Călimănești-Căciulata un loc binecuvântat de natură

un loc binecuvântat

 Călimănești-Căciulata este stațiunea care te cheamă în mijlocul naturii.

În perioada 18-19 mai 2018 am ajuns în zona vestitelor stațiuni balneo climaterice de pe Valea Oltului, Călimănești-Căciulata ( Casa Verde).

Călimănești-Căciulata casa verde
Călimănești-Căciulata ( Casa Verde)

La Călimănești-Căciulata aerul curat, apele minerale bogate în clor, sulf, magneziu, calciu și brom, tratamentele destinate diferitelor afecțiuni și nu în ultimul rând peisajul montan sunt câteva motive să vizitezi Căciulata într-o vacanța de vară.

Aici sunt tratate cele mai diverse afecțiuni fizice prin proceduri cum sunt: aerosoloterapia, hidroterapia, electrofizioterapia, kinetoterapia, fiziotererapia s.a.  Pentru cazare ai de ales între cateva hoteluri, vile și pensiuni locale.

Sunt multe stranduri cu apă termală atât în Căciulata cât și în Călimănești, acoperite sau în aer liber. Unele dintre ele sunt cele vechi, modernizate, altele sunt investiții private noi. Aqua Parcul din Căciulata este foarte căutat de turiști. Chiar și în luna mai erau amatori de bălaceală.

strand cu apă termală
strand cu apă termală

Cu toții ne dorim, pe timp de vară și căutăm locuri în care să ne răcorim, să scăpăm într-un fel mai plăcut de căldură, fie că alegem să mergem direct la Călimănești în Vâlcea, fie că optăm pentru piscine din oraș .

bălaceală
bălaceală

Însă nu puțini sunt cei care pe lângă mult dorita bălaceală, caut în mod special parcuri acvatice unde să poate avea parte de un sentiment atât de plăcut: adrenalina!

adrenalina
adrenalina

Deși sunt deschise vara mai pe tot globul parcuri acvatice cu fel de fel de atracții și tobogane.

Obiective turistice Călimănești-Căciulata

Iată câteva obiective turistice obligatorii pe timp de vacanță în stațiunea : Călimanești-Căciulata

Mănăstirea Cozia ridicată de Mircea cel Batrân în perioada 1387-1391 este legendară în analele de istorie și merită admirată pentru perfecțiunea artistică la zidirea căreia au contribuit meșterii din Moravia.

Mănăstirea Cozia
Mănăstirea Cozia

Veți descoperi o mănăstire foarte frumoasă, unde liniștea domnește peste tot. Pare a fi un mic colț de rai!

un loc binecuvântat
un loc binecuvântat

Credincioșii ce îi trec pragul, regăsesc aici un loc binecuvântat, departe de agitația orașelor mari și a obiectivelor turistice aglomerate, reușind să își adune gândurile și să uite de griji și probleme.

Valea Oltului
Valea Oltului

Oricând aveți drum pe Valea Oltului, faceți un scurt popas Călimănești-Căciulata. Veți pleca de acolo mult mai bogați din punct de vedere spiritual!

S-ar putea să-ți placă și pozele prima zi: aici și a doua zi: aici

Citește noul articol:

Related Posts

6 thoughts on “Călimănești-Căciulata un loc binecuvântat de natură

Lasă un răspuns