Descoperiți natura

fotografie de grup.

Descoperiți natura – Weekend-ul trecut am ajuns în Bulgaria. Am stat doar trei zile, de vineri până duminică. Este clar că au și bulgarii frumusețile lor și merită o vizită, chiar și de câteva zile.

«Descoperiți natura» reprezintă o poveste despre patrimoniul natural din zona transfrontalieră: Montana, Vidin, Vratsa, Pleven. De data aceasta alături de bloggerii și alți cunoscuți am participat la un nou proiect. Un eveniment foarte bine organizat. S-au creat conexiuni între oameni și idei, asta mi-a plăcut cel mai mult.

Nature In Hand
Nature In Hand

Implementarea proiectului este axată pe realizarea unei aplicaţii pentru telefonul mobil pentru regiunile Montana, Vidin, Vratza şi Pleven în Bulgaria şi Dolj, Olt şi Mehedinti în România, prin navigare GPS, inclusiv sistemul de gestionare a conținutului. Principalul obiectiv al aplicaţiei este de a funcţiona ca sistem de navigaţie şi de a asigura informaţii utile şi la zi /text şi fotografii/ cu privire la atracţiile turistice /naturale/ pentru turişti, chiar şi fără acces la internet.

Aplicația are rolul de a facilita turiștilor care doresc să viziteze obiectivele naturale din regiunea proiectului, direcționându-i și informându-i cu precizie despre un obiectiv sau traseu predefinit, fără a avea nevoie de acces la internet. Aplicația va permite o planificare suplimentară a traseului, precum și partajarea unui traseu preferat. Aplicația este astfel creată încât să încarce cât mai puțin sistemele utilizatorilor. Accesați site-ul & office@natureinhand.eu.

Montana, Bulgaria – Vacanțele în natură în care descoperiți locuri cu peisaje superbe sunt foarte căutate de cei care doresc să descopere lucruri noi și inedite.

Ţara vecină este o destinaţie de top pentru turiştii români care apreciază serviciile de calitate şi preţurile relativ mici. Bulgaria este cea mai facilă destinaţie de vacanţă pentru români indiferent de perioada din an, datorită distanţelor mici şi a diversităţii de oferte la preţuri accesibile.

Monatana oferă o gamă largă de divertisment şi de locuri interesante pentru vizitatori. Multe restaurante mici oferă servicii de înaltă calitate în Montana.

Prima Zi

Stâncile Belogradchik – Stâncile care înconjoară oraşul sunt una dintre minunile naturale ale Bulgariei. Rocile seamănă cu oameni, animale, castele şi piramide. Mai multe imagini aici:

Stâncile Belogradchik
Stâncile Belogradchik
Descoperiți natura - Belogradchik
Belogradchik

A doua zi – Împrejurimile localității Varshets

Varshets, Bulgaria
Varshets, Bulgaria

Să ne continuăm drumul spre cascadă. Hai la deal! Mai multe imagini aici:

Descoperiți natura - cascadă
cascadă

A treia zi – Peștera Ledenika

Am urcat pe niște serpentine, am trecut pe sub linia unui telescaun ce părea a fi părăsit căci scaunele nu prea mai aveau toate elementele componente. Să facem o plimbare la pas, să intrăm în peșteră. Plimbarea începe cu sala de „Intrare” – aceasta este cea mai mică parte a peșterii, iar vizitatori trec printr-un pasaj îngust și ajung la o cameră mică, rotundă.

Descoperiți natura
Peștera Ledenika

După se ajunge la „sala de concerte mare”. A urmat un spectacol de lumini cu proiecție pe o peliculă de apă. Foarte interesant. Sincer să fiu spectacolul a fost extraordinar, inedit pentru o peșteră. În această sală vizitatorii pot vedea formațiuni interesante, cum ar fi „Moș Crăciun”, „Cap de gigant”, „Casa Baba Yaga” și altele. Peștera este inclusă în sute de site-uri turistice.

Am făcut o mică plimbare pe aici, am vizitat și parcul din apropiere, amenajat special pentru copii, cu tematică de basm. Bine am ajuns la Baba Yaga. Mai multe imagini aici:

Baba Yaga
Baba Yaga

Peștera Ledenika – în fata ei există o parcare și la intrare se vând materiale informative și suveniruri. Montana și zona din jur merită vizitate.

fotografie de grup.
Descoperiți natura – fotografie de grup.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Related Posts

Lasă un răspuns