De la salina Ocnele Mari la Călimănești

Parcul Național Cozia.

Impresii de călătorie Valea Oltului:

În weekendul trecut, am fost la Ocnele Mari, la exploatarea de sare. Habar nu aveam ce voi găsi acolo, aveam impresia că o să dau de o mină vai de mama ei. Nu mai mersesem din copilărie și nu mai știam la ce să mă aștept că voi găsi acolo 😂 …

Dacă ajungi în județul Vâlcea poți să treci pe la salina Ocnele Mari, una dintre cele mai vechi din țară. Salina Ocnele Mari este una dintre cele mai importante atracții turistice din sudul României.

Salina dispune de parcare gratuită.  Pentru a intra în subteran, se ia un autobuz pentru turiști, cu care se merge circa 10 minute. Costul unui bilet pentru adulți este de 30 de lei. Pentru studenți biletul de intrare este de 22 lei (cu vârsta până în 26 de ani).

Salina este vizitată de sute de turiști în fiecare zi, oferindu-le o mulțime de surprize încântătoare: baruri & locuri unde pot savura un vin, ceai, capela & cu o bisericuță realizată din sare, terenuri de tenis, mese de ping-pong, baschet, fotbal, locuri de joacă pentru copiii mici, traseu de carturi, mese de biliard.  Am mai văzut o zonă de relaxare: o fântănă, o moară, un fel de cascadă din sare. Uitați-vă cu atenție la renul care trage sania lui Moș Crăciun. Aerosolii salini inhalați de pacienți sunt benefici pentru tratarea bolilor respiratorii. Din păcate gazele de eșapament emanate de autobuze nu sunt la fel de benefice. Așteptăm cu nerăbdare modernizarea transportului cu energie electrică.

  Impresii de călătorie Valea Oltului: Călimănești – Căciulata

Ghiveciurile cu muşcate frumos îngrijite întâmpină cu drag turiștii la Pensiunea Maria.  Timpul petrecut în Căciulata a fost unul intens.  Călimănești: un loc liniștit, ideal pentru o cură de aer curat și ape minerale. O sursă foarte bună de curăţare şi viaţă din Căciulata sunt izvoarele de ape amenajate în scopuri terapeutice.

Am vrut să mă plimb puțin, să iau pulsul cum se zice, la traseu, pentru că aveam de gând ca în viitorul apropiat să fac o tură pe Valea Oltului.

Citește și

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.  Voi pe unde vă mai plimbați?

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: