Competențe Antreprenoriale la Eșelnița

Eșelnița

Eșelnița – un oraş ce stârneşte nostalgii

Este recunoscută pasiunea mea pentru Dunăre (Eșelnița) şi frecvenţa cu care am vizitat Cazanele Dunării de-a lungul timpului, de fiecare dată întorcându-mă şi mai îndrăgostit de locuri, oameni şi natura sălbatică.

Nici în drum către plajele mai puţin cunoscute de la Staţiunea SăceluCălimănești-Căciulata-Cozia , Ștrandul fără fund nu am sărit-o, salutând-o de fiecare dată, preţ de o traversare.

Cu toate astea, mereu am considerat că experienţa mea este limitată, că Dunărea înseamnă mult mai mult decât ceea ce cunosc eu.

Aşa că mi-am făcut un plan: să ajung în cele mai pitoreşti locuri de-a lungul Dunării, indiferent pe teritorul cărei ţări sunt ele. Şi am început chiar acum, cu o vizită în zona Cazanelor Dunării.

Plecând din Craiova, mi-a luat 2 ore şi ceva să ajung.
De pe şoseaua care urmează curbele Dunării, Orşova pare un oraş în miniatură, aglomerat la baza unei coline. N-a scăpat de blocuri, dar are suficiente case cu acoperişuri roşcate care, de la depărtare, dau un aer boem oraşului.

M-am cazat în Eșelnița de pe malul Dunării şi, în cele trei zile în care am stat acolo, am bătut faleza în sus şi în jos, admirând luciul apei şi malul opus. Am prins perioada aceasta şi orăşelul, la fel ca şi familiile celor plecaţi la muncă în oraşele mari din ţară sau din străinătate, s-a bucurat de ceva mai multă animaţie şi un aer de sărbătoare înainte de Crăciun.

Nu puteam totuşi pleca din zona fără o plimbare clasică, cu barca pe Dunăre. Defileul este spectaculos, însă văzut de sus. Visam la o panoramă oferită de înălţimea vârfului Ciucaru Mare, lângă Dubova, însă nu a mai “încăput”.

Peştera Veterani
Peştera Veterani

Am primit o plimbare cu barca şi am vizitat – de afară – Peştera Ponicova, iar apoi am văzut  Peştera Veterani.

Tabula Traiana
Tabula Traiana

Pe drum, ne-am umplut tolba cu poveştile spuse de barcagiu despre inscripţia romană – Tabula Traiana, care se află pe malul sârbesc al Dunării (foarte abrupt şi cu multă vegetaţie, exceptând zonele stâncoase), despre construcţia statuii lui Decebal şi despre schimbările majore pe care le-a suferit Dunărea aici.

statuia lui Decebal
Statuia lui Decebal

Când a fost construit barajul Porţile de Fier I, nivelul apei s-a înălţat cu circa 30 de metri şi a înghiţit aşezările de pe maluri şi celebra insulă locuită în mare parte de turci – Ada Kaleh.

Poate dacă prindeam o zi cu soare peisajul la Cazane ar fi arătat mai artistic, însă chiar şi aşa, Dunărea nu se dezminte şi oferă panorame şi experienţe memorabile.

Cursul Competențe Antreprenoriale – Curs autorizat A.N.C.

 • Suport de curs, teste online pentru pregătirea examenului, materiale (chestionare, formulare tip) pentru a le putea folosi în activitate.
 • Workshopuri gratuite periodice pe diverse teme, suport pentru cursanţi.

Eșelnița – Conținut curs competențe antreprenoriale

 • fundamentul juridic şi contextul legislativ pentru iniţierea unei afaceri.
 • analiza pieţei, oportunităţilor, riscurilor, stabilirea scopului şi obiectivelor.
 • strategia de marketing.
 • finanţarea unei afaceri, surse de finanţare.
 • stabilirea şi dezvoltarea produselor şi serviciilor.
 • managementul echipei.
 • managementul financiar.
 • managementul riscului.
 • managementul afacerii.
 • politica de promovare şi vânzare a produselor şi/sau serviciilor.
 • strategia de dezvoltare.
 • logistica şi resursele necesare derulării unei afaceri.
 • întocmirea planului unei afaceri.

Rămâne de văzut pe unde vom mai ajunge anul acesta, urmând cursul fluviului.

Am tras nspe mii de poze cu aparatul de fotografiat – Pensiunea Steaua Dunării, Eșelnița.

Eșelnița
Eșelnița

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

 

Related Posts

1 thought on “Competențe Antreprenoriale la Eșelnița

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: