Ibuprofenul: efectele secundare sunt îngrijorătoare!

Ibuprofen

Ibuprofenul, unul dintre cele mai folosite medicamente, crește riscul de infarct și accident vascular în cazul persoanelor de peste 40 de ani.

Acesta este unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea durerilor de cap sau de spate. Chiar dacă pare că ne ajută să scăpăm de dureri foarte repede, efectele secundare sunt foarte îngrijorătoare.

Pastilele cu Ibuprofen pot duce la infarct şi la accident vascular cerebral dacă sunt luate în exces, iar pacientul depăşeşte doza de 2.400 de miligrame pe zi. Anunţul a fost făcut de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA), care a reevaluat produsul medicamentos.

Farmaciştii noştri nu ştiu nimic despre asta. Îl recomandă oricui, fără să spună care e limita de prescripţie. Europenii avertizează că Ibuprofenul luat fără noimă poate ucide.

Uneori, pentru calmarea durerilor cronice, unele persoane apelează constant la medicamentele anti-inflamatoare sintetice, precum Ibuprofenul și Aspirina.

Aproximativ acum opt ani, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a avertizat cetăţenii în legătură acest medicament, susţinând faptul că acesta ajută la creşterea riscului de accident vascular cerebral (AVC) şi a infarctului, relatează healthyfoodhouse.com. Acum un an, cercetătorii au decis să aducă din nou la cunoştinţa publicului aceste dovezi.

Ibuprofenul

Iată câteva dintre acestea:

  • Se ştie faptul că riscurile sunt mai mari în cazul celor care au deja boli cardiace, dar aceasta nu este o regulă, oricine putând fi afectat de efectele secundare ale ibuprofenului;
  • Cu cât este mai folosit, cu atât riscul va creşte;
  • În plus, şansele ca bolile de inimă să apară sunt mai mari în cazul oamenilor de peste 40 de ani,
  • Ibuprofenul creşte foarte mult riscul infarctului miocardic şi al accidentelor vasculare cerebrale, chiar după o perioadă scurtă de la utilizare.

Potrivit EMEA, riscul cardiovascular generat de ibuprofen în doze mari este similar cu cel generat de analgezicul diclofenac (voltaren şi alte denumiri), a cărui utilizare a fost deja restrânsă din 2013 pentru pacienţii care au anumite probleme cardiovasculare. În consecinţă, agenţia europeană îi îndeamnă pe medici să evalueze „cu atenţie” riscurile cardiovasculare ale pacienţilor înainte de a prescrie Ibuprofen pe durată mare şi în doze importante.

Avizul vizează doar tratamentele administrate pe cale orală, nu gelurile şi cremele pe bază de Ibuprofen. Întrucât medicamentele pe bază de Ibuprofen sunt deja aprobate la nivel naţional, recomandările formulate de specialiştii europeni vor trebui să fie mai întâi aprobate de Comitetul european de coordonare (CMDh), entitatea europeană care reprezintă diversele agenţii naţionale ale medicamentului.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Fotó: 123 rf.

Ibuprofenul
Ibuprofenul

Related Posts

Lasă un răspuns