Durerea de spate și stresul

Aproximativ 70 la suta din oameni au dureri de spate de-a lungul vieții, apoi devin stresați.

Durerea de spate este un disconfort care apare foarte frecvent în perioada sărbătorilor, mai ales în perioada rece când temperaturile exterioare scad, și apare durerea ce afectează:  zona lombară, toracică și cervicală. Aceste tensiuni ale durerii sunt resimțite la nivelul musculaturii spatelui și umerilor. Iar când ești stresat mușchii se încordează, sângele circulă cu greutate. Spatele trebuie protejat de aerul rece cu haine corespunzătoare și purtarea de dispozitive medicale.

Am observat de-a lungul timpului la unii dintre pacienții cabinetului de Kinetoterapie cei care au traumatisme la nivelul coloanei vertebrale stresul declanșează dureri mai accentuate decât la persoanele sănătoase.

Durerea de spate și stresul
Durerea de spate și stresul

Durerile ușoare de spate dispar în aproximativ o lună, dacă sunt administrate antiinflamatoare, analgezice și dacă se efectuează și ședințe de kinetoterapie, masaj, reflexoterapie, fizioterapie și electrostimulare musculară. Uneori este important și stilul de viață cât și respectarea orelor de somn.

Cele mai serioase probleme în zilele noastre este durerea în zona lombară, cele mai multe cazuri descrise de pacienții mei sunt cu durere ascuțită, persistentă, severă, ce limitează mișcările zilnice, astfel persoana simte nevoia să se întindă în pat. Durerea de spate are multe cauze: postura incorectă, leziuni sportive, etc .

Dacă ai dureri severe, nu amâna vizita la specialist, medic, kinetoterapeut, indiferent de localizarea durerii de spate începând de la ceafă și până la șolduri, de exemplu: sciatica apare când se pune presiune pe nervul sciatic, presiunea poate fi pusă de un disc herniat. Alte afecțiuni care cauzează durere sunt: artrita, scolioza și osteoporoza. 

Artrita – numită și spondilita anchilozantă această afecțiune este întâlnită mai mult la femei.

Scolioza –  coloana vertebrală este deviată într-o parte. Coloana vertebrală se curbează în forma literei C sau S.

Osteoporoza – fragilitatea oaselor și fracturi întâlnite des la bătrâni, poate fi primară sau secundară.

  Durerea de spate – Factori favorizanți:

Sedentarismul –  multe ore în fața biroului, pe scaun sau scaunul mașinii, ori pe canapea.

Sarcina – durerea apare datorită kilogramelor în plus.

Obezitatea – greutatea trebuie ținută în limite normale, zona lombară este cea mai afectată la persoanele supraponderale.

Poți preveni sau combate problemele declanșate de durere și stres cu: sucul de Turmeric curcuma fiind cel mai puternic antiinflamator natural cunoscut, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauție și sub indicația medicului sau terapeutului. Pentru persoanele cu tratament îndelungat avem și reducere.

Turmeric-curcuma
Turmeric-curcuma

Avem tratamente alternative pentru ameliorarea și alinarea durerii de spate și a stresului.

Sunt alături de voi pas cu pas, mereu aproape și disponibil în alegerea modalităților de efectuare a exercițiilor fizice. Luarea unei decizii corecte, o sănătate mai bună, atingerea obiectivelor propuse, îmbunatățirea condiției fizice.

Nu vă speriați, Cabinetul de Kinetoterapie nu are prețuri mari. Programele sunt concepute după afecțiunea pacientului, vârsta, sexul, tipul de activitate care îl desfășoară, stadiul de evoluție al bolii. Fiecare pacient beneficiază de supraveghere de specialitate din partea Kinetoterapeutului.

Am început să lucrez în domeniul Kinetoterapiei acum 11 ani după terminarea studiilor în Craiova, am fost 5 ani în Canada, iar în anul 2012 am ales să vin în România, unde am deschis propriul cabinet de Kinetorerapie în Craiova.

Atât recuperarea medicală cât și terapiile alternative au scopul de a îmbunătății viața pacienților prin modul de proceduri de fizioterapie, curenți terapeutici, terapie laser, terapie cu ultrasunete, decompresia vertebrală sau elongații vertebrale, vibromasaj, terapie cu ventuze, parafină, reflexoterapie, electrostimulare și masaj terapeutic.

Evaluarea și stabilirea planului terapeutic este gratuit!

Contactați-mă și planifică-ți consultația la numărul de telefon: 0751157304

Related Posts

%d blogeri au apreciat: