Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii

remedii naturiste

Cele mai bune și sănătoase remedii naturiste pentru tulburările respiratorii

 Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii  👃  Chiar și nasul ocazional înfundat și curgător influențează ușor respirația într-un anumit grad. Problemele respiratorii sunt destul de frecvente în rândul copiilor și adulților din întreaga lume. Spre deosebire de alte probleme corporale, problemele respiratorii sunt un grup de tulburări care pot varia de la astm ușor până la moderat până la BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică).

Cu toate acestea, există câteva remedii eficiente pe care le puteți exploata acasă pentru a vă bucura de o respirație ușoară.  Cel mai important, dacă sunt trecute cu vederea, tulburările respiratorii pot fi letale.

Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii: Iată câteva leacuri de ajutor în afecțiuni respiratorii:

Cafea:

Știați că, acum 100 de ani, cafeaua era unul dintre remediile naturale pentru problemele respiratorii, deoarece cofeina din ea ajută la îmbunătățirea funcției pulmonare prin extinderea pasajului căilor respiratorii.

Miere:

Mierea este cunoscută pentru caracteristicile sale de suprimare a tusei. Un pic de miere în fiecare noapte înainte de culcare, oferă o ușurare atunci când te confrunți cu o respirație șuierătoare.

Citrice:

Printre alte citrice, portocalele și lămâile, în special, au potențialul de a gestiona diferite boli respiratorii, cum ar fi bronșita și astmul.

Ulei de muștar:

Uleiul de muștar pe piept este considerat cel mai sigur și mai eficient remediu pentru astm. În timpul unui atac de astm, frecarea uleiului de muștar pe piept ajută la creșterea fluxului de aer către plămâni.

Usturoi:

Usturoiul este dovedit eficient în tratarea simptomelor de bronșită și astm. Usturoiul îndepărtează mucusul din căile respiratorii, îmbunătățind astfel capacitatea plămânilor.

Gargară cu apă sărată:

În timpul tusei și respirației șuierătoare, gargara cu apă sărată ajută la curățarea sistemului respirator, oferind astfel o ușurare.

Inhalare cu abur:

Cea mai veche din carte, inhalarea cu abur ajută la tot felul de probleme respiratorii, reducând în mod eficient congestia nazală și eliminând mucusul din plămâni.

Ghimbir:

Iubește-l sau urăște-l, dar ghimbirul va rămâne unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a gestiona răceala obișnuită și dificultățile de respirație. Ghimbirul nu lasă plămânii să producă mucus, eliminând astfel infecția din plămâni.

Ghimbirul este considerat un antibiotic natural care se poate lua în orice afecțiune. Ai nevoie de 3 ml și 15 ml pe zi împărțit în 3 doze în funcție de vârsta și starea generală fizică dacă nu există alte recomandări. Se poate dilua în apă, ceai sau alte sucuri naturale. Ideal se consumă în timpul mesei. Pentru răceli și probleme respiratorii se poate consuma după masă amestecat cu miere (de preferință miere salcâm). Agitați bine înainte de folosire. După deschiderea sticlei se păstrează la frigider și se consumă într-o lună!

Turmericul

Prin ingredientul său bioactiv numit curcumină, este dovedit științific drept agent activ eficient împotriva cancerului, a bolilor autoimune, a bolilor inflamatorii și a altor afecțiuni.

Utilizările medicinale tradiționale includ tratamentul bolilor de ficat, al problemelor pielii, afecțiunilor respiratorii și gastrointestinale, durerilor articulare și musculare, dar și vindecarea rănilor în general.

Pentru a prepara o limonadă contra inflamațiilor, ai nevoie de:

  • 1 l de apă plată
  • zeama de la 4 lămâi
  • 1 lingură de turmeric Juice – Curcuma longa
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • ¼ linguriță de sare de Himalaya
  • 1 lingură cu miere de tei
  • mentă

Citește și:  Suc de ghimbir natural 100%

Beneficii ale consumului de Turmeric Curcuma

Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii
Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să dați like paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile.    ( Credit: yodiyim/Shutterstock.com  & Photo: Courtney Hale/Getty Images)

Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii
Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii

Related Posts

3 thoughts on “Remedii naturiste utile în tulburările respiratorii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: