Te simți obosit tot timpul? Uite cauza!

Te simți obosit

Motivele pentru care te simți obosit tot timpul. Nu îl rata pe al 3-lea

Aproape orice boală, mai ales cele dureroase, te pot face să te simți obosit /ă. Însa există boli minore care îți pot da o stare de oboseală. Le vom lista mai jos, în continuarea articolului.

Ni se întâmplă de multe ori să vrem să facem anumite lucruri, dar starea de oboseală permanentă ne împiedică să ducem activitățile la bun sfârșit. Dacă te simți așa din când în când, nu trebuie să te îngrijorezi, căci e perfect normal ca uneori să ai nevoie de odihnă. Până la urmă nu ești un robot.

În schimb, dacă treci prin starea asta tot timpul, atunci ar trebui să știi că sunt unele lucruri cărora nu le acorzi atenție sau pe care nu le faci corect.
Dacă te simți tot timpul obosit și nu știi de ce, unul sau mai multe dintre următoarele motive s-ar putea să fie cauza stării tale.

Este normal să te simți obosit din când în când. Majoritatea persoanelor sunt afectate de epuizare și oboseală la un moment dat. Problemele survin atunci când suntem lipsiți de energie nu doar ocazional, ci constant. În această situație, există cu siguranță o neregulă.

Te simți obosit …

Descoperă care sunt principalele motive pentru care te simți obosit, astfel încât să poți găsi o soluție și să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

  • Nu mănânci suficient

Într-o singură zi ai nevoie de energie constantă, mai ales dacă obișnuiești să muncești foarte mult. Cea mai multă energie a corpului nostru provine din nutrienții pe care îi consumăm, așa că dacă ai obiceiul să sari peste mese, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care ești tot timpul obosit.

Ești deshidratat
Ce se întâmplă în corpul tău când ești deshidratat?
  • Ești deshidratat

Potrivit celor mai recente studii, chiar și un nivel mic al deshidratării te poate face să te simți obosit. Mai mult decât atât, deshidratarea poate afecta și abilitățile cognitive, iar în acest caz chiar nu o să mai reușești să faci nimic așa cum trebuie.

  • Folosești telefonul sau laptopul înainte să te bagi la somn

Din nefericire, în ziua de azi, toți oamenii își țin telefoanele în permanență aproape de ei. Mai multe studii au demonstrat că expunerea la luminile dure care provin din dispozitivele digitale poate perturba anumite substanțe din creierul nostru. Melatonina este una dintre acestea și este foarte importantă pentru că are un rol critic în ciclurile de somn. Așadar, orice dezechilibru în acest sens afectează calitatea somnului.

Folosești telefonul sau laptopul
Folosești telefonul sau laptopul ?
  • Bei alcool înainte de a adormi

Mulți oameni cred că dacă beau un pahar sau două înainte de somn, asta îi va ajuta să adoarmă mai repede. De fapt, alcoolul stimulează corpul și mintea și în loc să te odihnești și să îți păstrezi energia pentru ziua următoare, o risipești pe toată în timpul nopții.

  • Ai o dietă prea bogată în grăsimi

Se pare că o dietă bogată în grăsimi poate duce la starea de somnolență pe timpul zilei și, de asemenea, afectează concentrarea. Dieta cu carbohidrați, în schimb, are exact efectul opus. Așadar, asigură-te că mănânci mai mulți carbohidrați decât grăsimi.

Te simți obosit
Te simți obosit /ă

În articolul de ieri, îți povesteam despre lipsa Vitaminei B12

În prezent a apărut un supliment cu vitamina B12 care reduce oboseala, îmbunătățește calitatea somnului, reducând stările de neliniște.

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact.

Știai că sedentarismul și trezitul târziu ar putea fi cauza faptului că te simți atât de obosit? Ca să-ți crești nivelul de energie, este de ajuns să obții somn suficient și să faci mișcare.

Related Posts

1 thought on “Te simți obosit tot timpul? Uite cauza!

Lasă un răspuns