Apa cu lămâie

Apa plată cu lămâie

Apa plată cu lămâie este o băutură energizantă care aduce multe beneficii sănătății și siluetei.

Apa cu lămâie, miracol pentru sănătate: Lămâia ajută la curăţirea organismului şi are conţinut ridicat de vitamina C. Se remarcă prin proprietăţile antibacteriene, efectele remineralizante şi diuretice, în plus ajută la arderea grăsimilor şi la întărirea sistemului imunitar.

Iată motive importante pentru care ar trebui să bei apa cu lămâie

 •  Te ajută să slăbești

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă cu lămâie este acela de a acţiona ca un accelerator în arderea grăsimilor. Atenţie însă! Dacă suferi de gastrită sau ulcer gastroduodenal, dieta cu lămâie este total contraindicată.

Apa cu lămâie
Apa cu lămâie

De asemenea, cura cu suc de lămâie nu le este recomandată copiilor şi vârstnicilor.

 •  Stimulează sistemul imunitar

Vitamina C contribuie la sănătatea sistemului imunitar, însă nu poate fi stocată în corp. Din acest motiv, este important să consumi alimente bogate în vitamina C zi de zi. Bioflavonoizii din lămâie acționează împreuna cu vitamina C pentru creșterea capacităților sale antioxidante și contribuie la stimularea sistemului imunitar.

 •  Te energizează

Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie „verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.

 •  Ajută la reglarea tensiunii arteriale

Apa cu lămâie face minuni în cazul persoanelor care au probleme cu inima, datorită conţinutului ridicat de potasiu care reglează tensiunea arterială.

„Toată lumea știe că lămâile conțin vitamina C din belșug, dar jumătate de lămâie stoarsă într-o cană cu apă caldă are și mult potasiu, excelent în stimularea activității cerebrale și în controlul presiunii arteriale” arată Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

 •  Excelentă pentru îngrijirea pielii

Datorită proprietăţilor antiseptice, lămâia poate deveni un aliat de nădejde în tratarea problemelor legate de piele. Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Pitman.

Pentru rezultate maxime, spune specialistul, combinația ar trebui consumată în fiecare zi timp de o lună. “Constipația, balonările și oboseala, toate vor dispărea ca prin minune”, dă asigurări medicul.

 • Probleme hepatice

Apa cu lămâie ajută ficatul, mărind producţia de enzime.

 • Răceli

Există numeroase dovezi conform cărora apă cu lămâie combate răcelile comune.

 • Dureri şi inflamaţii

Apa cu lămâie luptă împotriva durerii şi a inflamaţiei la nivelul articulaţiilor, dizolvă acidul uric.

 • Dezvoltarea bacteriilor

Sucul de lămâie stopează creşterea şi multiplicarea bacteriilor.

 • pH dezechilibrat

Un pahar de apă călduţă cu lămâie în fiecare dimineaţă vă va ajuta să vă resetați pH-ul. În ciuda faptului că sucul de lămâie este acid, creează un mediu alcalin în organism.

 • Scaune neregulate

Datorită pectinei pe care o conţine lămâia veţi putea spune adio constipaţiei. Sucul de lămâie vă va păstra colonul curat, având un puternic efect antibacterian.

 • Acumularea toxinelor

Sucul de lămâie este un detoxifiant puternic atunci când este amestecat cu apă. Apa cu lămâie este recomandată în diete, posturi, cure de detoxifiere.

 • Probleme ale pielii

Sucul de lămâie este bogat în antioxidanţi şi, astfel, vă va ajută să scăpaţi de pete, riduri şi acnee.

 • Probleme digestive

Sucul de lămâie îmbunătăţeşte digestia şi combate acidul gastric, balonarea şi celelalte stări de disconfort stomacal. De asemenea, stimulează producţia de bilă.

Apa plată cu lămâie
Apa plată cu lămâie

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Pentru mai multe informații privind tratamentul medical și pentru programări vă rugăm să ne contactați.

 

Related Posts

3 thoughts on “Apa cu lămâie

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: