Prin Bulgaria

Imagini din cetate

Cum am petrecut 4 zile de vacanță în Bulgaria – ce poți face și vedea în acest timp

Bulgaria – am stat patru zile în Varshetz, într-o călătorie în care am ajuns și în Belogradchik, un loc superb unde nu mai fusesem,  Belogradchik, a fost o destinație nouă. Uitați cum am petrecut timpul de vacanță în Varshetz, ce am văzut și cu ce am mers în Bulgaria și cum arată  zona.

Varshetz
Varshetz

Bulgaria
Bulgaria

Am descoperit Belogradchik : o cetate construită la baza unor stânci foarte ciudate într-un peisaj de necrezut, un loc incredibil de frumos.

Am ajuns la Belogradchik unde de la sosire am fost impresionați de peisaj. Orășelul este construit la baza cetății sub un peisaj de vis cu dealuri abrupte și stânci cu forme care de care mai ciudate.

Am mers pe niște drumuri foarte abrupte prin centru pentru a ajunge la intrare. Și iarna, cetatea este deschisă. Am cumpărat bilete rapid cu 5 leva și am luat-o la pas prin cetate.

Cetatea este construită la baza stâncilor, niște ziduri groase care protejează curtea interioară. Cetatea adevărată și super spectaculoasă este cea naturală.

 Belogradchik
Belogradchik

Am rămas uimiți când am intrat, peisajul fiind absolut incredibil. Pereții foarte abrupți asigură fortificația în toate direcțiile iar formele ciudate ale stâncilor sunt deosebit de frumoase.

E greu de descris în cuvinte, puteți vedea imaginile de mai jos. Ce pot spune e că nu mai există prea multe locuri comparabile în lume. Locul e chiar magic și cum spuneam, foarte subevaluat.

Belogradchik Rocks.
Belogradchik Rocks.

Am avut parte de soare, vânt dar și de câteva picături de ploaie, în prima zi. Vremea este foarte capricioasă și impredictibilă.

Am tras nspe mii de poze cu aparatul de fotografiat

Rămâne de văzut pe unde vom mai ajunge anul acesta cum spuneam și în acest articol

Am revenit apoi în România după ce am mai pierdut jumătate de oră pe la vamă.

De aceea am început să povestesc despre Belogradchik înainte de Varshetz, Bulgaria, pentru că voi reveni cu un nou articol al celor patru zile petrecute aici.

Imagini din cetate
Imagini din cetate

Citește și – Vidin Bulgaria


Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!


Related Posts

5 thoughts on “Prin Bulgaria

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: