Fructe și legume care contribuie la sănătatea ficatului

Ficatul:

Funcțiile ficatului sunt în strânsă legătură cu buna funcționare a întregului organism. Una dintre principalele sale îndatoriri este aceea de metabolizare a substanțelor ingerate precum alimentele, alcoolul sau medicamentele. 

Ficatul: 📋 Există alimente care ajută la întreținerea unui ficat sănătos care își îndeplinește rolul atât de important. O alimentație bazată doar pe produse procesate și bogate în grăsimi și în substanțe toxice poate dăuna grav sănătății ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe și are rolul de a elimina toxinele din organism. Tocmai de aceea, este extrem de important ca oamenii să consume alimente benefice pentru ficat.

Cu toate acestea, există și alimente extrem de importante care merită consumate dacă dorești să influențezi în mod pozitiv ficatul. Vino cu mine, să ne uităm prin bucătărie!

Legume care păstrează sănătatea ficatului

Usturoiul

Prin consumul de usturoi, ficatul este determinat să activeze enzimele care elimină toxinele din organism. Mai mult, usturoiul este bogat în cei doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului de toxine, alicină și seleniu.

Legumele crucifere

Varza de Bruxelles și broccoli sunt legume bogate în fibre, dar și în compuși benefici, crescând nivelurile de enzime hepatice cu rol în detoxifiere. În plus, aceste legume reduc stresul oxidativ și pot împiedica apariția insuficienței hepatice.

Legumele cu frunze verzi

Spanacul, cicoarea și varza Kale sunt legume care luptă împotriva afecțiunilor hepatice, stimulând eliminarea toxinelor. În plus, neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele.

Morcovul

Datorită conținutului de flavonoide și betacaroten, morcovul este un aliat al sănătății ficatului, susținând funcționarea acestuia.

Sfecla

Sucul de sfeclă ajută la menținerea unui ficat sănătos datorită conținutului de nitrați și antioxidanți. În plus, reduce daunele cauzate de inflamații și ajută funcțiile hepatice și cardiace.

Poate crește valorile enzimelor hepatice, datorită conținutului de flavonoide care stimulează activitatea ficatului.

Fructe care păstrează sănătatea ficatului

Strugurii

Datorită compușilor benefici sănătății ficatului, strugurii roze și negri sunt fructe care pot ajuta în cazul afecțiunilor hepatice. În plus, datorită conținutului de resveratrol, strugurii ajută la reducerea inflamației și prevenirea deteriorării ficatului.

Afinele și merișoarele

Afinele și merișoarele ajută la creșterea imunității organismului, având multe beneficii pentru organism datorită conținutului de antociani și antioxidanți care încetinesc dezvoltarea leziunilor și fibrozei hepatice și inhibă dezvoltarea celulelor ce produc cancer hepatic.

Merele

Ajutând organismul să elimine toxinele, datorită conținutului de pectină, merele ajută ficatul la îndeplinirea funcțiilor sale.

Avocado

Avocado este considerat un superaliment, motiv pentru care este indicat să-l introduem în alimentație. Unul dintre cele mai importante roluri este producerea de glutation, un compus necesar detoxifierii ficatului.

Grepfrutul – (Grapefruitul)

Acest fruct, asemenea altor citrice, este bogat în antioxidanți și în vitamina C, ajutând la o bună funcționare a ficatului. Specialiștii recomandă consumul unui pahar de suc de grepfrut în fiecare zi în cazul în care suferiți de afecțiuni hepatice.

Grepfrutul (grapefruitul) reduce inflamațiile și protejează celulele, protejând ficatul în mod natural, datorită conținutului de antioxidanți, mai ales a celor principali, naringenin și naringin.

Ficatul dumneavoastră este un organ important, cu multe funcții esențiale.

Prin urmare, este important să faceți tot ceea ce puteți pentru a-l proteja, iar alimentele enumerate mai sus au demonstrat efecte benefice asupra ficatului.

Acestea includ scăderea riscului de boală hepatică și a cancerului, creșterea concentrațiilor antioxidante și detoxifiere ale enzimelor și oferirea protecției împotriva toxinelor dăunătoare.

Introducerea acestor alimente în dieta dumneavoastră este o modalitate naturală și sănătoasă de a vă păstra funcționarea la cel mai bun nivel.

Ficatul este un organ sensibil, care are nevoie de o atenție sporită pentru a se menține sănătos.

Dar, din fericire, natura ne oferă o mulțime de soluții sănătoase și 100% naturale pentru a-l proteja așa cum se cuvine. Atât păstura cât și fructele de pădure sau sfecla roșie se găsesc în comerț în forma lor brută, dar și sub formă de suplimente alimentare ușor de administrat și foarte eficiente pentru sănătatea organelor interne.

Iar recomandarea nostră de azi este Turmericul, având efect benefic în protejarea funcției hepatice și în activarea bilei.

Turmericul are un potențial uriaș de combatere a bolilor de ficat

Turmeric (curcuma): În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Cercetări actuale sugerează posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer și a bolilor de ficat.

Este important să discutați cu specialistul înainte de a lua orice plantă sau supliment.

Citește și : Turmericul: un tratament renumit în medicina alternativă

Beneficii ale consumului de Turmeric Curcuma

Citește mai multe articole despre ficat :

Sper că te-am ajutat să te bucuri de vară, într-un trup și suflet reînnoite! 😊 Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook. Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei!

Liver Health (Pic Credit- iStock)
Ficatul  –  Liver Health (Pic Credit- iStock)
Ficatul
Ficatul

Related Posts

Lasă un răspuns