7 reguli pentru „îmblânzirea” trigliceridelor

Tratament naturist pentru reglarea trigliceridelor și colesterolului

Ce sunt, de fapt, trigliceridele?

Trigliceridele și colesterolul sunt două tipuri diferite de grăsimi.

Dacă sunteți preocupați de hipertensiunea arterială și de nivelul de colesterol, ar trebui să luați în calcul și monitorizarea trigliceridelor. Ba chiar ar trebui să faceți o prioritate din asta.

Ultimele studii arată că nivelul ridicat al colesterolului nu este în mod obligatoriu asociat problemelor cardiace sau de circulație, în schimb trigliceridele scăpate de sub control sunt.

Practic, acestea sunt grăsimile din sânge formate de excedentul de calorii care nu sunt “arse” imediat, fapt care duce în mod inevitabil la un risc crescut de boli cardiovasculare și pancreatice.

Trigliceridele și colesterolul
Trigliceridele și colesterolul

De câte ori mâncăm, organismul nostru transformă caloriile de care nu are nevoie imediat, în trigliceride, care sunt stocate în celulele adipoase.

Între mese, ele sunt eliberate, prin control hormonal, pentru a ne furniza energie. Așadar, dacă obișnuim să consumăm mai multe calorii decât ardem, mai ales glucide și grăsimi, am putea avea hipertrigliceridemie.

O valoare între 150 și 200 mg/dl este considerată crescută, dar încă acceptabilă, în timp ce valori peste 200 sunt mari și ne introduc pe un teritoriu periculos pentru sănătate.

Trigliceridele și colesterolul sunt două tipuri diferite de grăsimi. În timp ce colesterolul este parte componentă a celulelor și a anumitor hormoni, trigliceridele sunt depozite de energie.

De regulă, la analize se măsoară ambele. Ideal ar fi ca înainte de recoltarea de sânge pentru analize, pacientul să “postească” 10-12 ore, pentru un rezultat cât mai corect al dozărilor.

Valorile crescute ale trigliceridemiei duc la îngroșarea pereților vaselor de sânge (ateroscleroză) și la rigidizarea arterelor. Pe scurt, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral și în general, crește riscul apariției bolilor cardiovasculare. Nu în ultimul rând, valorile extreme ale trigliceridelor (peste 1000 mg/dl) pot provoca apariția pancreatitei acute.

Deși poate apărea și ca tulburare de sine-stătătoare, de cele mai multe ori hiper-trigliceridemia este parte a așa-numitului sindrom metabolic, un cumul de modificări care include hipertensiune arterială, diabet zaharat, nivel crescut de colesterol și obezitate.

colesterol mărit
colesterol mărit

Creșterea trigliceridelor poate fi și un efect secundar al unor tratamente cu beta-blocante, antiinflamatoare steroidiene, diuretice, contraceptive. De asemenea, hipertrigliceridemia poate fi un semn al unui diabet zaharat incorect tratat sau controlat, sau al unui hipotiroidism, ori al unei boli renale sau hepatice.

7 reguli simple pentru „îmblânzirea” trigliceridelor:

  • Reducerea aportului caloric
  • Scăderea în greutate, în cazul persoanelor supraponderale sau obeze
  • Mișcare, mișcare, mișcare! Minim 20-30 de minute pe zi!
  • Evitarea alimentelor bogate în glucide (pâine, zahar, făină albă)
  • Evitarea consumului de alcool. Alcoolul este bogat în calorii și glucide și crește spectaculos nivelul trigliceridelor, chiar în cantități mici!
  • Înlocuirea grăsimilor animale saturate cu unele nesaturate, vegetale, cum ar fi uleiul de măsline.
  • Consumul frecvent de pește bogat în acizi grași omega 3 și omega 6
  • Nu în ultimul rând, dacă schimbările în stilul de viață și alimentație nu sunt suficiente, medicul vă poate recomanda tratamente pe baza de fibrați, uleiuri de pește sau acid nicotinic.

Tratament naturist pentru reglarea trigliceridelor și colesterolului

Prezentare produs: scade colesterolul și trigliceridele 

Ulei vegetal INCA INCHI bogat in Omega 3. Se fac cure de 2-4-6 luni pe an. Se respectă regimul alimentar!

Tratament naturist pentru reglarea trigliceridelor și colesterolului
Tratament naturist pentru reglarea trigliceridelor și colesterolului

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook sau abonați-vă la Newsletter! Pentru mai multe informații privind tratamentul medical și pentru programări vă rugăm să ne contactațiÎți place acest Articol? Share it!

Related Posts

Lasă un răspuns