Boli frecvente la coloană

Boli frecvente la coloană

Boli frecvente la coloană – lombosciatica, boală frecventă la coloană

Boli frecvente la coloană – O boală frecventă la coloană este lombosciatica, care dă dureri, furnicături sau chiar amorțeli din cauza iritării nervului sciatic. Rădăcinile nervului sciatic se extind prin fese și coboară pe partea posterioară a piciorului până la gleznă.

De obicei, lombosciatica poate fi semn al existenței unei boli de coloană mai grave, precum stenoza spinală, osteofite sau discopatie lombară sau hernie de disc.

Durerile de spate
Durerile de spate

Cifoza este o altă boală frecventă de coloană, ce poate fi prevenită prin poziții corecte la masă, la serviciu, la școală sau la birou. De asemenea, poate apărea în cazul copiilor care cară un ghiozdan inexplicabil de greu și de mare, ce poate deforma coloana. Cifoza este deformarea coloanei vertebrale, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei în zona toracică, provocând cocoașă. Devierile de coloană pot fi efecte ale unor boli ca rahitism, miopie sau modificări de auz, ce fac copilul să stea în poziții ciudate, care îl dezavantajează cu timpul.

Boli frecvente la coloană – hernia de disc

Hernia de disc, altă boală care a devenit din ce în ce mai frecventă, înseamnă ruperea inelului fibros de la marginea discului vertebral. Hernia de disc poate apărea în urma unor traumatisme ale coloanei. Dacă este localizată în partea de jos, apare și lombosciatica, dacă este în partea de sus, amorțesc brațele, umerii, pieptul.

Durerile de spate și bolile de coloană se previn, în primul rând prin mers cât mai drept și prin poziții de șezut cât mai corecte. Îndreptarea coloanei în poziție de șezut nu înseamnă îndreptarea umerilor, ci îndreptarea capului. Apoi, se pot practica exerciții pentru durerile de spate, care să prevină apariția unor posibile boli. Înotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru problemele de coloană. Mișcările bruște și ridicatul greutăților sau căratul lor ar trebui, de asemenea, evitate.

Bolile de coloană afectează din ce în ce mai multă lume. Fie din cauza pozițiilor ciudate, fie din cauza muncii care solicită spatele. Oricum ar fi, coloana are de suferit din ce în ce mai mult, căci epoca tehnologică a adus în primul rând sedentarismul și implicit boli de coloană.

Iată cele mai frecvente boli la coloană, de ce apar ele și cum să ne ferim cât mai bine să nu apară. Odată instalate, acestea pot fi ținute în frâu cu ajutorul exercițiilor speciale. Cel mai bine este, totuși, să le prevenim.

Citește și:

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

Boli frecvente la coloană
Boli frecvente la coloană
Boli frecvente la coloană
Boli frecvente la coloană

Sursa foto: 123RF.com

Related Posts

Lasă un răspuns