Sucuri naturale pentru sănătatea ta

Sucuri naturale

Sucuri naturale care ţin la distanţă bolile de inimă, afecţiunile rinichilor şi cancerul

Sucuri naturale:   Sfecla, ceapa, castraveții și roşiile pot face minuni pentru sănătatea noastră. Legumele proaspete sunt primele pe lista alimentelor atunci când vine vorba despre sănătate. Sucurile obţinute din legume proaspete fac minuni pentru sănătate datorită aportului ridicat de vitamine şi de minerale pe care îl aduc organismului.

Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: pe de o parte, pentru că partea esenţială se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar pe de altă parte, pentru că sucul de legume crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

Sucul de sfeclă ţine cancerul la distanţă

În cartea sa despre tratarea cancerului cu ajutorul sucurilor de legume, vândută în peste un milion de exemplare la nivel mondial, Breuss recomandă o combinaţie de sucuri (sfeclă roşie – 100 ml, ţelină – 50 ml şi morcovi – 300 ml), care se obţine uşor cu ajutorul unui storcător electric. În opinia terapeutului, sucul de sfeclă este cel mai important, deoarece blochează dezvoltarea tumorilor.

Datorită vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor, dar şi efectelor antioxdinate, sfecla roşie poate fi folosită cu succes în prevenirea şi combaterea leucemiei, cancerului colo-rectal, cancerului pulmonar şi a celui gastric. În cazul leucemiilor se recomandă consumul a 450 ml din sucul Breuss, zilnic, timp de două luni.

După 15 zile de pauză, cura poate fi reluată. Conform specialiştilor, această terapie nu intră în opoziţie cu niciun altfel de tratament, fie el alopat sau naturist.

SFECLA ROŞIE COBOARĂ VALORILE TENSIUNII

Persoanele care au tensiunea mare e indicat să bea suc proaspăt de sfeclă roşie, câte un pahar pe zi, în trei reprize.

Sucul de ceapă combate ateroscleroza. La sucul obţinut dintr-un kilogram de ceapă roşie se adaugă 300 de grame de miere. Se pune sucul la frigider şi se iau câte 50 de mililitri pe zi, timp de trei-patru luni.

Sucul de ceapă combate ateroscleroza

Una dintre cele mai răspândite afecţiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă.
Preparare şi utilizare: în sucul obţinut dintr-un kilogram de ceapă roşie adăugaţi 300 de grame de miere. Ţineţi sucul la frigider şi luaţi din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni.  Un pahar de suc de ceapă pe zi, diluat cu puțină apă, suc de țelină sau de morcovi, alungă astenia.

Sucul de castraveţi dizolvă pietrele la rinichi

Răcoritor, sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală.
Preparare şi utilizare: Amestecaţi 200 ml de suc de castraveţi cu 200 ml de suc de morcovi şi de ridiche neagră, plus puţină miere. La fel de bun este amestecul de suc de castraveţi, morcovi şi de sfeclă roşie.

SUCUL DE CASTRAVETE, IDEAL ÎN BOLILE DE RINICHI

Un alt aliment pe care îl folosim de obicei la salată, castravetele, poate fi făcut şi el suc. Acesta este recomandat, de obicei, fie în combinaţie cu sucul de morcovi şi ridiche neagră, fie cu sucul de morcovi şi sfeclă roşie. La fel ca în cazul celui de roşii, e nevoie de 200 de mililitri de suc de castraveţi, însă combinat cu un amestec în părţi egale de 200 de mililitri din produsele mai sus menţionate.

O cură de o lună poate dizolva pietrele la rinichi, în plus, sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală.

Sucul de ROŞII protejează INIMA

Sucul de roşii este ideal în primul rând pentru inimă, întrucât acesta are proprietatea de a fluidiza sângele, prin urmare reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiacă. În acest sens e nevoie să se ţină o cură în care să se bea 200 ml de suc de roşii de trei ori pe zi, timp de o lună. Acesta se bea imediat după preparare.

ŢELINA DRENEAZĂ BILA, IAR CARTOFUL VINE DE HAC ULCERULUI

Sucul de ţelină este depurativ natural, drenează bila şi elimină gazele intestinale dacă se beau zilnic câte trei pahare cu suc pentru 15-20 de zile.

Sucul de cartofi tratează ulcerul. Pentru un gust uşor de suportat, e bine să fie băut în amestec cu suc de morcovi, timp de o lună, câte o jumătate de pahar cu suc de patru ori pe zi. Pentru diabetici este suficientă o cură de zece zile.

SUCUL DE ARDEI GRAS PREVINE BALONAREA ŞI ÎNTĂREŞTE PĂRUL ŞI UNGHIILE

Persoanele care au probleme cu părul, fie le cade, fie este lipsit de strălucire şi se toceşte rapid, e bine să facă o cură cu suc de ardei gras. Datorită conţinutului bogat în siliciu, sucul de ardei gras întăreşte nu doar rădăcina firului de păr, ci şi unghiile. În plus, e util în caz de crampe sau de balonare.

De preferat e să se bea proaspăt, cu înghiţituri mici, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. În plus, trebuie menţionat faptul că este mai eficient în combinaţie cu alte sucuri: o parte suc de ardei gras, două părţi de suc de spanac şi două de suc de morcovi.

SUCUL DE SPARANGHEL, UN BUN DIURETIC

Cura cu suc de sparanghel este eficientă în cazul tulburărilor renale. Are acțiune diuretică datorită unei subsțante numite sparanghina.

Preparare și utilizare: Se bea un pahar pe zi, îndoit cu puțin suc de morcovi. În combinație cu suc de țelină, alungă oboseala.

V-ar putea interesa şi aceste articole: 

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.

Sucuri naturale:  Credit: Caitlin Bensel
  Sucuri naturale: Credit: Caitlin Bensel
Photo Credit: iStock
  Sucuri naturale: Photo Credit: iStock

Related Posts

Lasă un răspuns