Turmericul: un tratament renumit în medicina alternativă

Turmericul

Proprietățile uimitoare ale turmericului. Iată boala cronică pe care o ameliorează și cum prepari amestecul!

 Turmericul – (Curcuma longa) 🥩 este utilizat în sute de leacuri și tratamente naturiste, datorită proprietăților asupra organismului. Acesta ajută la ameliorarea durerilor, este un puternic antioxidant, antimicrobian și  luptă împotriva celor mai temute afecțiuni, precum cancerul. De asemenea, ameliorează simptomele provocate de boala cronică manifestată de o parte din populația lumii, artrita reumatoidă.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună cronică ce nu are leac. Prin urmare, mulți oameni caută în mod constant remedii simple sau soluții care să îi ajute să amelioreze simptomele acestei afecțiuni.

Artrita reumatoidă, boala cronică ameliorată cu succes folosind acest tratament

Doza de Sănătate recomandă un tratament pe bază de argilă și curcuma pentru ameliorarea durerilor provocate de artrita reumatoidă.

Datorită virtuților sale vindecătoare, acest condiment se poate dovedi util în cazul bolilor care provoacă inflamații și durere. Poate fi găsit sub formă de pulbere sau ulei. De fapt, poți găsi chiar și suplimente ale componentei sale active, curcumina.

În primul rând, acesta este un remediu care acționează ca analgezic destul de repede. Efectelor turmericului li se adaugă cele ale argilei, care ajută la reducerea inflamației și, prin urmare, la ameliorarea durerii. În plus, oferă și multe minerale benefice pentru piele.

Ingrediente

3 linguri de argilă (90 g)
1 lingură de pudră de curcuma (25 g)
Apă

Mod de preparare

În primul rând, nu folosi ustensile metalice pentru a manipula argila. În schimb, alege ustensile din lemn, plastic, ceramică sau sticlă, de exemplu.
Pentru început, amestecă bine argila cu turmericul.
Apoi, adaugă progresiv apă până obții o pastă fină.
Când este fermă, o poți aplica.

Mod de utilizare

Aplică pasta pe pielea curată și uscată din zona afectată de artrita reumatoidă.
Las-o să acționeze 20-30 de minute sau până când se usucă argila.
Spală-ți pielea pentru a îndepărta pasta și, dacă vrei, aplică o cremă hidratantă sau de calmare a durerii, recomandă Doza de Sănătate.

Pentru un efect mai intens și de lungă durată, luați o lingură de suc natural de turmeric în fiecare dimineață cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Turmericul
Turmericul

Turmericul are proprietăți antiinflamatoare, calmante, antioxidante, antimicrobiene, hepatoprotectoare și anticanceroase, printre multe alte beneficii asupra întregului organism.

Turmericul și-a câștigat treptat popularitatea și în alte colțuri ale lumii. Ce este turmericul? Dacă nu l-ai încercat încă, descoperă-i beneficiile şi convinge-te de ce ar trebui să facă parte din alimentaţia ta.

        Turmericul – (Curcuma longa) poate fi întrebuinţat şi pentru:

  • îngrijirea rănilor, datorită efectului antibacterian şi antiseptic;
  • scăderea nivelului de colesterol din sânge;
  • îmbunătăţirea digestiei;
  • tratarea problemelor gastrice;
  • susţinerea sistemului imunitar.

Turmericul și cel mai important ingredient al său, curcuma, au o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească de pe lista alimentelor care protejează sănătatea. Dacă suferi de o afecțiune cronică, însă, nu uita să treci pe la doctor/ specialist înainte de a introduce în dieta zilnică cea care este considerată de mulți a fi cea mai benefică plantă medicinală.

Turmericul - (Curcuma longa)
Turmericul – (Curcuma longa)
Photo credit: Tumblr

Related Posts

4 thoughts on “Turmericul: un tratament renumit în medicina alternativă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: