Remedii naturale recomandate de profesorul Ovidiu Bojor

profesorul Ovidiu Bojor

Academicianul Ovidiu Bojor: aceste remedii naturale întăresc sistemul imunitar, elimină virusurile și mențin plămânii sănătoși

Acestea scurtează perioadele de boală şi severitatea simptomelor. Profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, a făcut o listă a celor mai bune remedii contra răcelilor şi gripelor.

1.Somnul reface organismul: Cel mai bun medicament contra răcelilor şi gripelor este somnul. Dacă organismul va fi mai odihnit, va fi şi mai capabil să lupte contra virusurilor. În special pentru copii şi vârstnici este esenţial să respecte programul de somn.

2.Aromaterapia ucide microbii din aer: Aerisiţi bine camera în care dormiţi, iar după aceea folosiţi uleiuri estenţiale, cum sunt cele de levănţică, busuioc sau mentă. „La fel ca şi tămâierea, acestea «sterilizează» mediul ambiant“, mai spune Academicianul Ovidiu Bojor.

3.Gargara cu apă sărată ori cu tinctură de propolis diluată în apă: Gargara cu apă sărată este un remediu bun contra durerilor în gât. Puteţi încerca şi cu ceai de muşeţel ori cu tinctură de propolis diluată. Se pun 20-25 de picături la 50 de mililitri de apă. Repetaţi procedura de două sau de patru ori pe zi, în funcţie de severitatea simptomelor.

4.Soluţiile saline elimină mucusul: Spray-urile saline pot îndepărta virusurile şi bacteriile din mucoasa nazală. Soluţia salină înmoaie mucusul, care devine astfel mai uşor de eliminat. Există, de asemenea, şi aparate de cameră, cu plăcuţe din sare de mină, care se pun în priză şi împrăştie aerosoli.

5.Sauna şi băile turceşti vă relaxează: Aburii fierbinţi din baia turcească vă pot relaxa muşchii şi constituie un bun descongestionant nazal. Acelaşi efect îl poate avea şi sauna. Temperaturile crescute ajută în lupta contra agenţilor patogeni.

6.Durerile în gât se tratează cu zeamă de ridiche neagră: Zeama de ridiche neagră cu miere poate că nu este aşa gustoasă, dar vă poate ajuta să scăpaţi de durerile în gât şi de tuse. „Scobiţi ridichea, puneţi miere şi lasaţi-o să se îmbibe timp de 10-12 ore. Mâncaţi apoi preparatul cu linguriţa“, sugerează profesorul Ovidiu Bojor. Acelaşi remediu este recomandat persoanelor cu afecţiuni hepatice, deoarece zeama de ridiche neagră are proprietatea de a reface ficatul.

7.Usturoiul şi ceapa, două medicamente puternice. Usturoiul şi ceapa sunt remedii legendare contra răcelilor, deoarece distrug germenii şi ajută la desfundarea nasului, funcţionând ca două medicamente puternice.

8.Beţi ceaiuri pe săturate: Ceaiul cald are efecte similare supei fierbinţi. Cel verde, dar şi cel negru par a fi mai indicate, deoarece conţin şi cantităţi mari de antioxidanţi. Seara, în locul ceaiului negru, îl puteţi alege pe cel cu fructe ori pe cele de tei sau cimbru. Ceaiul de ceapă face minuni în calmarea tusei și a gâtului iritat.

9.Supa este bună pentru nasul înfundat: Supa fierbinte calmează simptomele de răceală, deoarece aburii pe care îi inhalaţi vă descongestionează nasul înfundat. Totodată, vă ajută să nu vă deshidrataţi şi, în plus, este uşor de digerat.

10.Profitaţi de vitamina C: Vitamina C poate preveni o răceală, dar şi scurta perioada de boală, ori poate uşura simptomele. Consumată în cantităţi mari însă, poate afecta rinichii. Adulţilor li se recomandă un gram pe zi, iar copiilor – 500 de miligrame.

11.Testaţi suplimentele naturale cu zinc: Zincul are proprietăţi antivirale. Potrivit unor studii, acest mineral este capabil să distrugă formarea unor proteine care contribuie la multiplicarea virusurilor gripale. „Vă recomand produsul numit Biozinc, pe care îl puteţi combina cu Biomagneziu. Sunt două suplimente naturale de succes“, consideră Ovidiu Bojor.

12.Încercaţi cu echinaceea: Echinaceea este un supliment care ajută la întărirea sistemului imunitar şi vă poate ajuta să contracaraţi răceala. ”Dacă deja v-aţi îmbolnăvit, planta vă poate scurta numărul zilelor de convalescenţă. Are un rol protector“, precizează profesorul Ovidiu Bojor, potrivit doctorulzilei.ro

Citește și
Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro. Surse foto: TVR+, adriansora.ro

Academicianul Ovidiu Bojor
Academicianul Ovidiu Bojor

Related Posts

1 thought on “Remedii naturale recomandate de profesorul Ovidiu Bojor

Lasă un răspuns