Kinetoterapie – gimnastica medicală

gimnastica medicală

Kinetoterapia înseamnă terapie prin mișcare. Kinetoterapia se folosește în programe terapeutice de prevenire, curative și de recuperare.

kinetoterapie
kinetoterapie

La centrul nostru se efectuează tratamente de fizioterapie, Kinetoterapie, masaj, reflexoterapie. Pentru orice informații despre recuperare medicală sau tratamente corporale contactați-ne și vă vom ajuta cu cea mai mare plăcere.

Kinetoterapia – kinetologia – „chinetoterapia” – gimnastica medicală este știința care se ocupă cu studiul mișcării organismelor vii și al tuturor componentelor care participă la aceste mișcări. Kinetoterapia studiază mecanismele neuromusculare, peri-articulare și articulare care asigură mișcarea fiziologică a organismului uman.

Afecțiunile locomotorii, neurologice și reumatismale care se tratează prin kinetoterapie : spondiloza cervicală, torticolis, hernia de disc, lombosciatica, cifoza, cifoscolioze, scolioza, lordoza, gonartroza, coxartroza, entorsa, fractura, contractura musculară, redoare articulară, hipotrofie musculară, luxație, accidentul vascular cerebral.

Postura incorectă a corpului declanșează dureri de spate. Postura corectă te ajută să fii sănătos. Postura poate spune multe despre personalitatea cuiva, cât și despre sănătatea mușchilor, a oaselor și a încheieturilor. Felul în care arăți și te simți este în strânsă legătură cu postura ta. Trăind cu o postură greșită poate fi ceva periculos. În urma unei posturi incorecte pot apărea probleme: dureri cronice de spate, gât, umeri și cap, mușchii sunt tensionați și rigizi, oboseală, atrofie și slăbiciune musculară, probleme: digestive și ale nervilor, dificultăți respiratorii, accidentări ale gleznelor, genunchilor, șoldurilor și a spatelui.

Postura gresită și corectă
Postura gresită și corectă

Pentru a rezolva o problemă, trebuie să identifici mai întâi cauza. Dezechilibrele sunt cauzate de posturile greșite, în mod inconștient : statul excesiv pe scaun, la birou sau calculator. Ideal ar fi ca postura corectă sa fie în mod conștient uneori este imposibil. Nu uita că nu poți corecta nimic peste noapte. Dacă poziția îți este incomodă, atunci ar trebui să iei legătura cu un Kinetoterapeut. Acum că știi, e timpul să te ocupi de postura ta.

Kinetoterapeutul te ajută să te vindeci prin mișcare. În urma unei evaluări, alcătuiesc un program individualizat de recuperare fizică. Programul cuprinde exerciții executate de pacient, iar întreg procesul de activitate fizică se desfașoară sub atenta supraveghere a specialistului.

Rolul Kinetoterapeutului

Rolul kinetoterapeutului variază de la o zi la alta și de la un pacient la altul, stabilește programe de recuperare, supraveghează exercițiile pacienților. Terapeutul și pacientul vor lucra împreună ca o echipă având același obiectiv : recuperarea cu succes a pacientului.

O ședință de Kinetoterapie dureză între 25 și 50 de minute sau mai mult, și este combinată cu ședințe de fizioterapie și masaj terapeutic. Sunt suficiente 10 – 12 ședințe de kinetoterapie, se pot face 3 ședințe pe săptămâna sau mai multe. La unele afecțiuni tratamentul se repetă la un interval de șase luni, și de două ori pe an.

Efectuăm tratamente de recuperare prin kinetoterapie cu rezultate deosebit de bune: coxartroze, gonartroze, hernia de disc, spondiloze . Durerile de spate au devenit o reală problemă în societatea actuală. Fie ca depui prea mult efort fizic, fie ca stai mult la birou, fie că șofezi, aceste dureri devin inevitabile. Depinde de regiunea în care sunt localizate, cât de dese sau puternice , însă putem suplimenta cu produse naturiste și diverse terapii pentru a calma durerile de spate constante sau care apar la intervale de timp. Dar medicina naturistă dă rezultate uimitoare când vine vorba de orice fel durere de afecțiuni .

Cele mai bune creme pentru durerile de spate sunt cele din gama de terapieAcestea ameliorează durerea de spate, acționând ca un analgezic. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau unui Kinetoterapeut înainte de a urma un tratament naturist pentru durerile de spate. De asemenea faceți un consult medical amănunțit pentru a detecta cauza durerilor de spate. Urmați întotdeauna sfatul specialistului.

kinetoterapia
kinetoterapia

Găsiți toate detaliile de care aveți nevoie dacă vizitați site-ul http://kinetoterapie-craiova.ro/ .

Fă primul pas spre vindecare! Programează-te din timp la noi! Tel. 0761911697

Related Posts

26 thoughts on “Kinetoterapie – gimnastica medicală

  1. Iar fara sa vreau dar ptr persoane care invata inca si nu stiu clar „” Kinetoterapia – kinetologia – „chinetoterapia” – gimnastica medicală „” nu sunt egale si nu sunt aceeasi lucriu !!!! Deci nu e …si nu e…….. fara sa te informezi sa NU mai scrii nimic ! vezi tu ca masajul e destul …si alimentatia .. Stiinta kinetologiei e altceva !!

    1. Înainte de orice, țin să vă mulțumesc, domnule Pasztai Zoltan, fiindcă v-ați rupt din timp pentru a citi acest articol. Știu ca nu am scris tot deși eu mă refer cititorului de rând.

  2. Pingback: Sportul

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: