Vegetarian: dieta, alimentația sănătoasă și stilul de viață

dieta unui vegetarian

Am mulți prieteni care sunt vegetarieni la clubul de gătit, unde ne întâlnim la două săptămâni, Miercurea.

A fi vegetarian este calea spre o viață armonioasă, fără boli. Aud de multe ori persoane spunând că nu pot trăi fără carne ori fără lactate, îi înțeleg că așa au fost crescuți, cu idea că proteinele există doar în carne și calciu doar în lactate, un exemplu pot da: că semințele de susan conțin de 10 ori mai mult calciu decât orice tip de lapte. În cazul unei diete vegetariene aportul de proteine este asigurat de:

  • cereale cu bob întreg: orez brun, quinoua, orz.
  • leguminoase boabe: soia, năut, fasole
  • semințe, nuci, tofu, lapte din soia etc

    dieta pentru un vegetarian
    dieta pentru un vegetarian

Aportul de calciu este o altă problemă pentru dieta vegetariană unde se poate recurge la suplimente unde alcalinizează organismul. Aceleași soluții sunt în cazul vitaminei B12 și vitaminei D două dintre cele mai importante pentru vegetarieni.

Beneficii și riscuri

  • scăderea riscului de a dezvolta diabet tip 2
  • risc scăzut de obezitate
  • un risc de a dezvolta o boală cardiacă
  • scăderea riscului de a dezvolta: cancer de prostată sau cancer de colon
  • un nivel normal de colesterol în sânge

Eliminarea cărnii din alimentație pentru o perioadă nu face rău nimănui. Nu ne abatem de la principiile unei alimentații sănătoase: să mâncăm rațional, să avem 5 mese pe zi, să consumăm lichide și să facem mișcare.

Dieta unui vegetarian și alimentația sănătoasă
Dieta unui vegetarian și alimentația sănătoasă

Am dorit să atrag atenția asupra faptului că este necesar un echilibru în alimentație ca și în viață. În orice caz am ținut să vă informez cu privire la acest tip de dietă și să salutăm vegetarienii care citesc acest articol.

Despre Clubul de gatit și dieta unui vegetarian în Craiova

În Craiova într-un cerc mai restrâns avem Clubul de gătit evenimente legate de acest subiect, eu mă simt foarte norocos că fac parte din acest grup, facem rețete demonstrative, întâlnirea este o dată la două săptămâni. Pentru mine vegetarianismul a fost ca o tranziție spre un stil de viață sănătos și mai bun, fiindcă odată ce am ajuns să apreciez și alte gusturi, având acces și la informații noi, am ajuns să realizez greșelile alimentare făcute în trecut și am fost mereu în căutarea perfecționări alimentației. Am realizat că este important să mă păstrez la curent cu toate informațiile din acest domeniu.

Povestea mea cum am devenit vegetarian

Totul a început acum 6 ani, îmi amintesc evenimentele la clubul de gătit care m-au determinat să iau această decizie. A fost brusc să zic de astăzi încerc să nu mai mănânc carne ( mâncam carne în fiecare zi ). Am trecut printr-o perioadă mai puțin fericită din viața mea, simțeam că nu am stabilitate, siguranță certitudine pentru un viitor mai bun după ce venisem din Canada unde am stat acolo mai bine de 5 ani, eram deprimat în România, nimeni nu știa asta deși se vedea pe fața mea și scalp dermatita seboreică. 

În acea perioadă parcă viitorul mi-ar fi fost aranjat de ceilalți și ziceau mergi la doctor. Deși am mers am urmat tratament și fără rezultate. Am început să mă documentez mai mult despre nutriție, despre spiritualitate, religie și dezvoltare personală. Articolele au avut impact imens asupra mea. Am început să văd lucrurile altfel, pe zi ce trecea simțeam că evoluez, mă schimb și că mi se dezvăluie calea pe care o urmez.

Cu fiecare documentar am realizat cât de rău îmi făceam în alimentație, de atunci parcă am început să atrag lucruri bune în viață. Însă trebuie să recunosc că am mai mâncat mai rar pește cu ocazia meselor ajungând la mama acasă, cei din familie nu au renunțat la carnea de vită, porc, pui.

dieta unui vegetarian
dieta unui vegetarian

Idea este că trebuie să cauți o dietă pentru tine, iar pentru a face asta important să te documentezi și să alegi dieta perfectă pentru tine și organismul tău.

Related Posts

6 thoughts on “Vegetarian: dieta, alimentația sănătoasă și stilul de viață

  1. Vă mulțumesc, domnule Cristin, pentru faptul că ați reușit să citiți acest articol.
    Intestinele unei persoane care nu consumă carne sunt mai curate decât ale uneia care nu are o alimentație vegetariană. Vegetarienii mănâncă multe fibre și alimente bogate în antioxidanți, astfel că sistemul lor digestiv are mai puține toxine. (͠≖ ͜ʖ͠≖)👌

  2. Pingback: Dieta de Slăbit
  3. Pingback: Pietre la rinichi

Lasă un răspuns