Anulare și modificare lege statut fizioterapeut

Modificare lege statut fizioterapeut

Dragi colegi! Timpul se scurge și ne lamentăm doar, hotărârea publicată în Monitorul Oficial poate fi contestată numai la tribunal, în 15 zile de la data publicării, în monitorul oficial 12 feb 2018! Odată trecute aceste zile, ADIO și am pierdut lupta așa că cerem anulare/modificare lege statutul fizioterapeut !

  •  Trebuie depusa contestatia în tribunal urgent pentru anularea ei !
  • Memoriu la Ministerul Sănătății urgent în baza legii 554 faptul că nu există RIOF și norme metodologice care face referire la legea 229/2016 și statutul fizioterapeuților adoptat prin ordin de ministru nr 679/2017 .                                                                                            

Vom primi răspuns în 3 zile și îl vom depune alături de întâmpinarea de la tribunal în vederea contestării! Doar așa putem opri dezastrul ! 

lege statut fizioterapeut anulare și modificare
lege statut fizioterapeut anulare și modificare

Reorganizarea alegerilor de fizioterapeut

Putem cere reorganizarea alegerilor numai dacă suntem membrii evident achitând cei 400 lei, asta însemnând anularea ALP-ului imediat și abia atunci putem beneficia de ședință ordinară, dar că este prea târziu, banii odată dați, Alp-ul anulat, e grav, și nu ne dorim asta! Totul este gândit contra noastră! Ne mobilizăm sau nu? Haideți odată! Vreau semnături!

Se plătește avocatul să ne scrie întâmpinarea și se plătește taxa de timbru. Numai haideți!

Haideți să creăm o petiție/memoriu pentru modificarea legii pentru toți terapeuții pentru că toți indiferent de specializare profesăm în scopul îmbunatățirii stării de sănătate a pacientului, la momentul actual nu mai este relevantă o dezbatere a competentelor profesionale, toți suntem terapeuți și trebuie să fim uniți pentru a schimba legea să fie în folosul nostru!

Am atașat un document cu motivarea modificării legii și cu schimbările care trebuie aduse legii, vă rog sa veniți cu completări pertinente și nu discriminatorii!

S-a făcut petiția online toți cei dornici să o semneze o pot accesa! Inclusiv cei din provincie! Să fim uniți, dragi colegi!

Anulare și Modificare lege statut fizioterapeut
Anulare și modificare lege statut fizioterapeut

Dragi colegi în contextul modificărilor survenite în ultimele zile cu privire la statutul kinetotetrapeutului și modalitatea de a ne putea exercita profesia, văd necesară această petiție pentru toți cei care au de contestat aceste modificări!

Iata de ce:

  • 1) Este discriminatorie, vizează doar un segment dintr-o anumită perioadă, indiferent de calificare: – balneo, fizio, kineto. Persoanele care nu au acumulat până în 2016 (data intrării în vigoare), 10 ani de profesie intra sub incidența acestei legi.
  • 2) Se aplică retroactiv-autorizațiile eliberate de catre DSP judetene iși pierd valabilitatea, fără să țină cont de legile care au reglementat această profesie, invalidând astfel Instituțiile Statului, care ne-au furnizat dreptul la libera practică și care înca a mai fost valabilă 1 an și 6 luni de la adoptarea legii.
  • 3) Toate Facultățile acreditate s-au ghidat după o programă vizată de Ministerul Educației, care în multe țări a fost recunoscută ca atare, fără a mai fi nevoie de măsuri compensatorii. Adică s-au echivalat studiile în forma respectivă.

Prin urmare, cerem anularea/ modificarea Legii Privind organizarea și exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum și pentru înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Fizioterapeuților din România  .  

Link-ul către forma finală a legii asa cum a fost adoptată! Vă rog să citiți să vedeți ce s-a adoptat FĂRĂ SĂ NI SE CEARĂ PĂREREA! http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2015/pr440_15.pdf 

Distribuie acest articol pe facebook,  alte articole publicate:

  1. Autorizația de liberă practică pentru fizioterapeut
  2. Cotizația și taxe – Colegiul fizioterapeuților din România

Related Posts

3 thoughts on “Anulare și modificare lege statut fizioterapeut

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: