Alimente care pot cauza cancer

Alimente de la care faci cancer

Alimente de la care faci cancer! Nu trebuie să mai pui gura pe ele, chiar dacă sunt foarte iubite …💀

Alimente care pot cauza cancer 💀 Știm deja multe despre alimentele care provoacă boala, dar și despre cele care luptă cu ea. Un om bine informat va preveni cancerul pe cont propriu, cu o dietă sănătoasă și evitând alimentele despre care deja știe că provoacă maladia cumplită.

Este o veste pe care nu o poți primi senin. Cancerul ne înspăimântă pe toți. Oamenii trebuie să înceapă să ia măsuri din ce în ce mai serioase și să devină din ce în ce mai informați.

Pe lângă moarte, și tratamentul cancerului îți dă fiori, acea chimioterapie care te trimite în iad, la propriu. Uneori, și cei mai sănătoși oameni fac cancer. Trebuie avută o mare grijă la alimentație și la stilul de viață. Dacă vei putea evita alimentele care cauzează cancerul, vei reduce riscurile de a face boala.

Ambalaje cancerigene

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că ambalajul este determinant pentru calitatea produselor alimentare pe care acesta le conține.

Trebuie să te ferești de BPA, adică bisfenol. Este un compus organic, descoperit in anul 1891 de catre chimistul rus Alexandr Dianin, folosit în fabricarea anumitor mase plastice și rășini epoxy. Acest compus este în folosință încă din anul 1957.

Plasticul la care este folosit BPA este transparent și folosit la fabricarea multor bunuri de consum (biberoane, bidoane de apă, echipament sportiv, CD-uri sau DVD-uri) și pentru scopuri industriale cum ar fi învelisuri pentru conducte de apă.

Anumite rășini epoxy, care conțin BPA, sunt folosite pentru învelisul interior al conservelor și cutiilor pentru mâncare și băuturi. Este de asemenea folosit pentru fabricarea hârtiei termice care este folosită în general la casele de marcat.

Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, și s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, că poate cauza efecte negative asupra sănătății.

Mai exact, acest compus imită foarte bine structura hormonului estradiol, cu abilitatea de a se lega și activa același receptor al estrogenului ca și hormonul natural.

Ce spun specialiștii?

În anul 2006, Autoritatea Europeană a Siguranței Alimentare (EFSA) a completat un studiu detaliat în care a evaluat riscurile la care se supune populația din UE.

În urma acestui studiu a fost stabilit nivelul tolerabil la care pot fi supusi consumatorii europeni, și anume: 0.05 mg/kg greutatea corpului/zi.

O statistică tulburătoare arată că în fiecare săptămână, peste 3.000 de canadieni sunt diagnosticați cu o formă de cancer 💀

Un studiu al Health Canada, a estimat cantitatea de BPA la care este expusă populația în fiecare zi ca fiind undeva la 0.055 µg/kg greutatea corpului/zi, valoare care este de 1000 de ori mai mică decât pragul impus de U.E.

Din anul 2008, mai multe guverne au început să pună la îndoială siguranța folosirii acestui compus, fapt care a dus la retragerea unor produse din policarbonat de pe piață.

Un raport al Administratiei Alimentelor din SUA (FDA), din anul 2010, avertizează asupra unor posibile riscuri asupra fetușilor și copiilor, iar în acelasi an, Canada a devenit prima țara care să declare BPA un compus toxic. Bisfenolul cauzează cancer, infertilitate, obezitate și diabet.

Căutați produsele pe care este specificat: ”Fără BPA” și feriți-vă de conserve!

Fără alimente afumate! Carnea afumată conține agenți cancerigeni nocivi, numiți nitrați și nitriți, care o împiedică să se strice. Iar când carnea afumată este gătită, nitrații și nitriții se transformă în nitrozamine și nitrozamide, substanțele de nitrozare crescând riscul de cancer.

Carnea la grătar. Este minunat când facem un grătar, da, știm cu toții. Știați însă că și riscul de cancer crește, cu ocazia asta? Potrivit unui studiu, compușii chimici care se formează în timpul procesului de frigere la grătar sunt cancerigeni.

Alimentele procesate. Mezelurile și toata carnea prelucrată devin doar o bombă cu ceas, mărind riscul de cancer la stomac și alte feluri de cancer. Evitați cât puteți, până la excluderea totală.

Alte alimente cu risc cancerigen

Peștele de cultură. Ați putea crede că este mai sigur decât cel de captură, că trăiește într-un mediu controlat. Greșeală majoră! Peștii sălbatici își iau omega-3 din natură, cei de cultură sunt hrăniți cu concentrate, unele incluzând multe substanțe chimice și pesticide. Precum găinile, sunt îmbuibați și nu cresc natural.

Alimente care pot cauza cancer
Alimente care pot cauza cancer

Popcornul la microunde. Este un aliment care cauzează cancer. Nu e vorba de popcorn în sine, ci de ambalajul în care se află, plin de chimicale, pentru a împiedica uleiul din pungă să curgă. Compușii aceștia evident că ajung în aliment. Muncitorii de la fabricile care produc aceste ambalaje au dezvoltat masiv cancer la prostată.

Alimente care pot cauza cancer - Zahărul
Alimente care pot cauza cancer – Zahărul

Zahărul. Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. Automat acest aliment este prietenul cancerului. Zahărul trebuie exclus din alimentație, este moartea albă, nu aduce nimic bun în afară de gustul dulce.

Uleiurile hidrogenate cresc riscul de a face cancer la sân. Grăsimile trans sunt de mult incriminate și a fost dovedit că pot da grave probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă, diabet și cancer.

Orice fruct sau legumă care nu este BIO vine cu un risc de cancer, fiindcă în general toate sunt tratate cu pesticide și ierbicide și conțin chimicale periculoase pentru sănătate, compuși cancerigeni.

Mai vreau să-ți recomand pe această temă: Cauze și simptome pentru cancerul de stomac și Cancer : simptome, tratament graviola, alimentație și prevenție.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Alimente care pot cauza cancer
Alimente care pot cauza cancer

Photo: 123rf

Related Posts

1 thought on “Alimente care pot cauza cancer

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: