Alimente care combat durerea

Alimente care combat durerea

Durerea fizică este greu de suportat indiferent de vârsta pe care o ai.

Durerea fie ca este de stomac, de articulații, de mușchi, de oase, durerea dată de hernia de disc sau cea provenită de la discopatia cervicală face viața pacientului un calvar. De ajutor sunt și anumite alimente care au rol analgezic dar și antiinflamator, combat sau ameliorează durerea.

Pentru început este recomandat să mergi la medic pentru investigații amănunțite și stabilirea unui diagnostic. În funcție de cauza durerii vei primi tratament cu antiinflamatoare nesteroide, sau vei primi indicația pentru gimnastică medicală sau kinetoterapie.

Ca și remediu natural de ajutor îți pot fi alimentele. Unele alimente au rolul de a diminua durerea, acționând exact ca un medicament.

ameliorează senzația de durere
ameliorează senzația de durere

Alimente care combat durerea

Iată ce alimente ameliorează senzația de durere fizică:

✓ Ulei de măsline virgin este un excelent remediu împotriva durerilor articulare. Mai mult, acesta contribuie și la menținerea sănătoasă a articulațiilor.

Turmericul – este o sursă importantă de antioxidanți, în plus are proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Totodată este bogat în vitaminele C, E, K, sodiu și potasiu, cupru, fier și magneziu. Are un rol pozitiv asupra inflamațiilor din corp reducându-le.

✓ Somonul – este o sursă importantă de acizi grași omega-3 care au rol antiinflamator fiind un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului. Mai mult, specialiștii spun că un consum regulat de somon ameliorează sensibilitatea articulară în cazul bolnavilor de artrită reumatoidă.

✓ Semințe de dovleac – fiind o sursă bogată de magneziu (mineralul care ameliorează de exemplu intensitatea unei migrene) ajută la combaterea durerilor. Mai mult, sunt studii care susțin că semințele de dovleac contribuie și la ameliorarea osteoporozei.

✓ Afine – chiar dacă nu este sezonul lor, afinele congelate au aceleași proprietăți antiinflamatoare. Mai multe studii au demonstrat că afinele pot reduce inflamațiile din corp și combat cu succes durerea fizică.

✓ Ghimbir – fiind bogată în zinc, potasiu, calciu, magneziu și având o mulțime de proprietăți antiseptice, antispasmodice, antibacteriene. Este un excelent antivomitiv și calmează durerile de mușchi precum și crampele menstruale.

✓ Papya – specialiștii spun că este foarte bun în combaterea durerilor lombare. Acest fruct exotic este o sursă excelentă de antioxidanți care luptă cu procesul inflamator din organism ducând la eliminarea durerii.

✓ Tahini – fiind bogată în magneziu este un analgezic bun în calmarea durerilor musculare.

✓ Cireșele negre – sunt bogate în antioxidanți ce înving durerea. Mai mult, acestea sunt bogate și în antocianine care au o acțiune similară antiinflamatorului. De asemenea, ceaiul din cozi de cireșe este un remediu bun împotriva afecțiunile renale, a celor digestive dar are și un efect pozitiv asupra inflamațiilor, a reumatismului, combat durerile specifice reumatismului. Foto: 123RF.com

Alimente care combat durerea
Alimente care combat durerea

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: