Primele simptome ale spondilozei și cum le putem trata

Apariția spondilozei și tratamentul acesteia

Spondiloza poate afecta un număr de 7 din 10 români. Aceasta poate fi tratată, dacă pacientul merge la un kinetoterapeut încă din primele stadii ale apariției spondilozei.

Spondiloza este o afecțiune la nivelul coloanei vertebrale care afectează de obicei primele 7 vertebre cervicale, adică pe înțelesul tuturor, este o durere localizată în spate, în zona ceafei iar durerea aceasta se lasă pe umeri și poate să meargă până la nivelul degetelor de la mâini.

spondiloza cervicală
spondiloza cervicală

Cele 5 stadii ale spondilozei

Primul stadiu al spondilozei este o simplă durere situată în zona cervicală. În acest stadiu avem doar o discopatie. Aceasta poate fi ușor confundată cu o durere asociată unui somn foarte prost, în sensul că ați dormit prea mult cu capul lăsat fie pe o parte, fie pe alta ori ați avut 2 perne care pot genera o astfel de problemă. În cele mai multe cazuri întâlnite la cabinetul de kinetoterapie Craiova, am putut descoperi că foarte multe persoane nici nu au băgat de seamă această durere, din motivele expuse anterior.

În momentul în care durerea ajunge în zona omoplaților, afectând musculatura paravertebrală putem vorbi despre al doilea stadiu de spondiloză. Durerea coboară până la nivelul vertebrei C7. Cei mai mulți se panichează și recurg la tratamente după ureche, luând cel mai adesea un antiinflamator în ideea că durerea va ceda. Această durere pe înțelesul tuturor poate fi explicată ca o durere aplicată în zona din spate aflată la nivelul plămânilor, pe partea dreaptă și stângă a coloanei.

Al treilea stadiu  al spondilozei, reprezintă durerea care merge și se lasă pe brațe afectând și nervii, fie pe ambele brațe, ori pe unul. În acest stadiu pacientul îi este limitată forța articulară, musculară și de cele mai multe ori reprezintă o greutate în a continua activitățile de zi cu zi. Pacientul merge în al treilea stadiu la medicul de familie, recomandându-i-se tratament de către un medic specialist, dar realizează că a fost tratat simptomul nu și cauza.

Al patrulea stadiu de spondiloză, durerea afectează rădăcinile nervoase de la C1 până la C3, lasându-se și pe antebraț ajungând până la nivelul degetelor, unde se simte o amorțeală. Deja multe persoane intră în panică, ceea ce poate cauza o mică depresie, nemaiputând dormi noaptea. Condițiile meteo reprezintă un factor de durere, pacientul resimțind din plin o durere în tot organismul în momentul schimbărilor climatice.

Ultimul stadiu al spondilozei afectează de cele mai multe ori toate cele trei segmente vertebrale: cervical, toracal, lombar. Este o durere ce împiedică folosirea mâinilor în activitățile uzuale, nemaiavând forță în mâini, ca un exemplu, pacientul dorește să țină un obiect în mână, dar din cauza stadiului 5 al spondilozei, această activitate este extrem de grea. Nu se mai regăsește forța musculară normală în mâini din cauza stadiului avansat de spondiloză.

Tratamentul pentru cele 5 stadii ale spondilozei

Primele două stadii se pot trata relativ simplu cu anumite unguente, geluri sau creme ce au la bază ingrediente din salvie, salcie, echinaceea acestea fiind antiinflamatorii. Gelul din venin de viperă este cunoscut ca fiind un puternic antiinflamator, natural și bio, eficace în tratarea primelor stadii de spondiloză. Acest gel în combinație cu gelul antiinflamator Turmeric reprezintă un tratament benefic cu rezultate imediate în tratarea spondilozei.

Aceste tratamente s-au dovedit foarte eficiente în majoritatea pacienților mei de la cabinetul de kinetoterapie aflați în primele stadii de spondiloză. Durata unui tratament, în medie, a fost de 10 ședințe. Pentru stadiile avansate este necesar ca pacientul să se prezinte de îndată la un cabinet specializat de kinetoterapie, pentru a urma ședințe de masaj medical ca reflexoterapie, kinetoterapie, fizioterapie, combinate cu tratamente adecvate pentru tratarea cauzei, nu doar a simptoamelor de spondiloză.

 Spondiloza  –   Promoție pentru Craiova

Pentru persoanele ce prezintă simptoame ale spondilozei, aflați pe raza Municipiului Craiova, le ofer o consultație, evaluarea și stabilirea programului terapeutic gratuit. Cabinetul meu de fizioterapie și kinetoterapie, este situat pe strada Vasile Alecsandri Nr. 84, Craiova. Puteți stabili o întâlnire și la numărul de telefon: 0761 911 697

Pentru mai multe detalii și informații vă aștept cu întrebări în secțiunea de comentarii de mai jos.

Related Posts

3 thoughts on “Primele simptome ale spondilozei și cum le putem trata

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: