Exerciţiile fizice

Exerciţiile fizice

Toţi suntem conştienţi că exerciţiul fizic este vital pentru a fi sănătoşi.

Exerciţiile fizice  – Cu toate acestea, găsim tot felul de motive pentru care să nu ne facem timp zilnic să facem mişcare. Însă pentru a avea mai multă energie, pentru a ne simţi mai bine în propriul corp, pentru a fi mai plini de viaţă şi mai veseli, avem nevoie de mişcare fizică, înot.

Sportul este esenţial pentru creşterea rapidă şi armonioasă a copiilor, iar aptitudinile pe care ei le dobândesc în acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulţi, este concluzia mai multor studii din SUA. Potrivit oamenilor de ştiinţă, participarea la diverse activităţi fizice de la vârste fragede are consecinţe psihologice benefice asupra copiilor.

Astfel, la vârsta copilăriei şi adolescenţei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viaţă sănătoasă, de două ori mai mult decât în cazul adulţilor, recomandă specialiştii. Intra aici pentru a afla mai multe : http://mingiinscoli.ro/

Anul acesta, campania „Mingi în școli” a început în data de 1 august și este susținută prin intermediul platformei www.mingiinscoli.ro, fiind promovată atât online, cât și în hipermarketurile și supermarketurile din întreaga țară.

Iată ce poate face exerciţiul fizic pentru sănătatea noastră: Exerciţiile fizice

 1. Ajută la controlarea tensiunii
 2. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii
 3. Îmbunătăţeşte lipidele din sânge, mai ales reglează nivelul colesterolului
 4. Reduce riscul de a muri prematur din cauza bolilor de inimă
 5. Ajută în încercarea de a te lăsa de fumat
 6. Ajută inima şi sistemul cardio-vascular să funcţioneze mai eficient
 7. Îndepărtează stratul de grăsime, slăbeşte şi ţine sub control greutatea
 8. Descreşte simptomele anginei şi infarctului
 9. Reduce riscul de a face cancer de col
 10. Reduce factorii de risc de a face boli de inimă
 11. Reduce riscul de a face diabet sau a avea probleme cu tensiunea
 12. Te ajută ca la bătrâneţe să fii mai puternic şi să ai control mai mare asupra corpului
 13. Îmbunătăţeşte forţa şi starea de bine
 14. Îmbunătăţeşte toleranţa la zahăr a sângelui dacă ai diabet şi riscul de a face diabet
 15. Ajută la menţinerea sănătăţii muşchilor, oaselor şi încheieturilor
 16. Creşte abilitatea de a face activităţile zilnice fără să te simţi obosit
 17. Îmbunătăţeşte flexibilitatea, coordonarea şi echilibrul
 18. Menţine tonusul muscular, îmbunătăţeşte postura, reduce riscul de a-ţi fractura oasele
 19. Creşte speranţa de viaţă în medie cu trei ani
 20. Reduce starea de anxietate şi depresie
 21. Îmbunătăţeşte starea de bine şi te ajută să te simti bine cu propria persoană
 Minge pentru apa
Minge pentru apa – Exerciţiile fizice

Ca să te bucuri de beneficiile sportului şi să nu rişti să îţi răneşti corpul, trebuie să ţii minte că orice activitate fizică trebuie să cuprinda trei faze ale exerciţiului: încălzirea, exerciţiile propriu-zise, relaxarea.

Încălzirea – Este extrem de importantă pentru că îţi pregăteşte corpul pentru efortul pe care îl vei depune. Te va ajuta să nu-ţi stresezi dintr-o dată muşchii şi inima, să nu faci întinderi musculare, să-ţi fracturezi încheieturile sau să faci febră musculară.

Încălzirea ajută să îţi crească încet respiraţia, bătăile inimii, temperatura corpului. Include exerciţii de stretching sau mişcări lente ale corpului. Încălzirea ar trebui să dureze cinci minute.

Exerciţiile proproiu-zise- Trebuie să ţinem cont de frecvenţa, intensitatea şi durata exerciţiilor. Când vine vorba de frecvenţă, ar trebui să facem zilnic mişcare sau cât de des posibil.

Intensitatea şi durata depind de nivelul nostru de forţă fizică. Dacă suntem la început, 15 minute de exerciţii de o intensitate moderată sunt suficiente, atâta cât să simţim respiraţia şi bătăile inimii accelerate. Nu trebuie să ne obosim până la epuizare.

Cu timpul, cu cât corpul se obişnuieşte cu mişcarea, vom creşte durata şi intensitatea exerciţiilor.

Relaxarea – Îţi ajută corpul să îşi revină după efortul depus. Bătăile inimii şi tensiunea vor reveni la normal. În timpul exerciţiilor de relaxare nu trebuie să stai sau să te întinzi, să te odihneşti.

Trebuie să-ţi continui exerciţiile la o intensitate redusă. Poţi repeta exerciţiile de stretching din timpul încălzirii. Relaxează-ţi muşchii inspirând şi expirând puternic. Ar trebui să dureze circa cinci minute.

Dacă respectăm toate aceste trei faze vom evita problemele şi leziunile care pot fi cauzate de practicarea necorespunzătoare a exerciţiilor fizice.

remi
remi

Exerciţiile fizice se pot împărţi în patru categorii

• 1.Exercițiile de rezistentă -îmbunătăţesc sănătatea inimii, a plămânilor şi a sistemului circulator. Te vor menţine sănătos şi te vor ajuta să-ţi desfăşori activităţile zilnice cu mai multă uşurinţa. Vor preveni şi întârzia apariţia bolilor asociate cu îmbătrânirea precum şi diabetul, cancerul de col, bolile de inimă.

-exerciţiile de rezistenţă moderate sunt înotul, ciclismul (atât în aer liber cât şi pe bicicleta de la sală), mersul, curăţenia casei, tenis în dublu, dansul. Printre exerciţiile de rezistenţă dificile se numără urcatul scărilor sau munţilor, ciclismul pe dealuri, tenis, ski, drumeţiile, jogging.

• 2. Exercițiile de forță -Sunt cele care te ajută să îţi fortifici muşchii, însă fac mai mult decât să te facă mai puternic. Şi cea mai mică creştere a forţei muşchilor poate face o mare diferenţă în abilitate, creşte metabolismul, te ajută să îţi păstrezi la ratele normale greutatea şi nivelul zahărului. De asemenea, previn osteoporoza. Printre aceste exerciţii se numără fitnesul şi toate formele de aerobic.

• 3. Exerciții de echilibru -Te ajută ca la bătrâneţe să eviţi cea mai des întâlnită problemă, căzăturile şi greutatea în controlarea mişcărilor. Exerciţiile de echilibru te ajută să îţi fortifici muşchii picioarelor.

• 4. Exercițiile de flexibilitate -te ajută să îţi întăreşti muşchii, să îţi menţii articulaţiile flexibile, să ai un corp mlădios. Exerciţiile de stretching te ajută să eviţi anumite leziuni ale oaselor şi să îţi revii după asemenea probleme.

Citește și:

Exerciţiile fizice
Exerciţiile fizice

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

2 thoughts on “Exerciţiile fizice

Lasă un răspuns