Exerciţii eficiente pentru durerile de spate

Exerciţii pentru durerile de spate

Poți scăpa de durerile de spate cu aceste exerciţii de extindere

Exerciţii pentru durerile de spate: Exerciţiile pentru tonifierea şi întărirea muşchilor spatelui contribuie la menţinerea coloanei vertebrale în poziţie axială dreaptă, întrucât fortifierea aparatului musculo-ligamentar de la nivelul spatelui previne deviaţiile corpurilor vertebrale, lezarea suplimentară a discurilor cartilaginoase dintre vertebre şi dezvoltarea herniilor de disc.

Exerciţii pentru durerile de spate

Cel mai important lucru în durerea de spate este practicarea mişcării, imediat ce durerile acute au cedat. Acest lucru poate fi util, deoarece protejează zona care are nevoie de vindecare. Exerciţiile de mai jos te ajută se reduci durerea de spate:

Exerciţii pentru durerile de spate
Exerciţii pentru durerile de spate
Relaxarea

În poziţie şezând cu picioarele încrucișate, relaxează şi extinde muşchii coloanei vertebrale. Poți face totodată mişcări de extensie uşoară a trunchiului în sus. Menţine această poziţie pentru câteva minute, efectuând respiraţii profunde şi line.

Exerciţii pentru durerile de spate
Flexiuni anterioare

În poziţie şezând, cu picioarele întinse, apleacă-te pentru a atinge degetele de la picioare. Extinde trunchiul în timp ce expiri, în acest răstimp tendoanele și mușchii picioarelor sunt mai relaxaţi pentru extindere. Repetă de 5 ori.

Exerciţii pentru durerile de spate
Poziţia copilului

Aşează-te pe genunchii poziţionaţi la nivelul lăţimii umerilor, cu mâinile la spate. Încet flexează trunchiul anterior şi coboară maximal capul. Menţine această poziţie timp de 3-4 minute, cu pauze, respirând adânc şi uniform, în timp ce simţi spatele complet relaxat.

Răsuciri

Aşează mâna dreaptă pe genunchiul stâng şi mâna stângă la spate. Întoarce foarte lin corpul spre stânga. Efectuează respiraţii profunde. Apoi, reia domol poziţia iniţială. Ar trebui să-ţi simţi muşchii abdominali laterali şi cei oblici extinşi. Repetă pe partea opusă.

Poziţia zeiţei

În poziţie culcat pe spate, îndoaie genunchii, apropiind tălpile. Menţine braţele în poziţie laterală, relaxate. Efectuează respiraţii uniforme, în timp ce extinzi muşchii interiori ai coapselor. Menţine această poziţie timp de două minute.

Picioare pe perete

Ridică picioarele şi aşează-le pe perete, în timp ce relaxezi toracele şi braţele. Menţine această poziţie pentru 3 minute şi respiră profund, relaxând maximal muşchii spatelui şi picioarelor.

,,În bătaia vântului”

Întinde-te pe spate, îndoind genunchii şi încrucişând gleznele. Ține ferm genunchii cu mâinile, în timp ce extinzi mușchii coapselor și spatelui.

Poziţia porumbelului

Adu genunchiul stâng în faţă, poziţionându-l între mâini. Îndreaptă piciorul drept în direcţie posterioară. Apleacă corpul în faţă, deplasând centrul de greutate pe genunchiul stâng şi menţine corpul în această poziţie timp de un minut, după care repetă pe partea opusă.

Poziţia ,,trezirea”

În poziţie culcată pe spate, adu genunchiul drept la torace şi întoarce trunchiul spre stânga, în timp ce ţii spatele drept. Menţine această poziţie timp de 3 minute. Repetă pe partea opusă. Exerciţiul este efecient în caz de dureri la nivelul coccisului.

,,Peştele”

În poziţie culcată pe spate, aşează mâinile sub şolduri. Ridică lent toracele în timp ce cobori capul relaxat. Respiră uniform, apoi coboară trunchiul lent la podea. (Sursă foto: unica.md, 123RF Stock Photo)

Exerciţii pentru durerile de spate
Exerciţii pentru durerile de spate

Citește și:

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

1 thought on “Exerciţii eficiente pentru durerile de spate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: