Prostata – simtome, tratament, suplimente naturale

Prostafix

Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, aflată la intersecția cu aparatul urinar, rolul este în producerea lichidului prostatic, parte a lichidului seminal. Așezată în fața rectului, sub vezica urinară, dimensiunea prostatei este cât forma unei nuci.

Prostata este o glandă de marimea unei nuci
Prostata este o glandă de marimea unei nuci

Boli frecvente: adenomul de prostată și cancerul de prostată.

  • Adenomul de prostată este o tumoră benignă întâlnită la bărbați de 65 de ani și la tineri este prostatita ( inflamații ale țesutului prostatic). Adenomul de prostată este o boală care în timp se agravează. Singurii factori asociați  într-adevăr apariției și dezvoltarea adenomului de prostată sunt vârsta și statusul hormonal. Dacă ați observat apariția acestor semne este indicat să discutați cu medicul de familie care poate să vă îndrume către medicul urolog.

Simtome:

Există mai multe simptome care își fac simțită apariția încă din primele stadii ale boli.

  • urinare frecventă în timpul nopții, mai mult de 2 ori.
  • urinare dificilă cu presiune slabă
  • jet urinar întrerupt ori intermitent
  • un început ezitant în care bărbatul așteaptă un timp până să urineze
  • infecții urinare tratate
  • hematurie, prezenta sângelui în urină
  • blocajul urinar (pacientul nu poate să urineze, retenția de urină)
  • Culoare sau miros ciudat al urinei

De la 50 de ani, prostata începe să se mărească

prostata normală și prostata mărită
prostata normală și prostata mărită

Bărbatul peste 50 de ani trebuie să se prezinte la un control urologic, încât afecțiunea să fie diagnosticată din timp: sumar de urină, uree, ecografie, urocultura, creatinină.  Simptoamele obișnuite constau în urinare: urgentă, excesivă, noaptea și ezitații în urinare.

Tratamentul: trebuie urmat doar la indicația urologului și sub supravegherea acestuia. De evitat alcoolul, condimentele, frigul, etc. Un stil de viață sănătos poate să te ajute să-ți menții într-o formă bună de funcționare a glandei ani de zile. Exercițiile fizice (kinetoterapia) te ușurează de tensiune și stres și astfel pot servi la micșorarea problemelor de prostată.

Cancerul de prostată

În majoritatea cazurilor, cancerul de prostată are simptome asemănătoare cu adenomul de prostată. Bărbați a căror tată a suferit de cancer de prostată prezintă un risc de 50% mai mare de a dezvolta la rândul lor boala. Medicii recomandă să se consume o cantitate de lichide: apă plată și ceaiuri, plus consult urologic anual. Bărbații care fumează se confruntă cu o formă mai agresivă a cancerului de prostată.

Tratamentul cancerului de prostată

Fiecare tratament are beneficiile sale și riscurile sale. Motivul pentru dezvoltarea cancerului de prostată nu este cunoscut cu exactitate. Ca și în cazul altor tipuri de cancer,  se datorează dispoziției genetice precum și condițiilor de mediu ce au rol în ocurența acestei boli.  Există mai multe tipuri de tratament pe care medicul specialist ar putea să ți le prescrie.

Suplimente naturale recomandate pentru prostată

Prostafix
Prostafix

În această secțiune încercăm să-ți oferim câteva sugestii de produse specifice care funcționează ca excelente suplimente alimentare și care te pot ajuta în lupta cu această afecțiune. Prin consumul capsulelor de prostafix de zi și noapte, se reduc în timp simptoamele ce produc problemele urinare. Produsul ajută la deblocarea căilor urinare și diminuează durerile și spasmele cauzate de inflamația prostatei. Prostafix este un produs realizat din materii prime naturale, care, datorită eficacității elementelor componente alese cu grijă, ajută la optimizarea funcționării prostatei. Ingredientele capsulei de zi te ajută la reducerea inflamației, disconfortului și durerii, la ameliorarea tulburărilor de micțiune – dificultăți în urinare. În completare capsulele de noapte reduc frecvența urinărilor nocturne.

Centrul nostru vă ajută să faceți recuperare medicală, reabilitare medicală pentru o gamă de afecțiuni: afecțiuni neurologice, afecțiuni reumatismale,etc, făcând evaluarea mobilității articulare, evaluarea forței musculare, concep un program individual de kinetoterapie, în scopul recuperării în totalitate a afecțiunii pentru care v-ați prezentat la noi.

Abonează-te pe facebook pentru a primi gratuit sfaturi despre sănătate!

Related Posts

Lasă un răspuns