Mai multe cazuri de COVID-19 sunt confirmate în România

Coronavirus

Se intră în scenariul al treilea pregătit de autorități. România a depășit pragul de peste 100 de persoane infectate cu Coronavirus

Coronavirus în România: Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 a ajuns la 123 în dimineața zilei de 15 martie 2020. România a intrat în scenariul 3 al epidemiei, ceea ce înseamnă un număr de îmbolnăviri între 101 și 2.000.

Sâmbătă, Ambasada României în Spania a anunţat suspendarea activităţii cu publicul la sediile oficiilor consulare.

De asemenea, Tarom a suspendat cursele către Amman. Ca urmare a restrictiilor de intrare în țară impuse de autoritățile iordaniene în vederea limitării pandemiei de COVID-19, începând cu 16 martie 2020 Tarom a suspendat operarea de curse către și dinspre Amman. Pasagerii afectați de suspendarea curselor pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare fără penalizare sau rambursarea integrală a biletelor.

Măsuri de ultimă oră

Președintele IOHANNIS a subliniat că starea de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de Coronavirus.

Deciziile au fost luate după ce s-a intrat în Scenariul 3 (peste 100 de bolnavi de coronavirus). Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate recomandările „Grupului de analiză”, care vizează:

  • relațiile personalului Companiei Naționale Poșta Română cu persoanele aflate în autoizolare;
  • relațiile echipelor de intervenție (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacțiunea cu persoanele aflate în autoizolare;
  • relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene;
  • definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat;
  • aspecte privind planul de continuitate în instituțiile esențiale și infrastructurile critice;
  • restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

În concluzie: România are în prezent 2500 de paturi în spitalele de boli infecțioase și alte 4000 de paturi la terapie intensivă în celelalte spitale. Să nu uităm însă că mai există și bolnavi cu alte afecțiuni decât Covid19 care au nevoie de îngrijiri medicale!

Cazuri noi de infectare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în întreaga lume, cu un total de 142.539 de cazuri confirmate.

Dintre cele 9.769 de cazuri noi, aproape 7.000 au fost înregistrate în ţări din Europa, în timp ce în China au fost doar 18 cazuri, potrivit raportului zilnic al OMS, scrie Agerpres.

Numărul deceselor de COVID-19 în lume este 5.393, iar dintre acestea 438 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Citește și: Noul coronavirus (COVID-19): sfaturi pentru marele public

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Sursa foto: 123RF – Jarun Ontakrai & Jozef Polc.

Coronavirus în România
Coronavirus în România
Coronavirus în România: Covid-19
Coronavirus în România: Covid-19

Related Posts

1 thought on “Mai multe cazuri de COVID-19 sunt confirmate în România

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: