Metode pentru detoxifierea și regenerarea ficatului

Detoxifierea și regenerarea ficatului

Ce înseamnă dacă simți durere în partea dreaptă a corpului? Acest organ ar putea fi foarte bolnav!  Metode pentru detoxifiere și regenerare

Detoxifierea și regenerarea ficatului: Ficatul este unul dintre organele esențiale și, de asemenea, singurul care se poate regenera în mod natural. Cu toate acestea, nu este indicat să neglijăm acest organ. Odată cu acumularea toxinelor și atingerea unui grad de afectare, ficatul nu se mai poate regenera singur.

Există o multitudine de afecțiuni pe care un ficat bolnav le poate dezvolta. De aceea, este indicat să știi cât mai multe simptome specifice ficatului bolnav pentru a depista orice problemă din timp.

      Simptome frecvente ale ficatului bolnav

 • dificultăți de coordonare
 • deteriorarea vederii
 • imunitate scăzută
 • oboseală
 • senzație se slăbiciune
 • amețeală
 • greață
 • dureri abdominale
 • dureri în umărul drept
 • dureri de cap pe partea dreaptă
 • păr și piele uscate
 • furnicături și amorțeli

Detoxifierea și regenerarea ficatului – Cum ajuți ficatul să se vindece?

Cezar Amititeloaie, renumit cardiolog, dezvăluie pe propriul site care sunt principalele metode pentru detoxifierea și regenerarea ficatului, dacă ai ficatul bolnav. Este indicat, însă,  să vorbești cu un specialist despre implementarea oricărei modificări în stilul de viață, în special dacă urmezi deja un tratament pentru afecțiunea ficatului.

În primul rând fă post intermitent. Ficatul are și el nevoie de o pauză de odihnă, dar dacă mănânci mult și des nu mai are timp să se refacă. Când este suprasolicitat se epuizează și rezervele energetice la nivelul celulelor hepatice, iar funcțiile sale sunt încetinite.

Renunță la zahăr și la alimentele procesate care conțin în general foarte mult zahăr. Dintre zaharuri, fructoza este cea mai periculoasă deoarece ea nu poate fi prelucrată decât de celulele hepatice. Ai mare grijă și la sucurile de fructe, indiferent dacă sunt sau nu naturale. Natura ne oferă fructe întregi și nu cresc storcătoare în copaci.

Redu consumul de alcool sau renunță total măcar pentru o perioadă. Alcoolul are foarte multe calorii și este metabolizat în ficat trecând printr-un stadiu intermediar de acetaldehidă, o substanță cancerigenă. Până de curând alcoolul a reprezentat principala cauză a ficatului gras, dar în ultimii ani a fost detronat de pe locul I de către marele câștigător al kilogramelor de grăsime: zahărul. Dar când zahărul și alcoolul se întâlnesc ficatul primește o lovitură mortală dublă.

Colina este un nutrient important pentru integritatea membranelor celulare, sinteza ADN-ului, buna funcționare a sistemului nervos și a ficatului. Colina este esențială pentru producerea unei substanțe necesare eliminării colesterolului din ficat, iar atunci când nu este în cantitate suficientă, colesterolul se poate acumula excesiv. Alimente bogate în colină sunt brânzeturile fermentate, vegetalele crucifere cum ar fi varza, broccoli, conopida, fructele de mare, germenii de grâu, ouăle, dar și organele, în special… ficatul. Cu alte cuvinte, ca să ai ficatul sănătos, e bine să mănânci… ficat.

Glutationul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți ai ficatului care donează electroni moleculelor toxice instabile, neutralizându-le. Este compus din 3 aminoacizi: glutamina, glicina și cisteina și, de aceea, e bine să ai o dietă echilibrată în proteine atât de origine animală cât și vegetală. Următoarele alimente ajută la refacerea rezervelor de glutation: morcovul, turmericul, nucile, spanacul, sparanghelul, avocado. Pentru activitatea glutationului mai sunt foarte importante sulful și seleniul, care se găsesc din abundență în carne, pește, ouă, ceapă, usturoi, ghimbir, ridichi și legumele crucifere.

Diversifică sursele de hrană! Pe cât posibil, consumă alimente organice din surse curate, fără pesticide, ierbicide, fungicide. Poate e mai greu de pus în practică acest lucru – dar o metodă bună atunci când nu sunt sigur de nivelul acestor substanțe în alimente este să-mi procur hrana din surse diferite, să nu cumpăr de la același producător și poate că astfel un eventual compus chimic toxic nu se va acumula excesiv în corp.

Consumă alimente verzi care sunt bogate în fibre, clorofilă, vitamine, minerale și numeroși alți compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Clorofila, spre exemplu, ajută la eliminarea metalelor grele din corp. Aceste alimente oricum nu trebuie să lipsească dintr-un stil de viață sănătos, dar nu le-am menționat la început tocmai pentru a nu crede că pentru detoxifierea ficatului trebuie să bei doar sucuri verzi și să renunți la carne sau la grăsimi”, recomandă Dr. Cezar Amititeloaie.

Citește mai multe articole despre ficat :

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook

Image Credit: Sebastian Kaulitzki / Shutterstock
Detoxifierea și regenerarea ficatului             Image Credit: Sebastian Kaulitzki / Shutterstock

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: