Detoxifierea ficatului

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru eliminarea toxinelor

Detoxifierea ficatului – Alimentele care te pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără: uleiul vegetal INCA INCHI presat la rece, avocado, lămâia, varza, mărul, grapefruitul, usturoiul, morcovul & sfecla dar și ceaiul verde.

Atunci când te simți obosit(ă), ai dureri de cap, iar pofta de mâncare a dispărut este posibil ca ficatul tău să fie obosit.

Ficatul este organul a cărui principală funcție este eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care duc la suprasolicitarea ficatului.

De aceea, spun specialiștii, este extrem de important să ne stimulăm ficatul să elimine substanțele rezultate în urma metabolismului produselor ingerate, acest lucru putând fi realizat printr-o dietă sănătoasă și eliminarea anumitor alimente.

Totodată, consumul de apă este unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului și a rinichilor. Este recomandat să consumăm cel puţin între şase şi opt pahare de apă pe zi.

Detoxifierea ficatului

Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără:

  • Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conține catechine – un antioxidant puternic.
  • Ceaiul din rădăcină de păpădie are efecte pozitive în procesul de detoxifiere a ficatului.
  • Varza consumată des va stimula funcțiile normale ale ficatului și contribuie la eliminarea substanțelor nocive pentru organism.
  • Legumele verzi. Majoritatea legumelor verzi sunt utile în detoxifierea ficatului datorită conținutului de clorofilă al acestora. Astfel, poți consuma legumele verzi crude în salate și sucuri sau să le folosești atunci când gătești supe.
  • Usturoiul conține mari cantități de alicină și selenium, importante pentru procesul de epurare a ficatului.
  • Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.
  • Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.
  • Avocado conține foarte multe substanțe hrănitoare și ajută organismul să producă o substanță numită glutatoina, esențială pentru eliminarea toxinelor.
  • Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanților.
  • Merele prin conținutul de pectine ajută la eliminarea toxinelor ce se acumulează în tractul digestiv.

Citește și…

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook. (Photo: 123rf.com)

Detoxifierea ficatului
Detoxifierea ficatului

Related Posts

2 thoughts on “Detoxifierea ficatului

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: