Reumatism: simptome și tratament

tratamente naturiste pentru reumatism

Durerea reprezintă principalul simptom al afecţiunilor reumatice. Numeroase afecțiuni reumatoide sunt tratabile printr-o combinație de medicație și modificare a stilului de viață.

Chiar dacă reumatismul nu este vindecabil, simptomele sale pot fi controlate. Este binecunoscut faptul că bolile reumatice nu cunosc un tratament definitiv, ci unul de întreținere, iar cea mai bună metodă pentru a încetini evoluția bolii este combinația dintre suplimentele alimentare și mijloacele fizice, precum gimnastica medicală, fitness-ul moderat și elementele de fizioterapie analgezică pentru reumatism.

reumatismul, semne
reumatismul, semne

Majoritatea pacienţilor care apelează la ajutorul unui specialist suferă de dureri. Durerile cronice influenţează starea fizică şi psihică şi, astfel, scad calitatea vieţii şi capacitatea de muncă.

Reumatism, Simptome

 • pierdere în greutate
 • febră
 • oboseală
 • redoare articulară
 • articulații inflamate, dureroase

Reumatism, Tipuri

 • artrita reumatoidă: cea mai uzuală formă. Sistemul imunitar atacă articulațiile. Această boală este foarte dureroasă. Poate afecta și plămânii, vasele de sânge, pielea sau ochii;
 • vasculită: afecțiune rară, dar periculoasă care se manifestă prin inflamarea vaselor de sânge. Poate conduce la un flux redus de sânge la nivelul țesutului (ischemie). Este o boală dureroasă. Simptomele pot fi: pete roșii, leziuni sau umflături pe piele, tuse, slăbiciune musculară;
 • gută: afecțiune foarte dureroasă a articulațiilor; se produce când prea multe cristale de acid uric se acumulează în țesuturi. Aceasta conduce la inflamație, înroșire și senzație de arsură la nivelul articulației. Cristalele de acid uric pot afecta și activitatea renală;

Factori de risc

 • obezitatea
 • fumatul
 • expunerea la substanțe toxice
 • istoric familial al bolii
 • vârsta: lupus tinde să apară în jurul vârstei de 25 de ani, artrita reumatoidă între 45 și 65

Complicații

 • ochi uscați și gură uscată (sindrom Sjogren)
 • infecții: medicația pentru reumatism poate slăbi sistemul imunitar, crescând riscul de infecții
 • osteoporoză: afecțiune care scade densitatea osoasă, crescând riscul apariției de fracturi;
 • sindromul de canal carpian: apare ca urmare a afectării articulațiilor și a comprimării nervului de la nivelul palmei și degetelor
 • limfom: reumatismul crește riscul de limfom, un tip de cancer al sângelui care apar la nivelul sistemului limfatic
 • probleme cardiace: reumatismul crește riscul blocării și rigidizării arterelor, precum și inflamației pericardului (foiță care acoperă inima)

  Cum poți vindeca reumatismul
  Cum poți vindeca reumatismul

Tratament pentru reumatism

Reumatismul nu se poate vindeca, dar remisia simptomele este posibilă dacă tratamentul începe de timpuriu și se realizează cu medicamente antireumatice puternice. Acestea pot fi: antiinflamatoare nesteroidiene, terapie fizică, etc

Tratamentul bolilor reumatice include medicaţie pentru ameliorarea simptomelor şi pentru menţinerea bolii sub control, deoarece acestea nu pot fi vindecate complet. Tratamentul diferitelor forme de reumatism este complex și trebuie să cuprindă: tratament alopat, fizioterapie, exerciții fizice realizate în mod constant, tratamente pe bază de plante și o dietă echilibrată (în cazul persoanelor care suferă de obezitate).

Tratament naturist:

Fizioterapia în reumatism presupune procedee pentru atenuarea durerilor, prevenirea sau diminuarea unei redori articulare sau restaurarea forţei musculare în jurul articulaţiilor. Pentru că simptomul principal este durererea, se recomandă majoritatea procedurilor de electroterapie care duc la obţinerea de efecte analgezice.

 reumatismul - semne și simptome
reumatismul – semne și simptome

Deşi afecţiunile reumatice pot fi ameliorate prin intermediul terapiei medicamentoase durerile pot persista. Durerea este influenţată de factori multipli precum genetica, experienţa, mediul cultural şi social, starea psihică.

Exerciţiile fizice. Medicii recomandă mişcarea nu doar pentru îmbunătăţirea tonsului şi a funcţiilor corpului ci pentru creşterea nivelului endorfinelor – analgezicul natural al corpului. Dacă durerea este severă exerciţiile intense precum alergatul o pot accentua. Alegeţi mai degrabă înotul sau bicicleta de cameră. Veţi avea o stare emoţională mai bună, vă veţi îmbunătăţi flexibilitatea şi vă veţi întări musculatura.

tratamente naturiste pentru reumatism
tratamente naturiste pentru reumatism

Cum a dat prima ploaie şi gradele Celsius din termometru au scăzut brusc, au început să apară şi victimele reumatismului.

Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact.

Related Posts

5 thoughts on “Reumatism: simptome și tratament

Lasă un răspuns