Durerile de spate

durerile de spate

Iată cum pot fi ameliorate durerile de spate şi de articulaţii în timpul iernii:

Când temperaturile scad, pe lângă virusurile de sezon, mai există o ameninţare: durerile de spate cauzate de expunerea la frig.

Trucuri pentru a combate contracturile musculare repetate sau permanente, dar şi pentru a ne pregăti organismul pentru sporturile de iarnă.

Nu doar persoanele care merg la schi, la săniuş sau la patinoar riscă să-şi pună în pericol sănătatea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale, ci şi cele cu anumite vulnerabilităţi, care pur şi simplu petrec timp afară, în frig, şi cele nevoite să dea cu lopata zăpada din faţa casei ori pentru a-şi elibera locul de parcare.

Durerile de spate sunt mai frecvente şi mai intense iarna, cum ne putem feri de ele şi cum le putem trata astfel încât să nu rămânem anchilozaţi.

În sezonul rece durerile de spate se înmulţesc. Circulă multe mituri în popor cum că frigul şi curentul accentuează durerile.

Muşchii au, în general, două funcţii: ei ne dau mişcarea şi tot ei ne reglează temperatura corpului. În cazul în care temperatura noastră scade, ne tremură, mâinile, picioarele, dinţii. Aceşti muşchi produc mişcare.

Dar mai există şi muşchii posturali care se opun gravitaţiei. Dacă aceştia sunt supuşi unui stres termic ei nu vor tremura, ci se vor contracta mult mai puternic. Această contractură limitează mult mişcările şi automat, muşchiul va durea.

Muşchii spatelui care ne dau postura lucrează zilnic, astfel că ei nu trebuie tonifiaţi. Oamenii sunt construiţi pentru mişcare. În ultimele două decenii au devenit însă mult mai statici.

Categoriile cele mai expuse sunt vârstnicii şi cei cu afecţiuni reumatismale. De ce? Pentru că organismul are o temperatură optimă de funcţionare.

Sportivii, de exemplu, trebuie să facă încălzirea înainte de mişcare. Pentru ca să ducă muşchii, dar şi lichidul sinovial din articulaţii la o temperatura la care corpul nostru funcţionează optim. Lichidul din articulaţii are de suferit în cazul unor boli care afectează circulaţia, astfel că în prezenţa frigului durerile pot creşte.

Hernia de disc nu apare când facem un efort foarte mare. Ea este rezultatul unei slabe funcţionări a coloanei, dată de postura incorectă coroborată cu o lipsă de mobilitate care împnge acel disc şi îl scoate din matcă.

Atunci când facem o mişcare şi rămânem înţepeniţi e doar picătura care a umplut paharul. Durerea este semnul că trebuie să creştem mobilitatea, ori, noi, românii luăm pastile ca să nu mai simţim acea durere.

Corpul se obişnuieşte cu acea postură, cu acea lipsă de mobilitate, nu va mai fi nevoie de pastilă, dar postura va fi deteriorată.

Avem o idee greşită despre repaus. Nu trebuie să stăm în pat. Dacă stăm o săptămână în pat organismul se va decondiţiona puternic.

Muşchii se atrofiază. Repausul trebuie luat de la activităţile care au creat problema. Cele mai multe dureri par în urma unui stres mecanic.

Care sunt soluţiile de moment Analgezicele ne ajută să nu mai simţim durerea. Compresele calde alină durerile de spate, mai ales dacă vorbim de o durere musculară.

Cremele și gelurile au şi ele efect. Dacă e vorba de o contractură musculară, acestea încălzesc zona, iar în cazul unei inflamaţii, un traumatism sau pur şi simplu simţim că zona este foarte caldă o răcesc.

Crema Bio pentru masaj terapeutic
Crema Bio pentru masaj terapeutic

Este corect să facem exercişii, dar nu este corect să le facem pe acelea care nu au fost particularizate, individualizate pentru noi.

Aceste exerciţii sunt concepute în cadrul unui program de către specialistul kinetoterapeut. Recomand dormitul pe suprafeţe moi, dar ferme şi pernele ergonomice cervicale.

În ţările vestice există specialişti care execută masaje angajaţilor sau mobilierul a fost modificat să fie cât mai ergonomic sau au fost instalate alarme care obligă angajaţii să se ridice, să dea două ture în jurul biroului şi să atingă tocul uşii. Această din urmă tehnică a dat cele mai bune rezultate.

De asemenea, eşti şi mai puţin activ în timpul iernii, perioadă în care articulaţiile şi muşchii amorţesc, ceea ce face ca durerile din corp să se resimtă şi mai rău.

8 din 10 persoane suferă în mod regulat de dureri de spate, care au drept cauze nu neapărat doar leziunile sau bolile coloanei vertebrale şi ale oaselor (cum ar fi hernia de disc sau osteochondrosis), ci şi lipsa de vitamine.

Citește și:

durerile de spate
durerile de spate

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Să fim sănătosi și mereu bucuroși de viața noastră!

 

 

 

 

Related Posts

1 thought on “Durerile de spate

Lasă un răspuns