Salteaua și durerile de spate

Noapte Buna !

Durerile de spate pot avea legătură cu salteaua

Cea mai bună saltea pentru un somn odihnitor, fără dureri de spate.

Adesea ne confruntăm cu dureri de spate și fie nu ne dăm seama de unde provin, fie dăm vina pe tot felul de cauze, fără să ne gândim că ele pot fi provocate de poziția vicioasă a coloanei vertebrale în timpul somnului. Durerile de spate grave pot fi legate de alte probleme de sănătate și în cazul acestora cel mai bine este să vă adresaţi unui specialist fizioterapeut sau kinetoterapeut.

Petrecem mai mult de o treime din timpul unei zile în pat și acesta este locul în care oficial ne reîncărcăm bateriile. O poziție corectă în timpul somnului este foarte importantă și influențează starea de bine a întregului organism în fiecare zi. Dormitul pe o saltea veche, degradată sau nepotrivită este un factor major în accentuarea durerilor de spate, însă puțini oameni conștientizează acest lucru. Este un semn că a venit momentul să schimbi salteaua veche cu una nouă, dacă te trezești cu dureri de spate.

Cea mai bună saltea: Secretul pentru a avea un corp echilibrat și sănătos este somnul 

Se spune că somnul este cel mai bun medicament pentru organism. Alegerea patului împreună cu alegerea unei saltele potrivite nevoilor noastre sunt elemente ce ne pot îmbunătăți calitatea vieții, pe lângă stilul de viață. O saltea de pat trebuie să fie de calitate superioară, confortabilă încât, să asigure un somn relaxant și odihnitor. Așadar, este foarte important să alegem o saltea care este bună și plăcută pentru somn și sănătoasă pentru spate. 

Când vă treziți dimineața și durerile de spate nu vă dau pace, înseamnă adesea că a venit vremea să schimbați salteaua. O saltea de pat nepotrivită îți poate provoca dureri de spate și gât, stări de nervozitate, insomnie și oboseală. Dacă salteaua ta nu îți oferă suportul corect pentru spate, este bine să o schimbi cât mai curând!

Înainte să mergi la medic pentru că te doare spatele, verifică dacă salteaua pe care dormi corespunde nevoilor tale!

Dacă te numeri printre cei care au dureri de spate, poți lua măsuri pentru a preveni durerile și a-ți îmbunătăți poziția în timpul somnului. Somnul este cel mai important în viața noastră a tuturor. Omul petrece în pat aproximativ opt ore din zi. Un organism odihnit întotdeauna aduce beneficii asupra sănătații și stării psihice a acestuia.

Specialiștii spun că două din 10 persoane au dureri de spate din diferite motive precum: hernie de disc, diverse probleme ale coloanei vertebrale, dureri lombare, etc. Așadar, o mare parte din durerile de spate sunt cauzate de alți factori decât patologiile coloanei vertebrale, unul din ei fiind salteaua improprie. Mulți pacienți în cabinet se plâng de dureri:  fie de gât, de mijloc sau de spate, dar nu realizează că acestea pot fi cauzate de un somn viciat.

Pacienții care suferă de probleme la coloană, mijloc sau spate – zona lombară, au dificultăți în găsirea saltelei potrivite, de aceea este important să alegi salteaua corespunzătoare nevoilor tale. Atunci când aleg salteaua, cei care au probleme cu spatele trebuie să fie foarte atenți și să opteze pentru o saltea de calitate care să susțină corect coloana în timpul somnului.

Cea mai bună saltea: Te voi ajuta să îți alegi cele mai bune saltele

Probabil alegerea unei noi saltele nu pare cea mai ușoară decizie. Câteva studii mai vechi sugerează că dormitul pe o saltea tare este recomandat pentru cei care suferă de dureri de spate. Dacă nu te pricepi și totuși nu vrei să dai greș, atunci merită să te orientezi către saltele ortopedice de la noapte-bună.ro, un magazin specializat în comercializarea saltelelor de calitate, la prețuri pentru toate buzunarele.

De ce să îți schimbi salteaua?

 • Salteaua ta este mai veche de 7-8 ani.
 • Salteaua ta are o adâncitură în mijloc; când stai întins pe saltea îţi simţi mijlocul mai jos decât umerii şi picioarele.
 • Ai un somn mai liniştit atunci când dormi la prieteni sau la hotel.
 • Îţi găseşti cu greu o poziţie confortabilă în timpul nopții.
 • Te trezeşti cu dureri de spate şi cu membrele amorţite.
 • Dormitul pe o saltea nepotrivită poate cauza dureri de spate.

Aveţi dureri de spate şi vă cautați o noua saltea ? Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să gasiţi salteaua potrivită

Puteți avea un somn confortabil și odihnitor care să contribuie la sănătatea dumneavoastră fizică și mentală, respectând câteva criterii de alegere a celor mai bune saltele de dormit. Saltelele trebuie alese în funcție de dimensiunile patului și spațiului disponibil în dormitor, dar și de dimensiunile fizice ale celor care vor dormi pe saltea. Un alt criteriu important este reprezentat de materialele din care este confecționată salteaua.

Saltelele anatomice

Este bine să optați pentru o saltea anatomică în versiunea matrimonială, în special când partenerul are o corporatură total diferită de a dumneavoastră. Cu variantele din latex sau cu arcuri independente, fiecare porțiune a saltelei va raspunde proporțional cu greutatea individuală, fără să influențeze zonele aferente sau somnul partenerului. Din punct de vedere ergonomic sunt impecabile, întrucât distribuie uniform greutatea pe toată suprafața și suportă echilibrat formele corpului și furnizează o corectă susținere anatomică.

Saltelele ortopedice

Încadrarea unei saltele în categoria ”ortopedică” este condiționată de rigiditatea celor două suprafețe (una de vară, una de iarnă). O bună saltea ortopedică cumuleaza cateva caracteristici de bază:

 • Este special proiectată încât să reducă zonele de presiune ale spatelui. În acest fel se ameliorează durerile lombare și dorsale resimțite de regulă dimineața;
 • Pe lângă faptul că atenueaza presiunea corpului, este necesar să permită odihna și relaxarea fără riscul expunerii la traumele nocturne;
 • Prin structurile rigide, ele trebuie să garanteze poziția corecta a spatelui, evitând astfel riscurile unor leziuni ale coloanei;
 • Este obligatoriu să fie și ergonomică, și anatomică, în măsură să se adapteze formelor corpului. Astfel se garantează ținuta corectă în timpul somnului.

Saltele Spuma cu Memorie

Saltele memory foam – spuma cu memorie, considerate ultima inovație, se numără printre variatele modele de saltele perfect egonomice din oferta magazinului Noapte Bună. Tehnologia pe bază de spumă cu memorie a fost inițial concepută pentru mediul sanitar. Adaptându-se morfologiei corpului, ea ajută la prevenirea formării leziunilor cutanate în cazul pacienților imobilizați la pat perioade îndelungate. Acum sunt accesibile tuturor consumatorilor și merită optat pentru ele, întrucât se adaptează perfect formei, greutății și temperaturii corpului, modelându-se în funcție de acestea. Reprezinta solutia ideala in masura sa rezolve toate neplacerile cauzate de adoptarea unor pozitii incorecte in timpul noptii. Datorita structurii memory foam si a ventilatiei interne, aceste saltele sunt hipoalergenice. Saltelele memory foam favorizeaza circulatia sanguina si preintampina leziunile datorate imobilizarii indelungate la pat.

Corpul dumneavoastră are nevoie de ceva timp ca să se adapteze cu noua saltea, atunci când schimbaţi salteaua veche cu una nouă. Acordaţi corpului câteva zile pentru adaptare şi decomprimare.

Pentru mai multe informații avizate despre modelele de saltele și tehnologiile utilizate, intrați pe Noapte Bună, un magazin online profesionist care vă oferă suficiente informații pentru a vă ajuta să luați decizia cea mai potrivită atunci când alegeți o nouă saltea.

Nu uitați, sănătatea este mai presus de orice! 

Dacă te doare spatele, te poți documenta citind:

Credit@https://www.noapte-buna.ro

Credit@creativecommon

Cea mai bună salteaCea mai bună saltea
Cea mai bună saltea

Related Posts

14 thoughts on “Salteaua și durerile de spate

 1. Un articol foarte util, chiar mă gândeam de ceva vreme să-mi schimb salteaua din dormitor și nu reușisem să iau o decizie. Am intrat pe https://www.noapte-buna.ro/ și într-adevăr este un magazin foarte bun, unde găsești o mulțime de informații despre fiecare categorie de saltele, astfel încât să iei cea mai bună decizie pentru nevoile tale. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, ceea ce este foarte bine. În ce mă privește, rămâne să mă hotărăsc dacă iau o saltea pe bază de spumă cu memorie sau una super-ortopedică, având în vedere că de ceva timp mă supără spatele tot mai tare. Sincer, până să citesc acest articol nu m-aș fi gândit că aceste dureri de spate pot fi cauzate de salteaua veche. Mulțumesc pentru sfaturi și pentru informațiile valoroase !

  1. Mulțumesc pentru apreciere. La cabinetul de recuperare medicală am pacienți care se confruntă cu dureri de spate inclusiv din cauza saltelei. De asta am scris articolul și am recomandat un magazin foarte bun pentru cine dorește să se documenteze și să cumpere o saltea de calitate în cunoștință de cauză.

 2. Buna seara,va rog sa-mi raspundeti, ce saltea imi puteti recomanda pentru dureri de spate.Cu arcuri sau buret cu densitate mare?

 3. Am o intrebare in functie de felul in care dorm (si anume pe o parte) ce fel de sealta mi s-ar potrivi o saltea moale sau una tare ?

  1. Buna ziua! Daca obisnuiti sa dormiti mai mult pe o parte, mai buna ar fi o saltea ceva mai moale. Dar cu toate acestea, ideal ar fi sa va cumparati o saltea care sa aiba mai multe zone de confort cu fermitati diferite, astfel incat corpul sa aiba o pozitie optima indiferent de pozitia in care dormiti.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: