Mahmureală: alimente și băuturi recomandate după o noapte de petrecere

scăpa de mahmureală

 „Niciodată, nu am să mai beau”!

Vorbeam cu o prietenă prin mesaje ieri dimineață și mi-a zis că un subiect bun de scris este cum să scapi de mahmureală. Iata ce soluții rapide și eficiente ai la îndemană.

Oricine s-a confruntat măcar o dată cu mahmureala, acea senzație neplăcută lăsată de paharele în plus băute cu o seară în urmă.

Cu ajutorul unor remedii eficiente poți să te simți ca nou, nu este deloc ieșit din comun ca după o petrecere să ai parte de durerile de cap specifice mahmurelii.

Mahmureală
Mahmureală
Spun toţi cei care, la un moment dat, s-au trezit cu o năucitoare durere de cap şi cu stomacul învârtindu-se ca o cuvă de maşină de spălat. Dacă îţi vine să vomiţi, fă-o! Este o modalitate prin care organismul elimină toxinele.

Mahmureală : remedii!

Bea două pahare mari cu apă, pentru a contracara deshidratarea, imediat ce te trezeşti. Un pahar mare cu suc de grepfrut, portocale sau roşii poți bea! Bea una sau două căni cât mai repede de cafea, dacă eşti consumator.

Prepară-ţi un castron cu supă de pui, odată ce ai trecut peste senzaţia de greaţă. Acesta va înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut.

O să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare, deşi instinctul îţi spune să stai în pat. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism.

Băuturile alcoolice, alternează cu apă minerală, suc de fruce şi alte băuturi fără alcool. Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid. Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu)

Dacă te doare capul de la băutură, trebuie să știi că de vină pentru migrenele de după petrecere este deshidratarea, migrenele în general au drept cauza deshidratarea.

Simptome ale mahmurelii:

Sunt greaţa, indigestia, dureri de cap şi musculare, dar și ameţeli, fotosensibilitate, dureri de stomac, slăbiciune musculară și extenuare.

Mahmureală remedii
Mahmureală remedii

Zeama de varză, care, în realitate deshidratează și mai mult organismul, chiar dacă pare răcoritoare. Cafeaua te trezește dimineața, dar nu te trezește neapărat și după o noapte de petrecere.

Băuturi recomandate după o noapte de petrecere

Roșii – antioxidanții din roșii te vor ajuta să îți revii mai ușor

Ciorba – acră și răcoritoare, dar si cu o mulțime de substanțe nutritive de la legume și zarzavaturi, ciorba este un leac renumit împotriva mahmurelii.

Ouă – un mic dejun clasic ce conține niște ochiuri este perfect pentru dimineața de după petrecere.

Kiwi – te va ajuta și el datorită conținutului de vitamine, dar și a efectului răcoritor și al gustului acrișor, care îți taie greața.

Banane – potasiul conținut de aceste fructe exotice este de mare ajutor pentru organism după prea multe pahare.

Spanac – vitaminele conținute și efectul său răcoritor te va ajuta să treci mai ușor peste mahmureală.

Apă de cocos – excelentă pentru hidratare, dar și plină de vitamine, anitoxidanți și electroliți, ea te va ajuta să ai parte de o zi mai ușoară după o petrecere până în zori.

Ceaiul de ghimbir și de mentă – au un efect benefic asupra stomacului şi alungă greața, fiind niște leacuri naturiste foarte eficace împotriva mahmurelii.

Ceaiul Verde – energizant, hidratant și cu un gust răcoritor, ceaiul verde este un remediu bun pentru mahmureală și poate înlocui cu succes cafeaua

Apa – este cel mai bun remediu pentru mahmureală și elementul de care corpul tău are cea mai mare nevoie după o noapte stropită de alcool.

Simptome ale mahmurelii
Simptome ale mahmurelii

În cazul în care ai uitat de aceste recomandări și ai o durere cruntă de cap, ține cont de sfaturile de mai sus și vei trece mult mai ușor peste această stare.

scăpa de mahmureală
scăpa de mahmureală

Daca v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Pentru mai multe informații privind tratamentul medical și pentru programări vă rugăm să ne contactați.

 

 

Related Posts

6 thoughts on “Mahmureală: alimente și băuturi recomandate după o noapte de petrecere

  1. Pingback: Te simți obosit

Lasă un răspuns