Boli de piele care apar de obicei vara

Boli de piele

În timpul verii cea mai frecventă problemă a pielii o constituie arsurile solare și alte afecțiuni.

Însă există alte afecţiuni mai puţin cunoscute, care vă pot strica vacanţa dacă nu sunt tratate corespunzător, cele mai frecvente boli de piele care apar vara și cum pot fi combătute.

Dermatita de contact ( Boli de piele)

Dermatita de contact se referă la orice tip de afecţiune provocată de contactul cu plante şi produse alergenice, riscul fiind prin urmare mai crescut când mergeţi în vacanţă cu cortul. Această afecţiune provoacă mâncărimi, înroşirea şi uneori cojirea pielii, iar, în cazuri mai grave, băşici, urticarie şi inflamaţii.

Dermatita de contact
Dermatita de contact

Trataţi această afecţiune cu unguente cu hidrocortizon care pot fi cumpărate de la farmacie fără reţetă, iar, dacă dermatita este mai gravă, medicul va prescrie medicamente cu steroizi.

Infecţiile fungice. 

Cea mai frecventă infecţie fungică ce poate apărea în timpul verii este pitiriazisul versicolor (tinea versicolor), întâlnită mai ales în regiunile umede, de exemplu, la tropice. Însă, în timpul verii, această infecţie se manifestă şi în alte părţi ale lumii, sub forma unor cruste apărute pe spate, piept şi gât, etc.
Pitiriazis
Pitiriazis
 Cel mai simplu mod de prevenire a acestor infecţii fungice este igiena: faceţi duş după activităţile sportive solicitante, mai ales dacă umiditatea din atmosferă este ridicată. Dermatologii recomandă folosirea săpunului cu zinc pirition, pentru a împiedica dezvoltarea micozelor. Dacă simptomele persistă, consultaţi medicul specialist.
Infecţiile fungice.
Infecţiile fungice.

Foliculita. 

Dacă faceţi sport în timpul verii îmbrăcaţi în haine strâmte şi din fibre sintetice, sunteţi expuşi riscului de a dezvolta foliculită, o infecţie bacteriană extrem de frecventă când se înregistrează temperaturi ridicate, care se manifestă prin apariţia unor băşicuţe roşii la nivelul umerilor, coapselor şi feselor.

Foliculita.
Foliculita.

Pentru prevenirea foliculitei, faceţi duş şi schimbaţi echipamentul sportiv imediat după terminarea exerciţiilor fizice. Pentru tratarea acestei infecţii, dermatologii recomandă folosirea unor geluri de duş şi săpunuri antibacteriene, iar, în cazuri mai severe, mergeţi la medic pentru prescrierea unor medicamente cu administrare orală.

Infecţia cu Molluscum Virus. 

Infecţia cu acest tip de virus este întâlnită mai ales în cazul copiilor care merg la piscină.

Infecţia cu Molluscum Virus
Infecţia cu Molluscum Virus

Pentru prevenirea acestei infecţii, asiguraţi-vă că piscina este igienizată periodic şi faceţi duş imediat după ce ieşiţi din piscină. O igienă riguroasă este cea mai bună metodă de prevenire a infecţiei cu Molluscum Virus.

Boli de piele
Boli de piele

Daca v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact.

 

Related Posts

2 thoughts on “Boli de piele care apar de obicei vara

Lasă un răspuns