Descoperă Valea Oltului

Descoperă Valea Oltului

Descoperă Valea Oltului – Îmi propusesem să nu mai povestesc despre destinații în care am mai fost. Câteva rânduri despre mine și despre fotografiile mele. Vineri (28 iunie), m-am urcat în mașină și am plecat cu mult entuziasm către zona Căciulata, pe Valea Oltului.

relaxare la SPA
relaxare la SPA

Cred că sunt mulți printre voi care mergeau când erau mici cu părinții la Călimănești-Căciulata pentru a-și petrece vacanța, pentru băi termale sau pentru a admira spectaculaosele peisaje.

Descoperă Valea Oltului
ştrandul din pădure

Stațiunile balneoclimaterice Călimănești, Căciulata și Ștrandurile Govora, Ocnele Mari și Ocnița sunt renumite pentru efectele binefăcătoare ale apelor ce izvorăsc din munte și cunoscute încă de pe vremea romanilor.

Casa Românească de la Căciulata
Casa Românească de la Căciulata

Găsiți multiple posibilități de cazare în Călimanești Căciulata la pensiuni și hoteluri. Vă așteaptă și piscine cu apă termală, printre care menționăm piscina interioară și exterioară cu apă termală din incinta Hotelului Central, Casa Românească și piscina cu apă termală și apa sărată din incinta Hotelului Orizont Cozia.

Bălăceală și relaxare pe caniculă
Bălăceală și relaxare pe caniculă

Când spunem Valea Oltului ne gândim automat la Mănăstirea Cozia, Râmnicu-Vâlcea, Călimănești, Căciulata etc. Am multe amintiri legate de aceste locuri.

Descoperă Valea Oltului

Altfel, am încercat să mă plimb cât mai mult în zona unde mi-am petrecut vacanța, adică pe Valea Oltului. Am fost în aproape fiecare dimineață într-o mică excursie: m-am plimbat prin zonă, am făcut baie și plajă, am fost și la grădina zoologică, parcul Zăvoi, am vizitat Ștrandul Ocnița la întoarcerea spre casă .

Descoperă Valea Oltului
parcul Zăvoi
În vizită la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea
Parcul Zăvoi Râmnicu Vâlcea

Toate excursiile mi-au plăcut și au avut farmec, doar la Ștrandul Ocnița am mers luni și am prins intrare liberă „inaugurarea Ştrandului cu apă sărată”. Probabil oricând voi mai ajunge aici o să reluăm destinațiile, având grijă să fie în timpul săptămânii, fiind mai liber.

Pensiunea Maria
Pensiunea Maria

Am fost cazat în Călimănești la Pensiunea Maria, unde am mai fost de câteva ori. Singura problemă e că vara abia a început,… Dar m-am descurcat într-un fel sau altul să îmi încarc bateriile în weekend-uri cu mici escapade.

Citește și

Vă doresc tuturor sejururi cât mai reușite în continuare! Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Voi ce-ați făcut săptămâna asta?

Descoperă Valea Oltului
Descoperă Valea Oltului

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: