Apel important către prieteni și colegi fizioterapeuți!

demisia

Dragi prieteni și colegi fizioterapeuți, nu este o rușine să ceri ajutor atunci când acesta este atât de necesar, din contră, este o dovadă de asumare și responsabilitate. Știu că suntem mulți, uniți și știu că vom reuși!

Către colegi și Colegiu. De două săptămâni discut la telefon cu diverse persoane, în total 10, toți susțin că: putem contesta atât hotărârile cât și alegerile dragi fizioterapeuți!

Ba mai mult putem schimba statutul și nu în ultimul rând faimoasa lege 229/2016 care este greșită! Vă lăsați manipulați, fiind informați greșit și renunțați la o luptă atât de ușoară dacă am fi uniți!

uniți suntem o forță colegi fizioterapeuți
Uniți suntem o forță colegi fizioterapeuți

Citind cu calm (colegi fizioterapeuți)

Citind cu calm: lege, statut și altele ce țin de colegiu, puteți înțelege că se bat cap în cap la anumite articole! Dacă vă uniți câte 5-6 pentru o consultație la avocat pe contencios, vă lămuriți și o să înțelegeți exact ce drepturi vi se încalcă și v-au fost încălcate, mai ales dreptul la vot !

Credeți-mă, dacă alegerile erau transparente, mediatizate, lucrurile erau altfel astăzi! Și cum niciodată nu-i târziu, ce așteptăm? Colegiul nu are Norme Metodologice de Aplicare (NMA) și nici Regulament Intern de Organizare și Fncționare(RIOF).

Deci ? ! Conștiința nu mă lasă să mă înscriu undeva unde: nu are cele menționate impuse chiar de lege și care trebuiesc agreate de Ministerul Sănătății ! Colegiul este subordonat Ministerului Sănătății, nu face de capul lui ce vrea cum vrea, și dacă face, deh e nul tot și destul de grav! Cum îi trag de urechi ?! Păi e simplu: mă adresez Ministerului Sănătății și instanței !

Păi eu înainte să mă inscriu, trebuie să știu: dacă am contract determinat sau part -time, plătesc cotizația doar pe perioada /norma cât lucrez, evident procent de 1%, că nu toți câștigăm la fel .

Taxă de înscriere( fizioterapeuți )

Nu îți dau taxă de înscriere 100 lei, ci 10 lei, îți ajunge că nu tai lemne, ci scrii un nume într-un registru și îți aduc un dosar cu niște copii pe care tu pui o ștampilă conform cu originalul!

taxă de înscriere pentru fizioterapeuți
taxă de înscriere pentru fizioterapeuți

Păi eu kineto primesc act adițional pe fizio sau nu …că malpraxis pe fizio cu titlu de kineto …se ceartă și risc să nu se plătească despăgubirea! Ministerul Muncii a dat un cod COR pe fizio și altul pe kineto …păi ce cod să scrie pe contract angajatorii …că îi zapaciți și pe ei …diploma kineto și contract fizio …ne doare capul ..zău!

Păi vreau să mai știu și cam de cât buget are nevoie colegiul …gen : câți angajati, salarii, consumabile, chirii, facturi la utilități, sumele de diurne și evident limitate și să nu crească salariul din 3 in 3 luni pt angajații și conducerea colegiului ! Păi de ce Președintele să închilozeze 4 ani …. 1 an maxim 2, ar fi ideal …că i se tasează vertebrele! Nu-s de acord cu treaba aia din statut ” să achiziționeze imobile și nici investiți la Bursă ” ….mai lipsește Ferrari și vacanțe în Dubai!

Certificat de conformitate

Cei ce vor doar certificat de conformitate CE 36/2005 să nu fie obligați ( abuziv) la plata cotizației și malpraxis …. ăia pleacă dragă colegiu ..te pupă … achită o sumă modică pt instrumentare dosar, deoarece Ministerul Sănătății eliberează acest act în 30 zile…o face și astăzi pentru medici și asistenți în caz că nu știai .

Cineva din conducerea ” aleasă ” încurcă rău de tot actele …confundă certificatul de conduita( cazierul terapeutului) cu certificatul de conformitate!

Alți „aleși”, încurcă avizarea, pe care o dă Ministerul Educației (pratic niște ștampile pe diploma , supliment si programa analitică ) cu conformitatea ….practici obligatorii pentru cei ce vor să profeseze în străinătate!

Păi eu trebuie să știu ce credite se impun și costurile lor, unde se țin …..și nu mă plimbi tu prin toată România …că nu îmi plătești tu drumul ! Cireașa de pe tort …. legea nu poate fi aplicată retroactiv….s-ar încălca draga Constituție !

Avizele de liberă pentru fizioterapeuți

Avizele de liberă practică eliberate anterior nu le poate anula acest Colegiu ….na că nu te lasă legea! Sunt un drept câștigat! Nu poți colegiule să mă trimiți iar la școală pe banii mei …că nu te lasă Ministerul Educației….s-ar isca un proces contra lui și o dăm iar in Constituție! Din aceste motive se cere în lege RIOF și NMA….evident logice, clare, umane!

demisia
demisia

Sincer….dragi conducători „aleși ” ai colegiului, vă cer demisia și vedeți-vă de treburile voastre ! Ne încurcați atât pe noi cât și pe cei din Ministere ! Noi vrem să alegem pe cei ce ne respectă și ne reprezintă ! Ați demonstrat că ne umiliți , faceți discriminări și nu-i frumos! Merităm respect …scrie în Statut! 😉

Cu lehamite,
Un kinetoterapeut umilit

Related Posts

1 thought on “Apel important către prieteni și colegi fizioterapeuți!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: