Cele mai bune alimente cu proprietăți anticancerigene

Alimente cu proprietăți anticancerigene

Alimente cu proprietăți anticancerigene 🍅🍇🍫 Pot fi găsite ușor, de către oricine. Alimentele puternice, care pot distruge celulele canceroase. De ce sunt atât de benefice?

Nu mai este niciun secret că cele mai recomandate produse alimentare sunt cele de origine vegetală, ideal din culturi ecologice.

Iată ce alimente te ajută să distrugi celulele canceroase:

Turmericul

Turmericul este un condiment popular în bucătăria indiană. Acesta își obține culoarea de aur dintr-un polifenol cunoscut sub numele de curcumină. Mai mult de 1500 de studii, inclusiv studiile clinice la om, arată cum curcumina inhibă proliferarea celulelor canceroase.

Alimente cu proprietăți anticancerigene

Dezavantajul este că acest condiment, curcumina, nu este bine absorbit în intestine. Dar piperul negru, care conține o substanță chimică numită piperină, ajută la absorbția curcuminei, atunci când cele două condimente se combină. Importantă este frecvența consumului: dacă nu se face regulat, nu este relevant.

O alternativă la produsul sub formă de pulbere este sucul natural de turmeric, a cărui absorbție este imediată, fără a mai fi necesară amestecarea lui cu piper. Este o alternativă mai scumpă, dar mult mai eficientă și cu rezultate mult mai rapide decât consumul de turmeric deshidratat sub formă de pulbere. Atenție la compoziția sucului, căutați un produs cât mai pur!

Citește și: Laptele de aur

Roșiile 🍅🍅

Tomatele reprezintă o excelentă sursă de licopen, compusul care distruge radicalii liberi înainte de a afecta celulele sănătoase. Cercetătorii au descoperit că licopenul se concentrează în țesutul prostatic.

Studiile arată că licopenul nu numai că reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, dar reduce riscul cancerului esofagului, plămânului, pancreasului, colului uterin și cancerului mamar. Puteți să consumați roșii crude într-o salată sau sandviș, dar rețineți că 1 ceașcă de suc de roșii sau ½ ceașcă de sos de roșii conține de 5 ori mai mult licopen decât o roșie medie crudă.

Strugurii negri 🍇🍇

Consumul intens de struguri negri poate reduce riscul de a face cancer mamar sau cancer de colon.

Consumul de struguri are un efect anticancerigen datorită conținutului în procianidine. Procianidinele tip B, dar mai ales compușii cu fosfor ai acestora. În plus, pot preveni degradarea memoriei, reducând riscul de a face demență, inclusiv Alzheimer. Strugurele este, de asemenea, un fortifiant al inimii, al vaselor de sânge, dar și al plămânilor, având efect antiasmatic. Datorită polifenolilor, strugurii negri protejează inima și previn formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel și riscul de infarct și de accident vascular cerebral. Strugurii roșii previn apariția aterosclerozei.

Semințele de cânepă

Studiile științifice au demonstrat că uleiul de cânepă previne dezvoltarea cancerului de sân

Cânepa este o plantă minune, spun cunoscătorii. Uleiul din semințe de cânepă este unicul ulei vegetal care conține raportul ideal 3:1 între acizii grași esențiali omega 6 și 3, vitali pentru sănătate, pe care însă organismul uman nu-i poate produce singur şi trebuie să îi preia din alimentaţie.

Usturoiul 🧄 🧄

Usturoiul este unul dintre alimentele minune. Consumul regulat de usturoi scade riscul de a face cancer de colon sau gastric, deoarece compușii usturoiului împiedică dezvoltarea și proliferarea celulelor canceroase.

Alimente cu proprietăți anticancerigene

Usturoiul conține compuși sulfurați, dintre care alicina este cea mai activă substanță. Acești compuși sunt cunoscuți de foarte multă vreme pentru efectele lor terapeutice: scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului rău, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea răcelilor, stimularea imunității (ca și alte plante similare, hrean, ceapă etc.)

Extractul de afine și zmeură 🥤 🥤

Aceste fructe de pădure sunt bogate în fitochimicale, care previn stresul oxidativ, angiogeneza și cancerul.

Alimente cu proprietăți anticancerigene

Ciocolata neagră 🍫 🍫

Ciocolata neagră este anticancerigenă, așadar trebuie consumată zilnic. Secretul stă în cantitate. Prea multă dăunează, prea puțină nu are efect. Ideale sunt două pătrățele pe zi, cu condiția ca ciocolata să fie de foarte bună calitate și cu un procent de peste 75% cacao.

Cafeaua și ceaiul verde ☕ 🍵

Consumul zilnic de cafea și ceai verde este foarte benefic. Potrivit mai multor studii, ambele băuturi au capacitatea de a preveni cancerul.

Alimente cu proprietăți anticancerigene

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Alimente cu proprietăți anticancerigene
Alimente cu proprietăți anticancerigene

Sursa foto: 123rf.com

Related Posts

2 thoughts on “Cele mai bune alimente cu proprietăți anticancerigene

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: