Valea Oltului

Dumnezeu e dragoste

Valea Oltului – Există momente în viața noastră ca șoferi când ne oprește poliția rutieră, eu am fost dezamagit profund. Poliția Rutieră, în general, în România, nu este deloc așa cum ne-am dori. Adică încrederea românilor în instituția poliției rutiere este mai scăzută ca niciodată, din pacate. Și pe bună dreptate.

plimbarea de seară.
plimbarea de seară.

Am plecat de acasă într-un weekend, să scot puțin năsucul în natură. M-am săturat de zgomotul orașului și căutam o oază de bine și de liniște. Am multe amintiri legate de râul Olt. Sper ca fotografiile să vă arate măcar puțin din ce am văzut eu acolo – timp de trei zile.

Dacă dimineața eram ocupat cu bălăceala pe la ștrandurile din stațiune, în fiecare seară am explorat împrejurimile.


Valea Oltului - Relaxare la piscină
Relaxare la piscină

Un astfel de loc poate fi găsit la staţiunea Călimăneşti – Căciulata, unde îmi garantează că mă relaxez și reîncarc bateriile pentru următoarea săptămâna de muncă la serviciu. Este o zonă preferată de turiști și este des vizitată, în special atunci când este vreme frumoasă.

Valea Oltului - SPA
Valea Oltului – SPA

Oricând aveți drum pe Valea Oltului, faceți un scurt popas la Mănăstirea Cozia. Veți pleca de acolo mult mai bogați din punct de vedere spiritual!

Valea Oltului - Mănăstirea Cozia
Mănăstirea Cozia
Valea Oltului - Mănăstirea Cozia
Valea Oltului – Mănăstirea Cozia

Valea Oltului este o zonă cu priveliști frumoase, locuri încărcate de pitoresc și istorie și dacă nu este doar priveliștea cea care ne taie răsuflarea, cu siguranță o vor face cele aproximativ 300 de monumente din regiune.

Valea Oltului - plimbare cu vaporaşul
Valea Oltului – plimbare cu vaporaşul

Muzeul Satului Vâlcean

Muzeul se află aproape de municipiul Râmnicu Vâlcea. Am parcat mașina și am luat aparatul de fotografiat – prietenul meu de nădejde în orice escapadă. Atmosfera autentică de țară m-a întâmpinat încă de la primii pași pe care i-am făcut prin curtea muzeului „imagini aici

prin curtea muzeului
prin curtea muzeului

Locuințele de țară, diversele anexe gospodărești, obiectele utilizate în vechile gospodării, precum și micile grădini, fânețe sau pomii fructiferi ce apar din loc în loc creează o atmosferă arhaică.

Am vizitat o biserică de lemn ce datează din anul 1785, biserica este amplasată într-una dintre zonele mai înalte. Lângă biserică este amenajată o livadă cu pomi fructiferi. Acest lăcaș de cult este declarat monument istoric.

biserică de lemn
biserică de lemn

Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber aflat pe valea Oltului. Înființat în 1969 și deschis publicului în 1974, muzeul se întinde astăzi pe o suprafață de 8 hectare.

Școala primară
Școala primară

Școala primară aflată chiar la intrare în muzeul în aer liber este de pe vremea lui Spiru Haret și conține atât mobilierul cât și materialele didactice din respectiva perioadă.

Am stat aici mai mult de o oră și ceva însă nu m-am plictisit deloc. Despre costurile vizitei, consider că prețurile la bilete sunt mici: am plătit 5 lei. Deși aveam aparatul fotografic atârnat la gât, nu mi s-a solicitat o taxă separată pentru utilizarea acestuia. Vă recomand să vizitați Muzeul Satului Vâlcean atunci când veți ajunge pe Valea Oltului. Acest muzeu în aer liber merită câteva clipe din timpul vostru liber!

Citește și

 Dumnezeu e dragoste
Dumnezeu e dragoste

Vă doresc sejururi frumoase tuturor! Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Related Posts

Lasă un răspuns