Înotul aduce numeroase beneficii sănătății.

Înotul aduce beneficii organismului,

Pentru cei care nu stăpânesc prea bine secretele înotului, un instructor poate da un ajutor important.

Înotul aduce beneficii organismului, chiar și atunci când este practicat la nivel neprofesionist. Acest sport solicită întregul corp, asigurandu-ți un antrenament complex.

Înotul este un sport complex, potrivit și recomandat atât femeilor, bărbaților, cât și copiilor. Pe lânga beneficiile aduse sănătații, înotul favorizeaza o condiție fizică de invidiat.

Acest tip de sport tonifică atât fesele, cât și muschii pectorali. Coapsele, gambele și abdomenul se vor forma armonios, iar muschii omoplaților vor avea tendința de a se dezvolta.

Înotul este un sport complex
Înotul este un sport complex

Și femeilor însarcinate le este recomandat înotul, deoarece acest sport ajută la îndreptarea muschilor abdominali și a umerilor, zone foarte solicitate ale trupului unei gravide. Mișcarea în apa poate reduce și durerile încheieturilor, presiunea ridicata a sângelui și disconfortul asociat cu sarcina.  Înotul va ajuta enorm în problemele de circulație sau de coloana.

Beneficiile înotului

 • îmbunătățește dezvoltarea psihomotorie.
 • stimulează creșterea și dezvoltarea fizică și psihică;
 • relaxează muschii după stresul unei zile obositoare;
 • ajută la îmbunătațirea stărilor de anxietate și ameliorează simptomele de depresie;
 • generează stări de bine, pozitive;
 • dezvoltă flexibilitatea;
 • îmbunătățeste postura corporală;
 • întarește ligamentele articulare, prevenind posibilele leziuni;
 • dezvoltă majoritatea grupelor musculare (mai mult de două treimi din întreaga suprafața musculară);
 • reduce riscul bolilor cardiovasculare;
 • contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale stabile;
 • stimulează circulația sangvină;
 • crește rezistența recardio-pulmonara;
Pe lângă îmbunătățirea activității cardiovasculare, înotul tonifiază mușchii și contribuie la creșterea rezistenței. Pe măsură ce crește rezistența corporală, și capacitatea pulmonară se va îmbunătăți. Înotul solicită toate grupele de mușchi, acest sport oferind o senzație de ușurare, dar și energie. De asemenea, reduce riscul de diabet și de a suferi de un atac cerebral. Înotul mai stimulează sistemul nervos central şi îl ajută să se oxigeneze. În plus, e foarte benefic în afecţiunile respiratorii, cum este astmul.

Înotul dezvoltă frumos și armonios toată musculatura corpului, cu accente masive în zona umerilor, a spatelui și a pieptului, oferindu-ți posibilitatea de a-ți dezvolta un corp solid și impunător. Un înotător poate fi depistat foarte ușor într-o mulțime, în special după spatele și umerii lați, dar și după pieptul proeminent.

Înotul
Înotul

Înotul oferă ceva ce nici un alt exercițiu aerobic din lume nu poate oferi: să-ți antrenezi musculatura cu un impact minim asupra scheletului osos. Când te scufunzi în apă, corpul devine mai ușor.

Înotul este perfect pentru a tonifia și fortifica mușchii, și principalul motiv este că apa are o densitate de 12 ori mai mare decât aerul, ceea ce face înotul o activitate de 12 ori mai dificilă decât jogging-ul.

Părerea mea ( înotul)

Ce mi se pare cel mai interesant lucru este nu numai că poate fi practicat și de copii, ci chiar este recomandat! Înotul mi se pare un sport elegant și frumos, potrivit oricărui sex sau vârste. Oricine vrea tot ce este mai bun pentru copiii săi, iar lecțiile de înot, urmate de antrenamentele regulate în bazin, reprezintă cea mai bună modalitate de a-i asigura copilului tău un trai sănătos, precum și un aspect fizic frumos și bine proporționat.

 Înotul aduce beneficii organismului,
Înotul aduce beneficii organismului,

Recomand tuturor să începe să practice acest sport, mai ales că în ultimii ani au apărut multe piscine private în mai toate orașele țării. Nu știi să înoți? Nu e bai, trebuie doar să iei câteva lecții de înot de la un instructor profesionist și după asta te descurci singur!

 Înotul, cel mai bun sport
Înotul, cel mai bun sport

Ideea este ca, în primă fază, să practici înotul ca un hobby, ca o evadare de la stresul de zi cu zi și, dacă ajungi să îl iubești cu adevărat, poți face adevărate antrenamente de rezistență!

Toate pozele le găsiți aici.

Related Posts

3 thoughts on “Înotul aduce numeroase beneficii sănătății.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: