Obiceiuri periculoase care îți distrug rinichii

Obiceiuri care îți pot afecta rinichi

Rinichii reprezintă organe vitale pentru organism și orice disfuncție afectează serios întreaga stare de sănătate

Obiceiuri care îți pot afecta rinichii: Există obiceiuri pe care le poți avea și care îți afectează serios rinichii. Ai grijă de rinichii tăi!

Aceste organe îți filtrează sângele, produc hormoni, elimină toxine, absorb minerale, produc urina, neutralizează acizii și multe alte funcții. Au un rol vital în organism, iar dacă se îmbolnăvesc îți afectează întreaga stare de sănătate pentru o lungă perioadă de timp.

Iată care sunt cele mai proaste obiceiuri care îți distrug rinichii:

CONSUMUL DE ALCOOL: Deși un pahar ocazional este savurat și binevenit, mulți nu știu să se oprească la o singură băutură. Excesul de alcool afectează grav rinichii, pe termen lung, mare atenție!

ABUZUL DE CALMANTE: Dacă iei aceste medicamente des, rinichii devin foarte solicitați și, în timp, se îmbolnăvesc. Pentru dureri comune încercați remedii naturale, pentru a nu vă suprasolicita rinichii.

EXCESUL DE COFEINĂ: Întocmai ca sarea, și cofeina îți poate ridica tensiunea, punând presiune pe rinichi. În timp, vei resimți efectele, dacă obișnuiești să exagerezi cu cafeaua.

DACĂ NU DORMI SUFICIENT: Somnul restartează organismul. Doar așa organele se regenerează. O lipsă cronică de somn nu permite organismului să se vindece corespunzător și rinichii vor fi printre primele organe afectate serios.

DACĂ MĂNÂNCI PREA MULTĂ PROTEINĂ ANIMALĂ: Un consum ridicat de carne duce la o suprasolicitare a rinichilor, iar apoi la îmbolnăvire și disfuncții.

CARENȚELE DE VITAMINE ȘI MINERALE: Asigură-te că hrana ta are vitamine și minerale, dacă îți lipsesc complexul de B-uri și magneziul, crește riscul de a face pietre la rinichi.

RENUNȚĂ LA ZAHĂR IMEDIAT: Excesul de zahăr afectează serios rinichii. Studiile ne arată că oamenii care beau 2 băuturi îndulcite cu zahăr pe zi au proteine în urină, adică primul semn că rinichii nu funcționează cum ar trebui.

DACĂ NU MERGI LA TOALETĂ IMEDIAT CE AI NEVOIE: Dacă reziști prea mult timp nevoii de a urina, se va forma o presiune pe rinichi, care, în timp, va duce la boli renale, pietre la rinichi, insuficiență renală și incontinență.

DACĂ MĂNÂNCI PREA SĂRAT: Sarea este un mineral important, dar dacă o consumi în exces, îți va crește tensiunea arterială (TA) și se va pune presiune pe rinichi. Recomandarea generală este să nu depășești 5 g sare pe zi! Din toate alimentele consumate, nu doar ce adaugi tu în mâncare. Așadar, atenție la ingrediente!

DACĂ NU BEI APĂ DESTULĂ: Una din funcțiile renale este filtrarea sângelui și eliminarea toxinelor. Dacă nu bei destulă apă, deșeurile și toxinele se tot adună și îți vor afecta rinichii serios.

Obiceiuri care îți pot afecta rinichii
Obiceiuri care îți pot afecta rinichii

Citește și:

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Obiceiuri care îți pot afecta rinichi

Related Posts

1 thought on “Obiceiuri periculoase care îți distrug rinichii

Lasă un răspuns