Propolis: cel mai puternic medicament natural

Propolis medicament natural

Ce trebuie să știți despre propolis, cel mai puternic medicament natural. Datorită compoziției sale (rășini vegetale, ceară, uleiuri volatile, fier, microelemente – cupru, mangan, zinc, cobalt, polen, secreții ale glandelor salivare ale albinelor), mărește rezistența fizică și înlătură oboseala.

Propolisul este, totodată, și un excelent antiviral, antiinflamator, reface țesuturile afectate de răni, vindecă arsurile și degerăturile, cicatrizează operațiile și oprește sângerările gingiilor.

Există două feluri de propolis: cel brut, care arată ca niște mici bulgări de culoare maronie și are un miros dulce-amărui, și tinctura alcoolizată. În acest articol ne vom referi mai departe la felul în care tinctura de propolis poate să aducă alinare și vindecare în mai multe afecțiuni medicale.

Propolis: cel mai puternic medicament natural.

Cu tinctura de propolis se pot vindeca următoarele boli:

1. Afecțiuni ale pielii – se freacă zonele afectate (dacă e suportat alcoolul) cu tinctura de propolis. Dacă alcoolul nu e suportat, trebuie amestecat propolisul într-o cremă.
2. TBC pulmonar – câte 30 de picături de 3 ori pe zi și inhalații de două ori pe săptămână. Pentru inhalație, la 250 ml de apă fierbinte adăugam 100 picături de tinctură.
3. Boli micotice între degete – locurile afectate sunt unse cu tinctură.
4. Dureri de stomac – 50 picături în 100 ml de apă. Se recomandă și în cazul parazitozelor intestinale, de două ori pe zi, pe stomacul gol.
5. Dureri de măsele – pune vata îmbibată în tinctură pe locul dureros. Propolisul curat pus pe gingia dureroasă sau pe măseaua cariată alină durerea și împiedică infecția.
6. Tinctura se mai poate folosi și în cazul rănilor vechi. Rana trebuie spălată cu extract de lipan, apoi se unge de mai multe ori cu tinctura de propolis.
7. Tinctura se folosește și în cazul arsurilor de gradul I. Rana trebuie unsă de mai multe ori cu tinctură. În aceste cazuri nu se vor forma vezicule.

8. Toate bolile interne infecțioase care duc la stări febrile – se tratează cu 30 picături/zi.
9. La menopauză, femeile vor lua, timp de un an, câte 10 picături zilnic.
10. Inflamarea prostatei – se recomandă 30 picături/zi.
11. Hipertensiune – 30 picaturi/zi până la vindecare.
12. Inflamarea rinichilor și ficatului – câte 40 picaturi de două ori pe zi, puse într-un pahar cu 100 ml de apă caldă. Se repetă până la vindecare.
13. Angină, faringite, gripe și evitarea unor complicații – câte 40 picături/zi, puse într-un pahar cu 200 ml de apă caldă, combinat cu gargară, de mai multe ori pe zi.
14. Ulcer de stomac sau enterite – 40 picături/zi, în 100 ml de lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
15. Bătături și cheratite – înainte de culcare, îmbibi o bucată de vată în tinctura de propolis și o așezi pe locul dureros. Ziua, poți folosi alifia de propolis cu săpun sau cu salicilat. Atenție! Cheratitele rămân încă dureroase zile întregi!

Propolis: cel mai puternic medicament natural

Cum vă faceți acasă tinctură de propolis. Ingrediente:

  • 20 g de propolis mărunțit
  • 100 g de alcool (de preferință să fie de peste 70% și cât mai aproape de 96%)

 Mod de preparare a tincturii de propolis

  1. Alegeți propolis de tip mai moale (conține mai puține impurități), fară semne de alterare, apoi fărâmitați în particule de 2-4 mm. Pentru aceasta puteți, de exemplu, pune propolisul la frigider, apoi îl dați prin răzătoarea mică și pe urmă îl treceți-l printr-o sită. Acest lucru va permite mărirea suprafetei de contact cu alcoolul și obținerea unei extracții rapide cu conținut mai mare de substanțe active.
  2. Apoi, puneți propolisul pregătit într-un recipient din sticla de culoare închisă, iar peste turnați alcool și închideți recipientul ermetic.
  3. Păstrați sticla într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 8-10-14 zile.
  4. Agitați sticla periodic, de 4-6 ori pe zi.
  5. Tinctura de propolis obținută se va ține la frigider 10-12 ore, apoi se va filtra prin tifon. Va fi un lichid transparent de culoare galben spre maro închis cu un miros specific plăcut.

Pentru a proba dacă tinctura de propolis este de calitate, faceți un test. Puneți câteva picături într-un pahar cu apă.

Dacă tinctura rămâne la suprafață și nu se împrăștie imediat, compoziția este bună.

Pentru o mai bună valorificare a propolisului, după prima filtrare se adaugă încă 50 ml de alcool, repetându-se procedura anterioară.

Propolisul solid rams in tifon se poate amesteca cu untură de porc nesărată sau cu unt pentru a avea o crema de propolis 100% naturală.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Propolis medicament natural
Propolis medicament natural

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: