Sportul te ajută să slăbeşti

sportul înseamnă sănătate

Sportul te ajută să slăbeşti şi să ajungi la rezultatele dorite. Se poate slăbi şi totodată tonifia prin exerciţii combinate în super seturi, lucrând astfel mai multe grupe de muşchi.

Sportul în general vine cu un stil de viaţă sănătos. În momentul în care munceşti pentru sănătatea ta, nu mai vrei să mănânci prăjeli, fast-food-uri sau dulciuri. Alimentaţia sănătoasă îţi va influenţa aportul nutritiv (vitamine şi minerale, de exemplu, spre deosebire de grăsimi saturate şi carbohidraţi în exces), greutatea, sistemul vascular (renunţarea la grăsimile saturate şi tutun va fi o binecuvântare) etc.

Slabă vs plinuță
Slabă vs plinuță

Vă stimulaţi secreţia de endorfine. Astfel, vă veţi simţi mai fericiţi, veţi avea mai multă energie şi veţi avea un sistem imunitar puternic.

Transpiraţi, iar ceilalţi nu vă vor judeca pentru asta. Transpiraţia are multiple roluri, cel mai important fiind de eliminare a toxinelor din organism. Atenţie însă! Odată cu ele, se va elimina şi apă, aşa că aveţi grijă să vă rehidrataţi.

Vă ajutaţi sistemul cardio-vascular. Chiar dacă la sfârşitul exerciţiilor s-ar putea să gâfâiţi şi să simţiţi că vă iese inima din piept, punerea muşchilor în mişcare mobilizează sângele. În plus, favorizează întoarcerea venoasă, ceea ce va ajuta la prevenirea varicelor.

Vă stimulaţi metabolismul! În acest fel scăpaţi de surplusul de ţesut adipos într-un mod sănătos. Curele de slăbire drastice şi care nu includ activitatea fizică, vă fac mai mult rău decât bine: o parte din kilogramele date jos se vor datora topirii maselor musculare.

Vă întăriţi musculatura! Asta înseamnă postură mai bună şi energie mai multă.

Sportul te face mai fericit!

Sportul te ajută să slăbeşti şi să ajungi la rezultatele dorite, ba chiar îţi garantează asta, deoarece ai în sală o gamă variată de apărate.
În primu rând este bine să mergem la sală nu numai după sărbători, ci tot timpul, deoarece aportul de calorii pe care îl aducem corpului este mult mai mare ca arderiile pe care le are corpul în fiecare zi la o persoană sedetară. Prin mersul la sală, beneficiezi de mai multe aparate cardio ce te ajută să arzi mai uşor grăsimile.
Sport vs dietă
Sport vs dietă

Se poate slăbi şi totodată tonifia prin exerciţii combinate în super seturi, lucrând asfel mai multe grupe de muşchi. Aceasta formă de lucru se numeşte circuit. În primă fază corpul îţi eliberează glicogen şi mai apoi se ard zaharurile şi grăsimile în ultimă instanţă.

Pe lângă scopul slăbitului, sala este şi un bun refugiu de a scăpa de boala secolului (stresul). El spune că cel puţin o oră pe zi este indicat să facem puţină mişcare.

Având în vedere slăbitul, sunt importante antrenamentele cardio, însă dacă nu sunt compensate şi de o dietă echilibrată riscăm să ne învârtim într-un cerc. La început corpul va da rezultat antrenamentelor, veţi slăbi, dar după un timp corpul va tinde să revină la kilogramele lui normale cu care a fost obişnuit; atunci intervine o dietă echilibrată, care va salva situaţia.

Este acel moment în care eşti tu cu tine înfruntându-te, dând tot ce este mai bun din tine. Oamenii trebuie să aibă un scop, un ţel unde să ajungă şi să arate în forma cea mai bună a lor.

Obezitatea poate fi ereditară

Dacă ne tragem dintr-o familie de oameni mai plinuţi, nu trebuie dată vina pe ereditate, ci pe modul de a vă alimenta.
Cu puţină ajustare în alimentaţie, cu multă voinţă şi cu o activitate sportivă adecvată veţi putea contrabalansa grautatea în favoarea dumneavoastră. Prin urmare, dacă nu adoptaţi o viaţă cât de cât riguroasă din punct de vedere sportiv, veţi ajunge în scurt timp supraponderali. Activitatea continuă îmbunătăţeşte ritmul cardiac, dar şi previne boli cardiovasculare şi multe alte. Dacă activitatea sportivă este oprită brusc, cu siguraţă acea persoană nu îşi va modifica şi stilul de alimentaţie, ceea ce măreşte riscul de a crea o barieră între el şi ceilalţi prin grăsime şi imobilitate fizică.
 sportul înseamnă sănătate
sportul înseamnă sănătate

Aveţi însă grijă la cum practicaţi activitatea fizică! Mai ales dacă aveţi o condiţie fizică ce nu vă permite, nu ar trebui să vă forţaţi organismul.

 

Related Posts

5 thoughts on “Sportul te ajută să slăbeşti

  1. Pingback: Boli de piele
  2. Pingback: Mersul pe jos

Lasă un răspuns