Valea Oltului

Valea Oltului Călimanești-Căciulata

Valea Oltului Călimanești-Căciulata : am fost cazat la Pensiunea Maria. După cum probabil s-a observat weekendul trecut m-am bucurat din nou pe Valea Oltului, am ales să mă relaxez, așa că vă împărtășesc și vouă in căteva poze si comentarii pe unde am colindat.

Valea Oltului Călimanești-Căciulata
Valea Oltului Călimanești-Căciulata

Am plecat din Craiova spre Valea Oltului cu destinația Călimănești pentru 4 zile. O plimbare pe Valea Oltului poate fi o alegere bună în fiecare weekend. Dacă doctorul ți-a recomandat băi cu sulf sau sare, aer curat și relaxare – Valea Oltului este locul în care le vei găsi pe toate.

Mai exact, la Băile Govora du-te să te bălăcești în bazine dotate cu apă sărată unde nu este necesar să știi să înoți. Ca prin miracol, fără să depui niciun efort, apa te ține singură la suprafață, în plus te ajută să îți îmbunătățești substanțial tonusul general.

În localitățile Olănești sau Călimanești-Căciulata vei întâlni la tot pasul izvoare de apă minerală. Le recunoști după mirosul nu foarte plăcut, este indicat să bei cu încredere din ele căci te vor vindeca.

La Călimanești-Căciulata găsești numeroase pensiuni sau hoteluri care, în funcție de condițiile oferite, propun camere cu prețuri cuprinse între 130 RON și 200 RON.

Strandul Casa Românească
Strandul Casa Românească

Strandul Casa Românească – e cu apă termală, nu miroase chiar așa urât a sulf ca altelele e chiar ok, apă caldă, m-am bălacit vreo 3 zile.

Aqua Park [Căciulata]

După trei zile de bălăceală de la Casa Românească am plecat la Aqua Park [Căciulata]. A fost o experiență oribilă. Bazinele erau puțin murdare. În interior nu puteai respira, era un aer prea sufocant. Un bazin era închis pentru a fi umplut cu apă curată.

Aqua Park [Căciulata]
Aqua Park [Căciulata]

La restaurant/bar prețurile sunt mari și puțină marfă. Și când vine vorba de mâncare, nu mai spun. Extrem de puțina și proastă.

Ce nu mi-a plăcut:

Faptul ca nefiind cazat la una din unitățile lor: Cozia, Căciulata, Oltul, etc, nu puteam ieși din parc și reveni ulterior. Foarte aglomerat în timpul săptămânii să nu mai zic de weekend. Gresia din bazine și din rest este ușor alunecoasă, necesită atenție!

Am parcat mașina contra cost (7 lei), am achitat biletul (30 lei) și am primit brățara la hotel Cozia, îndrumat fiind de paznicul parcării .

Citește și

Vă doresc tuturor sejururi cât mai reușite în continuare! Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Valea Oltului Călimanești-Căciulata
Valea Oltului Călimanești-Căciulata

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: