Cele mai bune remedii naturale

Remedii naturale pentru durerii

Remedii naturale pentru durerii – Când te doare capul, te lovești sau ai o zgârietură tinzi să dai buzna după analgezice. Însă, mulți nu știu că cele mai bune analgezice sunt cele făcute în casă, din ingrediente pe care le ai la îndemână.

Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pentru durerii, care vin fără efecte adverse.

Turmeric

Turmericul nu doar oferă un gust delicios mâncărurilor tale, dar conține și un compus numit curcumină care este un antioxidant puternic și anti-inflamator. Acesta previne rănirea radicalilor liberi ai celulelor tale și reduce umflăturile cauzate de rănirea țesuturilor. Anumite dureri sunt cauzate de inflamații, astfel că turmericul îți va fi de un real ajutor.

Turmeric
Turmeric

Scoarță de salcie

Scoarța de salcie este similară cu un antinevralgic deoarece conține salicină, rudă a acidului acetilsalicilic (aspirina). De-a lungul timpului, oamenii au mestecat scoarță de salcie pentru a scăpa de dureri, febră și pentru a reduce inflamațiile. Cum scoarța de salcie este foarte apropiată de aspirină, are aceleași efecte secundare. Consumul prelungit poate deranja stomacul și crește riscul de sângerări. Nu este recomandată pentru copii și nu trebuie combinată cu alte analgezice.

Scoarță de salcie
Scoarță de salcie

Sare amară

Câteodată, un remediu extern este la fel de eficient ca unul pe care îl înghiți. Sarea amară este un prim exemplu. O baie cu sare amară îți poate ameliora durerile osoase și îți poate relaxa mușchii. Acest tratament este foarte eficient pentru femeile care au născut și pentru cei care suferă de artrită. Funcționează datorită faptului că sarea amară este bogată în magneziu și sulfați când este dizolvată în apă, și penetrează până la zonele dureroase.

Sare amară
Sare amară

Borș de oase

Borșul de oase nu mai este atât de utilizat în zilele noastre. Și este păcat pentru că este foarte gustos și conține mulți nutrienți ce pot reduce durerea. De exemplu, borșul de oase conține condroitin sulfat și glucozamină pe care în mod normal dai foarte mulți bani când le iei sub forma unor suplimente alimentare. Datorită conținutului de gelatină, borșul de oase lubrifiază și reduce frecarea articulațiilor. Aminoacizii precum glicina și prolina reduc inflamațiile și repară țesuturile.

Borș de oase
Borș de oase

Cuișoare

Cuișoarele sunt ierburi dulci și picante ce pot reduce durerea fie că le mănânci, fie că le aplici local. Mulți oameni folosesc cuișoarele pentru a trata durerile de cap, atrita și anumite forme de inflamații, precum și durerile dentare.

Cuișoare
Cuișoare


Extract de tătăneasă

Crema din rădăcină de tătăneasă poate face minuni pentru cei care suferă de dureri de spate, potrivit unui studiu recent. 95% dintre participanții care au primit crema au raportat o reducere semnificativă a durerii. Alte studii au arătat rezultate similare în tratamentul artritei. Oamenii de știință sunt de părere că tătăneasa funcționează deoarece rădăcina și frunzele sale conțin alantoină și acid rosmarinic. În timp ce acidul rosmarinic reduce inflamația și calmează durerea, alantoina accelerează creșterea unor noi celule ale pielii.

 tătăneasă
tătăneasă

Căldură și gheață

Înainte de a lua vreun medicament ar fi bine să încerci acest proces de alternare a căldurii cu gheață. Folosite împreună, acesta este unul dintre cele mai vechi și mai eficiente moduri de a scăpa de durerea cauzată de o rană sau de o inflamație cronică. Dar pentru a funcționa trebuie să o faci în ordinea corectă. Mai întâi aplică gheață pe locul dureros. Pune un prosop între piele și gheață pentru a preveni arsurile. După 30 de minute, înlătură gheața, lasă zona afectată să revină la temperatura camerei și aplică căldura. Odată ce inflamația a fost redusă de rece, căldura relaxează mușchii ce s-au contractat în jurul zonei dureroase.

gheață
gheaț

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Să fim sănătosi și mereu bucuroși de viața noastră cu cele mai bune Remedii naturale pentru durerii!

Remedii naturale pentru durerii
Remedii naturale pentru durerii

Sursă foto: 123rf.com


Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: