Indigestia „durerea de burtă”, cauze, simptome, tratament și terapie

Despre indigestie și tratamentul acesteia

Peste 50% dintre adulți suferă cel puțin o dată pe lună de indigestie.

Indigestia de asemenea, numită și dispepsie sau stomac deranjat, (durere de burtă)

indigestia
indigestia

 

Indigestia apare în timpul mesei sau după masă. Indigestia înseamnă digestie proastă. Disconfortul în regiunea abdominală superioară manifestat prin eructații (râgâieli) balonare și greață . Acest simptom este confundat cu arsurile la stomac.

Cauze ale indigestiei:  mâncatul mult prea repede, mesele copioase, mâncărurile foarte picante, mâncăruri gen fast-food sau cele care conțin prea multe grăsimi, prăjeli, consumul excesiv de alcool, fumat, traumele emoționale, stresul,gastrita acută sau cronică, anxietatea, colecistita, pancreatita acută sau cronică, ulcerul duodenal cât și cel gastric,  medicamentele antibioticele, aspirina și anti-inflamatoarele nesteroidiene, etc

Simptomele indigestiei: râgâieli după masă, balonare, senzație de arsură în abdomen și dureri. Aceste simptome le putem trata naturist.  Simptomele de indigestie pot fi simțite ocazional.

Persoanele predispuse la indigestie sunt cele care au afecțiuni ale ficatului, ale pancreasului sau ale stomacului dar si copii. Indigestia la copii se instalează când copilul mănâncă prea mult, prea repede sau consumă alimente greu de digerat.

Măsuri împotriva indigestiei, este mai bine să previi decât să tratezi , asa că dacă nu vrei să suferi de indigestie, cel mai bine este să nu faci excese culinare, să mesteci bine alimentele să nu mănânci târziu in noapte, să faci pauze între felurile de mâncare și să eviți consumul prea mult de alcool in timpul mesei.

Indigestia  –  Soluții naturale pentru înlăturarea indigestiei

Aloe ferox
Aloe ferox

Tratament naturist : Datorită proprietăților sale vindecătoare gelul de Aloe Ferox reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea și refluxul gastric. Planta de aloe ferox este cunoscută datorită proprietăților regenerante și cicatrizante în cazul arsurilor și rănilor. Aloe ferox are multe beneficii pentru intestine și stomac. Datorită vitaminelor complexului B prezente în aloe ferox se pot trata durerile digestive și gastrice. Acești nutrienți susțin buna funcționare a sistemului digestiv.

aloe ferox gel
aloe ferox gel

Gelul cu aloe ferox este util în multe probleme intestinale, în special în tratarea constipației,ajutând în eliminarea gazelor, la diaree și crampe.

În Centrul de Kinetoterapie reflexoterapia este indicată în cazul a numeroase afecțiuni  precum: indigestia, insomnia, acneea, anorexia, artrita, durerile de spate, amețeala, bolile ORL, durerile de cap, tulburări menstruale, tulburări tiroidiene, diabetul, scleroza multiplă, depresia etc.

Având în vedere ca reflexoterapia detoxifică organismul și intensifică circulația sangvină și pe cea limfatică, ea poate susține procesul de slăbire dar trebuie combinată cu un stil de viată echilibrat în aer liber, cu un stil alimentar natural, în care alimentele sunt alese și combinate cu grijă.

reflexoterapia
reflexoterapia

Reflexoterapie se poate asocia cu succes cu alte terapii, cum este aromaterapia, kinetoterapia ( exerciții fizice), programe de nutriție, consilierea psihologică și irigațiile colonului. Putem zice că orice organ este proiectat pe orice suprafață a corpului și pe orice suprafață a corpului a corpului este proiectat orice organ.

O ședință durează aproximativ 50 minute.

Ideal ar fi să mâncăm cumpătat și să ținem regim pentru afecțiunile digestive de care suferim: gastrită, ulcer, intestin iritabil, diskinezie biliară, însă inevitabil apar probleme mai ales în perioada sărbătorilor de iarna. Atunci când aceste probleme persistă sau intenționați să luați tratament (medicamente) este indicat să consultați medicul.

Pentru a afla mai multe detalii despre reflexoterapie, sunați-ne sau completați formularul de mai jos.  Telefon 0761 911 697

Dă-ne like pe Facebook , dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm.

    Related Posts

    18 thoughts on “Indigestia „durerea de burtă”, cauze, simptome, tratament și terapie

    1. Pingback: Reflexoterapia

    Lasă un răspuns