Hernia de disc

hernia de disc

Ce declanșează hernia de disc

Hernia de disc – Simptomele herniei de disc lombare se manifestă ca durere în zona feselor, a coapselor și sub genunchi. Cei mai afectați nervi sunt cel sciatic (cel mai lung nerv din organism) și cel femural. Durerile pot fi însoțite de furnicături, amorțeli și tulburări de sensibilitate la nivelul membrelor și al zonelor afectate.

Zona lombară nu este formată doar din cinci vertebre, ci regiunea din jurul acestora este înfasurată cu mușchi și țesut conjuctiv.
Mișcările mijlocului sunt realizate prin funcționarea armonioasă a acestor mușchi, însă slăbirea unuia dintre țesuturi sau nefuncționarea acestuia în concordanța cu celelalte țesuturi, striă această armonie.
Slăbiciunea de la țesuturi cauzează încărcarea întregii greutăți asupra vertebrelor mijlocului și apare boala pe care o cunoaștem ca fiind hernie de disc.
Hernia de disc este o afecțiune ce apare ca urmare a insuficienței funcționale a mijlocului. Altfel spus, toată lumea care are insuficiența funcționala la mijloc, are riscul de a face hernie de disc.
Consultul medical este obligatoriu 
Diagnosticul de hernie de disc este pus de către chirurgii cerebro-neuro-spinali și tratamentul este efectuat de către aceeași specialiști.
Datorită tehnologiei sanitare avansate în zilele noastre, se asigura un grad mare de succes în operațiile de hernie de disc și pacientii se întorc la viața lor normală în cel mai scurt timp… după recuperare.

herinie de disc

Însa în situațiile celor care au nevoie de operație și fug de operație, care nu se tratează sau care amâna tratamentul, există riscul de a rămâne paralizați”, declară doctorul Ümit Kepoglu, specialist în neurochirurgie al Spitalului Medical Park din Turcia, potrivit descopera.ro.
Este posibil tratamentul prin microchirugie 
“Nerecurperarea în totalitate, durerile prelungite, întoarcerea târzie la locul de muncă a pacienților care au suferit operație de hernie de disc clasică, procedura care se aplică de aproape 60 de ani, a direcționat chirurgii către căutări cu pirivire la acest subiect și s-a început utilizarea microchirurgiei în operațiile de hernie de disc”, declară doctorul turc Ümit Kepoglu.
În același timp, pacienții care trăiesc cu teamă că după operație vor rămâne paralizați și nu se vor putea întoarce la viața normală, datorită microchirurgiei au început să se îndepărteze de aceste griji.
Gradul de succes este foarte mare 
În timpul microchirurgiei, care se realizează sub anestezie generală sau spinală (operație cu comunicare), chirurgul foloseste microscopul.
Funcția microscopului este de a lumina țesuturile la care lucrează chirurgul și de a mări imaginea.
Datorită acestui lucru, chirurgul deteriorează mai puțin țesuturile normale în comparație cu operația deschisă. “Nervul este tras în margine cu ustensile speciale și se scoate țesutul de hernie care exercita presiune asupra nervului.
După aceea, straturile care au fost deschise se închid prin coasere. La trei-patru ore după o astfel de operație, pacientul se poate ridica în picioare și merge, iar a doua zi poate pleca acasă.
În tratament, gradul de succes este foarte ridicat, iar după operație, pacientul primește câteva mișcari de exercițiu ce trebuie efectuate și care sunt recomandate de către Organizația Mondială a Sănătătți”, conchide doctorul Ümit Kepoglu. Sursa: sanatate.bzi.ro
hernia de disc
hernia de disc

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

6 thoughts on “Hernia de disc

Lasă un răspuns