Vidin Bulgaria

Vidin, Bulgaria

Vizită la Vidin Bulgaria două zile frumoase de iarnă

Vidin Bulgaria – Pentru două zile am lăsat Craiova în urmă pentru a merge la vecini, în Bulgaria. Vidin este un oraș frumos și curat. La sfârșitul lunii ianuarie am ajuns din nou în Bulgaria.

La punctul de frontieră și la trecerea pe pod, liniște mare. Doar câteva TIR-uri și noi.

M-am obișnuit să spun că bulgarii sunt „vecinii noștri de la sud de Dunăre. Am vizitat cele mai importante obiective din zonă – este vorba despre:

Mi se pare interesantă cetatea Baba Vida, din Vidin. Cetatea este bine restaurată și cu o priveliște frumoasă spre Dunăre și partea românească.

Cetatea Baba Vida situată chiar pe malul Dunării, este unul dintre cele mai remarcabile monumente ale arhitecturii medievale din Bulgaria.

cetatea Baba Vida
Vidin Bulgaria – cetatea Baba Vida

Cetatea Baba Vida, aşa cum a botezat-o legenda fetei nemăritate a unui rege bulgar, s-a clădit în secolul X pe locul unui turn de observaţie din vremea Imperiului Roman.

Iar articolul despre acest obiectiv îl scriu acum, dorind totodată să vă prezint prin intermediul fotografiilor niște peisaje de iarnă minunate surprinse la Vidin.

Da, atmosfera era una de poveste la Vidin pentru că în prima zi a fost ceață și a doua zi soare.

Vidin
Vidin Bulgaria

Sunt multe, foarte multe de văzut la Vidin. Trebuie doar să ai timp și dispoziție să le descoperi și să le cercetezi pe toate. Oraşul Vidin a fost înființat în antichitate. Clădirea de mai jos este un monument arhitectural şi istoric.

Liceul “Țarul Simeon Veliki”
Liceul “Țarul Simeon Veliki”

Sinagoga de la Vidin este o ruină și nici măcar nu mai are acoperiș. Evreii au abandonat-o plecând în Israel sau România.

Sinagoga
Sinagoga

Vidin Bulgaria – Concluzii

Orașul Vidin este frumos, curat și foarte preocupat de conservarea vestigiilor istorice. Este un amestec de elemente datând din diverse perioade – romană, medievală (bulgărească și turcească), de după dobândirea independenței, dar și din zilele noastre.

În apropiere de Hotel Neptun – Hotel and Spa cel care ne-a oferit găzduire, se află portul Vidin.

De data aceasta alături de bloggerii și alți cunoscuți am participat la un nou proiect „Renaşterea trecutului arhitectural al județelor Vidin şi Dolj”

Care sunt obiectivele acestui proiect? – urmărește dezvoltarea și promovarea turismului – Vidin.

Vidin, Bulgaria
Vidin, Bulgaria

Citește și

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Related Posts

4 thoughts on “Vidin Bulgaria

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: