Beneficiile uleiului de ricin sunt uimitoare

Uleiul de ricin și beneficiile sale pentru piele

Ați auzit până acum despre gama largă de utilizări a uleiului de ricin. Acest ulei natural este nemaipomenit pentru sănătate și este folosit pentru a trata diverse afecțiuni.

Pe lângă proprietăţile antibacteriene, antifungice şi antivirale, uleiul conţine un număr important de antioxidanţi, ce ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, fiind totodată singura sursă cunoscută de acizi graşi nesaturaţi, din care face parte şi acidul ricinoleic, cu rol în protejarea şi îngrijirea pielii şi a părului.

Beneficiile uleiului de ricin.
Beneficiile uleiului

Uleiul de ricin se află printre uleiurile cu cel mai bogat conținut de acizi grași, în special acidul ricinoleic ce prezintă uimitoare beneficii pentru sănătate. Uleiul de ricin este folosit de foarte multă vreme în India.

Uleiul deține proprietăți laxative puternice, este antiviral, analgezic și antibacterian și este foarte eficient în tratarea durerilor de spate, artritei și durerilor provocate de sciatică.

Uleiul de ricin tratează constipația cronică, hidratează pielea și tratează dezechilibrele gastrointestinale, stimulează creșterea părului și tratează multe alte afecțiuni și condiții.

Uleiul de ricin
Uleiul de ricin

În cazul în care doriți să creșteți rezistența sistemului imunitar și să vă tratați de problemele gastrointestinale vă recomandam să apelați la uleiul. Mai mult, acesta vă scapă de negi, coșuri și acnee, semnele de la mușcăturile de insecte și chisturile sebacee.

Grație proprietăților sale uimitoare, uleiul de ricin se află adesea în componența unor produse cosmetice de marci cunoscute, mai ales în produsele pentru cheratoza și dermatită.

Uleiul este folosit și în industria textilă, în producția de cauciuc, de vopseluri și picturi.

Așa puteți urma remediul cu uleiul de ricin. Aplicați ulei pe zona afectată și masați bine, în mișcari circulare. Încercați să vă masați de câteva ori pe zi până ce veți începe să obervați îmbunatățiri ale stării voastre.

Uleiul de ricin – utilizări și beneficii

Este un remediu pentru condițiile mai grave de sănătate care pot include:

  • tumori – prin așezarea unei comprese cu ulei de ricin asupra unei tumori, poate fi redusă dezvoltarea acesteia și chiar apariția altora.
  • probleme limfatice – uleiul de ricin stimulează activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deseurilor metabolice ale organismului.
  • artrita – masajul articulațiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamația, durerea și oboseala muschilor.
  • căderea părului – masajul cu ulei de ricin contribuie la creșterea părului, care va fi mai sănătos, mai moale, strălucitor și mai des.
  • dureri ale nervului sciatic – uleiul ameliorează sciatica, o condiție dureroasă caracterizată de dureri și inflamație în partea inferioară a spatelui și în zona membrelor inferioare.
  • inducerea travaliului la femeile însarcinate – consumul de ulei de ricin în timpul sarcinii se va face doar la recomandarea medicului pentru a evita potențialele efecte secundare pentru mamă și copil.
  • uleiul se consideră a oferi beneficii inclusiv în cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multiplă și paralizia cerebrală.

Gratie multiplelor avantaje pentru sănătate oferite de uleiul, nu este de mirare că acesta se numară printre cele mai des utilizate tipuri de ulei.

Este un remediu valoros, natural care poate îmbunătăți condiția fizică a corpului, îi oferă rezistența și frumusețe.

Uleiul de ricin și beneficiile sale pentru piele
Uleiul de ricin și beneficiile sale pentru piele

Daca v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Pentru mai multe informații privind tratamentul medical și pentru programări vă rugăm să ne contactați.

 

Related Posts

1 thought on “Beneficiile uleiului de ricin sunt uimitoare

Lasă un răspuns