Staţiunea Călimăneşti – Căciulata

Călimăneşti – Căciulata

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata: Cu siguranță, ai auzit de Călimanești-Căciulata, Băile Olănești, Băile Felix, Băile Herculane sau Sovata. Sunt numele câtorva dintre cele mai cunoscute stațiuni balneoclimaterice din România, unele dintre ele înființate de pe vremea romanilor, altele la sfârsitul secolului XIX sau chiar mai aproape de zilele noastre.

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata
Staţiunea Călimăneşti – Căciulata

În prima zi – La pas prin Staţiunea Călimăneşti – Căciulata

În Romania sunt însă și statiuni balneoclimaterice mai putin cunoscute (care nu au avut norocul să fie intens mediatizate), fară să fie cu nimic mai prejos decât celelalte.

😎 Staţiunea Călimăneşti – Căciulata, Factori naturali de cură:
Ape minerale cu concentraţii, compoziţii chimice şi temperaturi variate, sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, în cea mai mare parte hipotone; bioclimat sedativ de cruţare.

😎 Indicaţii terapeutice: Afecţiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afecţiuni hepatobiliare (diskinezii biliare, colecistite cronice, tulburări post operatorii ale ficatului; hepatite cronice, pancreatite cronice); afecţiuni renale şi ale căilor urinare; afecţiuni metabolice şi de nutriţie (diabet zaharat, obezitate); afecţiuni reumatismale inflamatorii (artroze); afecţiuni neurologice periferice; afecţiuni respiratorii (astm alergic, bronşite, traheobronşite cronice); afecţiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).

😎 Atracţii turistice: Biserica din Ostrov, ctitorită de Neagoe Basarab şi construită în anii 1518-1522, sihăstria de la Turnu, unde se găseşte o biserică datând din anul 1676. Mai multe imagini, aici:

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata
Biserica din Ostrov
Staţiunea Călimăneşti – Căciulata
Biserica din Ostrov

😎 Mânăstirea Cozia aflată la 5 km distanţă de oraş. Mânăstirea Cozia, datând din 1387 -1388, este ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân care este îngropat în acest loc. În această mânăstire sunt picturi murale din anul 1391. Muzeul de aici adăposteşte o valoroasă colecţie de icoane. Mai multe imagini, aici:

Mânăstirea Cozia
Mânăstirea Cozia

În a doua zi – La pas prin Staţiunea Călimăneşti – Căciulata

Hotel Central, faimos în Călimăneşti.

Hotel Central Călimăneşti
Hotel Central Călimăneşti

Hotelul Central se află în Călimăneşti, la câţiva paşi de parcul acvatic Cozia, şi oferă un restaurant şi o piscină.

Hotel Central Călimăneşti
Hotel Central Călimăneşti

A treia zi la Casa Românească

Casa Românească: munte, piscină, aer curat, într-un cuvânt – relaxare. În apropierea piscinei există un bar de unde poți cumpara suc, înghețata, cafe frappe, apă plată, bere… O bere Beck’s la pahar (400 ml) era 5 lei.

Tot în apropierea piscinei există Pizza pe vatră, cu aluatul de pizza făcut acolo, 4 sortimente de pizza, toate foarte gustoase. Programul la piscina este până la ora 23:30, iar la pizzerie ultima comandă se primește la ora 21:00.

Casa Românească
Casa Românească

Dacă am stat prea mult la soare, din dorinţa de a obţine un bronz cât mai intens, sau pur şi simplu am adormit pe plajă, pielea mea e mai roşie decât un rac fiert. Piscina era punctul forte, veneau mulți turiști din afară.

ars de soare
ars de soare

Totul a fost ca un vis… Pensiunea Maria: Proprietate impecabilă, amplasată într-o zona superbă. Gazdele nemaipomenite, m-am simțit ca la mine acasă, doresc să revin. Curățenie, totul frumos ordonat, amabilitate, seriozitate…aș putea continua la nesfârsit! Nu știu dacă există nici cel mai mic cusur pe care să îl găsesc….a fost superb! Mulțumesc frumos!

Citește și

Vă doresc tuturor sejururi cât mai reușite în continuare! Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Călimăneşti – Căciulata
Călimăneşti – Căciulata

Related Posts

1 thought on “Staţiunea Călimăneşti – Căciulata

Lasă un răspuns