Mănăstirea Turnu și Cascada Lotrișor : Îți povestesc și ție despre cum am petrecut weekendul trecut, la Călimănești și Căciulata, un loc care mie îmi place foarte mult. Am fost de sute de ori poate, dar de fiecare dată m-am bucurat când am luat la picior Valea Oltului, chiar și în ultima zi, la plecare, când am vizitat – Mănăstirea Turnu și Cascada Lotrișor .
Merită să faceți un mic ocol pentru a vizita una dintre cele mai frumoase mănăstiri de pe Valea Oltului.
Mănăstirea Turnu, o mănăstire de călugări, amplasată la poalele masivului Cozia, pe malul Oltului, se află la 2 km de Mănăstirea Cozia. Treceți de stațiunile Călimănești și Căciulata, urmați indicatorul ce vă îndrumă să faceți dreapta, pe pod, înaintea Benzinăriei OMV.
Veți trece prin două tuneluri, veți admira Oltul, mergând pe lângă apă. Se poate ajunge cu mașina, dar și pe jos de la drumul principal printr-o plimbare de 30-50 minute.
Este o mănăstire frumoasă, unde liniștea domnește peste tot. O mulțime de flori de toate culorile așezate la ferestre întregesc priveliștea superbă și decorează fațadele chiliilor. Pare a fi un mic colț de rai!
Se zice că aici s-au retras prin secolele XV – XVI câțiva călugări de la Mănăstirea Cozia, trăind în condiții grele și în sărăcie. Pustnicii Daniil ș Misail au supraviețuit în chilii săpate în stâncă, pe care le puteți vedea și în zilele noastre.
Credincioșii regăsesc aici un loc binecuvântat, departe de agitația orașelor și a obiectivelor turistice aglomerate, reușind să își adune gândurile și să uite de griji și probleme.
Mănăstirea Turnu e o oază de frumusețe, liniște și reculegere, dar și o mică lecție de istorie. Oricând aveți drum pe Valea Oltului, faceți un scurt popas la Mănăstirea Turnu. Veți pleca de acolo mult mai bogați din punct de vedere spiritual!
Cascada Lotrişor
Cascada Lotrișor se află în Parcul Național Cozia. La începutul drumului sunt câteva mese cu bănci pe marginea pârâului unde se pare că vara este o zonă pentru grătar. Drumul este relaxant, aerul curat și este o alternativă foarte bună de mișcare în aer liber pentru cei aflați în stațiune. Traseul este foarte frumos, prin munte, pe drumul forestier.
Am ajuns şi la cascadă. Cascada a fost realizată artificial în anii ’50 când a fost construit drumul forestier. Apa cade de la o înălţime de aproape 30 de metri. În partea stângă a cascadei se află o potecă care urcă până la gura galeriei de unde ţâşneşte apa.
Citește și:
- Călimănești-Căciulata un loc binecuvântat de natură
- Călimănești-Căciulata-Cozia
- Staţiunea Călimăneşti – Căciulata
- Descoperă Valea Oltului
- Valea Oltului
- Valea Oltului Călimanești-Căciulata
Vă doresc tuturor sejururi cât mai reușite în continuare! Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.
Voi ați fost recent prin Călimănești și Căciulata ? Cum vi s-a părut?
Foarte frumoasa prezentare! 😍