EXERCIȚII KINETOTERAPEUTCE

Exerciții pentru durerile de spate

EXERCIȚII KINETOTERAPEUTCE PENTRU AMELIORAREA DURERILOR DE SPATE ȘI POSTURĂ CORECTĂ

Exerciții kinetoterapeutice pentru durerile de spate:  Este foarte important să avem o postură corectă, pentru că altfel ne-am putea confrunta cu dureri de spate. Cum mulți dintre noi stăm foarte mult timp în fața laptopului sau cu ochii în telefon, postura incorectă a devenit o problemă majoră pentru toate vârstele.

Durerile de spate pot fi prezente încă din perioada copilăriei și adolescenței, apărând cu precădere din cauza statului prelungit pe scaun și a sedentarismului. Durerile de spate pot avea și alte cauze, cum ar fi greutatea în exces, poziția incorectă a coloanei vertebrale, tasările vertebrale, hernia de disc și așa mai departe.

De aceea, în rândurile de mai jos îți vom spune care sunt cele mai eficiente exerciții pentru corectarea posturii și tratarea durerilor de spate.

Vă propunem – programe de exerciții kinetoterapeutice care ameliorează durerile de spate și ajută în redobândirea posturii corecte a coloanei vertebrale.

Exerciții kinetoterapeutice pentru durerile de spate –  Programe de încredere: 

Programul 1: Kinetoterapie: exerciții pentru întreaga coloană vertebrală

Dacă prezentați dureri de spate care nu se limitează la un singur etaj al coloanei vertebrale, atunci puteți încerca acest program de exerciții care interesează atât coloana cervicală (de la nivelul gâtului), cât și pe cea toracală și lombară.

Aceste exerciții sunt recomandare celor cu:

  • dureri de gât și umeri,
  • cu dureri în zona omoplaților,
  • celor care doresc să obțină o capacitate respiratorie mai mare, un răspuns mai bun al cutiei toracice la respirație,
  • celor cu dureri de mijloc, care pot iradia pe picioare.

Puteți încerca aceste exerciții o dată sau de două ori pe săptamana, poate chiar mai des, dacă vă permite condiția fizică și… medicul. Le puteți combina cu următoarele două programe.

Programul 2: Kinetoterapie pentru durerile lombare

Acest program este unul medical, însă poate fi urmat cu ușurință și acasă.

Este destinat tuturor vârstelor, iar o parte din exerciții sunt realizate la sol, ceea ce scade considerabil riscul de tasare suplimentară a coloanei vertebrale sau de apariție a unei crize în timpul exercitării exercițiilor.

Acest program poate fi urmărit de către persoanele care:

  • au dureri de spate, de mijloc
  • prezintă dureri de spate care iradiază pe picioare
  • au o viață sedentară
  • se știu cu probleme ale coloanei vertebrale, în special tasări sau deformări;
  • prezintă inflamația nervilor paravertebrali sau stenoza spinală.

Program de exerciții pentru durerile severe și repetitive de spate

În acest program veți putea observa, explicate, tipurile de dureri de spate în special lombare, ale mijlocului, originea acestora, precum și modul de iradiere a durerii. Exercițiile, pe cât par de simple, pe atât sunt de complete, interesând majoritatea musculaturii picioarelor și a coloanei lombare, atingând și exerciții de „elongație” a nervilor (de alungire a acestora).

Sunt exerciții care pot fi realizate la orice vârstă.

Exerciții kinetoterapeutice pentru durerile de spate

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Citește și:

Image Credit: Shutterstock
Image Credit: Shutterstock

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook.   Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Exerciții kinetoterapeutice pentru durerile de spate
Exerciții kinetoterapeutice pentru durerile de spate

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: